Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου..Τους βάλανε δύσκολα και πήραν άριστα. " Όσο πιο κοντά τόσο πιο καλά"





Δείτε δύο μικρής διάρκειας βίντεο.





Πως αλλοιώς, από συνέχεια των καλοκαιρινών πανηγυριών που διοργανώνονται στα χωριά της Ηπείρου  μπορεί να χαρακτηριστεί το 15ο Ηπειρώτικο Σεργιάνι στην παράδοση, το ηπειρώτικο  αντάμωμα-πανδαισία και γλέντι, που διοργάνωσε η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου, έστω και καθυστερημένα (η εκδήλωση έγινε ύστερα απο την θερινή αναβολή της, λόγω καιρικών συνθηκών), το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, υπό τους ήχους του κλαρίνου, του εξαίρετου και μοναδικού Ηπειρώτη κλαρινίστα Δόκιμου Χαραλάμπους, που τον συνόδευσε στο κλαρίνο η εξαίρετος νεαρά κλαρινίστρια κόρη του Ιωάννα, μαθήτρια Γυμνασίου, με τους Αντώνη και Θωμά Κυρίτση και την Ελευθερία Χαραλάμπους στο τραγούδι, στην πλατεία Παλλινοστούντων στο Ίλιον, δίπλα ακριβώς σπό το οίκημα της Ένωσης  και καταχειροκροτήθηκε θερμά και με πάθος, από τους παρευρισκόμενους, δείγμα αποδοχής του χαρακτηρισμού αυτού.

Για άλλη μιά χρονιά οι Ηπειρώτες του Ιλίου, αλλά και των γύρω περιοχών, γλέντησαν Ηπειρώτικα και με την ψυχή τους σ΄αυτό το ηπειρώτικο αντάμωμα, δημιουργώντας το αδιαχώρητο στο χώρο που στήθηκε αυτή η εκδήλωση.

Και φυσικά οι διοργανωτές ''κάνοντας ταμείο'' έμειναν πλήρως ικανοποιημένοι.

Στο Ηπειρώτικο αυτό αντάμωμα συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος , συνοδευόμενος από το σύνολο των Αντιδημάρχων και πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου όλων των ψηφοδελτίων της τελευταίας εκλογικής διαδικασίας, ο πρώην Υπουργός Γεωργίας Μιχάλης Καρχιμάκης, η πρώην βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου, Ηπειρώτης Κώστας Γάτσιος, εκπρόσωποι τοπικών φορέων της περιοχής και εκπρόσωποι των αποδημικών συλλόγων και οργανώσεων που δραστηροποιούνται στο Δήμο Ιλίου.

Την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της Κώστας Κωνής, συνοδευόμενος από τον Β΄ Αντιπρόεδρο Κώστα Ζηκόπουλο,  και τους Έφορους Πολιτισμού και Τύπου Κώστα Μάτσια και Αντώνη Κοντό. 

Τίμησαν με την παρουσία τους, οι πρόεδροι Ομοσπονδίας Λάκκας Σουλίου Ευάγγελος Παπάς,Ηπειρωτών Χαϊδαρίου Δημήτρης Σούκης, Ηπειρωτών Ζεφυρίου Ηλίας Αθανασόπουλος, Ηπειρωτών Περιστερίου Ζήκος Κόντης, Αδελφότητας Πόβλας Μουργκάνας Παναγιώτης Ανυφαντής, Αδελφότητας Αγναντιτών Ευάγγελος Κώστας,Αδελφότητας Ρωμιάς Πρέβεζας Χριστόφορος Ευθυμίου . Επίσης παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικλων Συλλόγων Ξηρομέρου Δημήτρης Στεργίου και ο γνωστός συγγραφέας και λαογράφος Χρήστος Τούμπουρος.

Απολαύσαμε μια πανδαισία ήχων χορών και χρωμάτων από την συμμετοχή των πολυμελών χορευτικών τμημάτων της Ένωσης, όλων των ηλικιών, που υπό την άξια καθοδήγηση των εξαίρετων χοροδιδασκάλων Βασίλη Τζούνη και Έφης Ρούτη, απέδωσαν χορούς από όλες τις περιοχές της Ηπείρου, καταχειροκροτούμενοι.





Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου Χρήστος Γκόνης, αναφέρθηκε με μιά σύντομο περιγραφή στην δράση του Συλλόγου και την σημασία του για το πολυπληθές ηπειρώτικο στοιχείο της περιοχής. Στην συνέχεια έκανε ένα σύντομο απολογισμό της νέας  θητείας του νυν Διοικητικού Συμβουλίου, τις πρωτοβουλίες, τις εκδηλώσεις και τις δράσεις που συμμετείχε και συμμετέχει. Έκανε δε, ιδιαίτερη αναφορά στο πολυμελές Χορευτικό τμήμα, που εκπροσώπησε τον Σύλλογο σε πολλές εκδηλώσεις της Αττικής και όλης της χώρας καθώς και στις άλλες δράσεις και στη σχολή εκμάθησης κλαρίνου, που έτυχαν μεγάλης αποδοχής



Στην συνέχεια το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος του Δήμου Ιλίου Νίκος Ζενέτος, που σύντομα αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του Συλλόγου και την προσφορά του, στην τοπική κοινωνία και τον πολιτισμό, δήλωσε ότι θα σταθεί δίπλα σε κάθε προσπάθεια του οργανωμένου αποδημικού κινήματος του Δήμου του και δεσμεύτηκε καταχειροκροτούμενος ότι επί  της νέας δημαρχείας του θα συνδράμει τα μέγιατα στις νέες δράσεις και πρωτοβουλίες της Ένωσης.



Ακολούθησε ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας  Κωνής, που αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δ.Σ. της ΠΣΕ και του Προέδρου Γιώργου Δόση,   ως γνώστης της ηπειρωτικής αποδημίας της Αττικής και όχι μόνο, χαρακτήρισε τον Σύλλογο ως στυλοβάτη στήριξης της ηπειρώτικης παράδοσης, και φάρο αντίστασης στις επιθέσεις που δέχεται ο πολιτισμός μας, από τους ανθρώπους του φαινομένου της παγκοσμιοποίησης και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει τον ελληνικό λαό, στην οικονομία, την απασχόληση και την ευημερία.


Κλείνοντας την ομιλία του, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να παρακολουθήσουν την μεγάλη παράσταση ''Η Ήπειρος ταξιδεύει'', που διοργανώνει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος στις 3 Οκτωβρίου 2018, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

Και όπως συνέβαινε παλιά άρχισε ο χορός για όλους, με πρώτους στον χορό, τον Αντιπρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας και τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και τους επίσημους εκπρόσωπους των φορέων της περιοχής.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες, αφού χόρεψαν όλοι και διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους για το άψογο της εκδήλωσης

 Και του χρόνου.



Ακολουθεί αφιέρωμα 410 φωτογραφιών












































































































































































































































































































 
























































































Φωτο - βίντεο: Χριστόφορος Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: