Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

«Συμμαχία Ηπειρωτών».Γιατί συμπορευόμαστε με τον Γιώργο Ζάψα;;



Στην διαδικασία αξιολόγησης των αυτοπροτάσεων και ετεροπροτάσεων για την επιλογή του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου, που υιοθέτησε και βρίσκεται σε εξέλιξη στο Κίνημα Αλλαγής, συμμετέχουν ενεργά και με συγκεκριμένη πρόταση τα στελέχη της περιφερειακής Παράταξης «Συμμαχία Ηπειρωτών». Στην συνεδρίαση της Δευτέρας 10/09 ενώπιον των στελεχών του ΚΙΝΑΛ και από τις τέσσερις Νομαρχιακές Επιτροπές της Ηπείρου, οι περιφερειακοί Σύμβουλοι Μάκης Χατζηεφραιμίδης, Δημήτρης Χαμπίπης και Γιώργος Ζάκας κατέθεσαν εγγράφως αλλά και ανέπτυξαν με πολιτικά επιχειρήματα τους λόγους για τους οποίους προτείνουν και θα πρέπει να ηγηθεί της δύσκολης αποστολής ο σημερινός επί κεφαλής της Συμμαχίας Ηπειρωτών, ο Γιώργος Ζάψας.

Ακολουθεί δήλωση του περιφ/κού Συμβούλου και στελέχους του ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Χαμπίπη, από την Άρτα.
«Πράγματι συμμετείχαμε σε μια σημαντική πολιτική διεργασία όπως είναι η αξιολόγηση στελεχών που προτείνονται ή αυτοπροτείνονται για την ανάληψη της βαριάς ευθύνης να ηγηθούν της προσπάθειας να κερδηθεί ο κορυφαίος αυτοδιοικητικός θεσμός για την Ήπειρο, όπως είναι η Περιφέρεια. Προσήλθαμε στην συνεδρίαση διευκρινίζοντας και σεβόμενοι μια καθαρά δημοκρατική διαδικασία και ιδιαίτερα όταν αυτή ξεκαθαρίζεται ότι θα εξελιχθεί με απόλυτα πολιτικά χαρακτηριστικά. Δώσαμε εκεί απαντήσεις σε μια σειρά ερωτήματα και προβληματισμούς που εύλογα τέθηκαν και που αφορούν την γενικότερη πολιτική στάση του προτεινόμενου Γιώργου Ζάψα, αλλά και την αντιπολιτευτική δράση της Συμμαχίας Ηπειρωτών στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Διευκρινίστηκε ότι η αναφορά στη δράση της Συμμαχίας Ηπειρωτών προέκυψε ως ανάγκη για να προστατευθεί η παράταξη και η αξιοπρέπεια των στελεχών της απέναντι σε κάποιες μεμψίμοιρες και υστερόβουλες συμπεριφορές ελάχιστων ευτυχώς πολιτικών στελεχών που προσπαθούν για τους δικούς τους πάντα λόγους να την υποβαθμίσουν. Θα ήταν πράγματι αυτός ένας σοβαρός λόγος εάν και εφ’ όσον κριθεί αποτυχημένη η παρουσία της παράταξης, που εκφράζει και εκπροσωπεί 4 χρόνια το ΚΙΝΑΛ, για να παρακαμφθεί παντελώς, αλλά αυτό θα πρέπει να ειπωθεί δημόσια ώστε να το γνωρίζουν και οι Ηπειρώτες.
Τέθηκαν με ξεκάθαρο τρόπο τα πολιτικά χαρακτηριστικά που θα εκφραστούν ως βάση για ένα αξιόπιστο και ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο με προοπτική νίκης στις εκλογές και τονίστηκε η ανάγκη να είναι πολυσυλλεκτικό με άνοιγμα σε κεντρογενείς, κεντροαριστερές και σοσιαλδημοκρατικές παρατάξεις, κινήσεις, κοινωνικούς φορείς και πολίτες που έχουν κοινές ανησυχίες για τα προβλήματα της Ηπείρου και των Ηπειρωτών, που στη δύνη και της συνεχιζόμενης οικονομικής δυσπραγίας συνεχώς οξύνονται.
Πολιτικά χαρακτηριστικά που πρώτα τα στελέχη της Συμμαχίας Ηπειρωτών ανέπτυξαν δημόσια και που τελικά όλοι συμφωνούν ότι αποτελούν την «εκ των ων ουκ άνευ» προϋπόθεση για να ανατραπεί μια καθεστωτικού τύπου διοίκηση στην περιφέρεια μας.
Έγινε ευρεία αναφορά στα καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά της υποψηφιότητας του Γιώργου Ζάψα και τονίστηκε με έμφαση η ιδεολογικοπολιτική του συγκρότηση ως κορυφαίο στέλεχος και μέλος της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ μέχρι το 2015, η θετική συμβολή του το 2014 όταν είπε το ΝΑΙ για να είναι επικεφαλής στην προσπάθεια συγκρότησης της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ, βγάζοντας το ΠΑΣΟΚ από ένα μείζονος σημασίας πολιτικό αδιέξοδο και σε μια πολύ δύσκολή συγκυρία, καταγράφοντας τότε ένα αξιόλογο ποσοστό αυτό του 10,6%, συσπειρώνοντας και διπλασιάζοντας τις δυνάμεις που είχαν αναφορά στο τότε καθηλωμένο ΠΑΣΟΚ και στην ΔΗΜΑΡ.
Τονίστηκαν οι οργανωτικές και συντονιστικές ικανότητες με βάση τις οποίες καθοδηγώντας μια ισχνή, από άποψη συσχετισμού δύναμης, παράταξη, σε κάθε συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου να κυριαρχεί με την πολιτική στάση και δράση σε συλλογικό επίπεδο. Με το συλλογικό πνεύμα που τον διακρίνει μας παρακίνησε να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να συμβάλουμε στην θετική απήχηση του σημαντικού από θεσμικής άποψης αντιπολιτευτικού μας ρόλου.
Επέμεινε να δημοσιοποιήσουμε την δράση μας για την τετραετία που πέρασε με συνέντευξη τύπου στις 18 Ιουλίου, όπου ενημερώθηκαν οι Ηπειρώτες τόσο για τις δικές μας παρεμβάσεις σε μείζονος σημασίας ζητήματα, όσο και για την θεσμική και πολιτική υπολειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μια συνέντευξη τύπου που είναι η μοναδική μέχρι σήμερα σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, στην λογική του «εμείς δεν διστάζουμε να βγούμε γιατί έχουμε κάτι να πούμε». Επισυνάψαμε το κείμενο της συνέντευξης τύπου ως βασικό σημείο αξιολόγησης και με στοιχεία για το έργο της παράταξης που τυγχάνει ευρείας και καθολικής αποδοχής και όχι μόνο από πολίτες του δικού μας πολιτικού χώρου. Ένα θετικό πολιτικό αποτύπωμα που μέσα και από την παρουσία μας στα τοπικά ΜΜΕ πέρασε και σε ένα ευρύ φάσμα της Ηπειρώτικής κοινωνίας και που δημιούργησε ένα πολιτικό κεφάλαιο που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να σπαταληθεί.
Απάντησε με κείμενο στην προσωπική πρόσκληση του Γραμματέα του ΚΙΝΑΛΛ και δεν παραβρέθηκε στη διαδικασία γιατί θέλει να εκφράσει να ηγηθεί ενός πολυσυλλεκτικού κ’ πολύχρωμου ψηφοδελτίου που θα προσελκύσει και θα συστρατεύει αξιόλογα και ικανά στελέχη του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου, στοχεύοντας σε ένα ισχυρό, αξιόπιστο και ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο στη βάση των θέσεων της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ. Η πολιτική και αυτοδιοικητική του διαδρομή εγγυώνται την καλύτερη δυνατή επιλογή σήμερα και θα σηματοδοτήσει την συνέχεια και την συνεργασία που είναι ζητούμενο στην αυτοδιοίκηση.
Καταθέσαμε τέλος σε όλα τα μέλη των ΝΕ τρισέλιδο κείμενο με τις αναλυτικές απόψεις και επιχειρήματα για την αξιοπιστία της πρότασης και εκφράσαμε την ελπίδα και την προσδοκία ότι οι θέσεις και οι απόψεις μας θα αξιολογηθούν με αυστηρά πολιτικά κριτήρια και στην βάση των διακηρυγμένων αρχών και θέσεων του πολιτικού μας φορέα για τις πολιτικές διεύρυνσης, συνθέσεων, συνεργειών και προγραμματικών συγκλίσεων και στην βάση των ρεαλιστικών δεδομένων που ανακύπτουν από την εφαρμογή στον τρόπο εκλογής κ’ διοίκησης ΟΤΑ με την απλή αναλογική».

12/09/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: