Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Κρέμα με γλυκοκολοκύθα & ανθότυρο .


Υλικά για 6 άτομα
6 γρ. φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα σε κρύο νερό
400 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
180 γρ. ανθότυρο
90 γρ. ζάχαρη
1 γρ. κανέλα, τριμμένη
1 γρ. τζίντζερ, τριμμένο
1 γρ. αλάτι
5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. πουρέ κολοκύθας
Για τον πουρέ κολοκύθας
600 γρ. κολοκύθα, ένα μεγάλο ενιαίο κομμάτι
αλάτι
ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής
Για τη κρέμα
Στον κάδο του μίξερ βάλτε το ανθότυρο, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, το αλάτι και τη βανίλια και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Ρίξτε τον πουρέ κολοκύθας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Λιώστε τη ζελατίνη σε μπεν μαρί και ενσωματώστε την στο μείγμα του τυριού.
Προσθέστε τη σαντιγί και αναμειγνύετε.
Για τον πουρέ κολοκύθας
Πασπαλίστε το κομμάτι της κολοκύθας με αλάτι και ζάχαρη.
Βάλτε σε ένα ταψί με τη σάρκα προς τα κάτω και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C μέχρι να μαλακώσει εντελώς.
Με κουτάλι αφαιρέστε τη σάρκα από τη φλούδα και την πιέζετε για να στραγγίστε, όσο περισσότερο νερό μπορούμε.
Αλέστε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ομοιόμορφη κρέμα.

Μοιράζουμε τη κρέμα σε σκεύη σερβιρίσματος της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για 2-3 ωρες.




Τάσος Τόλης

Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος



romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: