Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Επανήλθαν, λόγω κρίσης, οι ζωοκλοπές στο προσκήνιο!



Επανήλθαν, λόγω κρίσης, οι ζωοκλοπές στο προσκήνιο! Η ζωοκλοπή (επί ζώντων ζώων) αποτελεί ιδιάζουσα περίπτωση κλοπής. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία είναι ποινικό αδίκημα, που λόγω συνάφειας αναφέρεται μαζί με τον όρο  ζωοκτονία. 

Το 1848 εκδόθηκε ο πρώτος νόμος περί ζωοκλοπής και ζωοκτονίας, τον οποίο και ακολούθησαν πολλοί άλλοι ειδικοί επί του θέματος. Ο πιο πρόσφατος νόμος εκδόθηκε το 1982. Προβλέπονται ειδικές και ξεχωριστές ποινές ανά περίπτωση κλοπής, ποινές που, εκτός από χρηματικές, μπορεί να επιβάλλουν ακόμη και 10 χρόνια κάθειρξης. Νέα έξαρση του φαινομένου της ζωοκλοπής παρατηρείται στην ύπαιθρο της Ηπείρου.
 Γυναίκες είχαν χτυπήσει τουλάχιστον δυο αγροικίες στην περιοχή Αγία Αναστασία των Ιωαννίνων, από τις 23 Αυγούστου ως στις 7 Σεπτεμβρίου. Αρχικά μπήκαν στην αγροτική κατοικία ενός 61χρονου με σκοπό να κλέψουν τα οικόσιτα ζώα του. Όμως, βρήκαν και διάφορα ρούχα που τους άρεσαν και τα πήραν μαζί τους, ενώ πριν εξαφανιστούν έστρωσαν τραπέζι και έφαγαν με την ησυχία τους τα τρόφιμα, που βρήκαν στο ψυγείο! Στην δεύτερη ζωοκλοπή, από το ποιμνιοστάσιο ενός 59χρονου, έκλεψαν δύο πρόβατα.


http://katoci.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: