Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Πληθαίνουν οι ανθελληνικές προκλήσεις Αλβανών και σε βάρος της Ορθοδοξίας… ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΜΠΑΡΟΚ» ΣΕ ΝΑΟ ΤΗΣ ΧΙΜΑΡΑΣ!

Μέσα στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Βουνό (χωριό της μητέρας του Έντι Ράμα) η Αλβανίδα Υπουργός Πολιτισμού διοργάνωσε μουσική εκδήλωση, χωρίς καν να ρωτήσει τη Μητρόπολη Αργυροκάστρου

Ενώ η Ελλάδα δείχνει ν’ αναζητά κάποια συμφωνία με την γειτονική Αλβανία για διάφορα «ανοιχτά» ζητήματα, οι Αλβανοί, αντίθετα, φαίνεται να αδιαφορούν πλήρως για τη δημιουργία πνεύματος καλής συνεργασίας και γειτονίας ανάμεσα στις δύο χώρες. 

Δύο πρόσφατα γεγονότα είναι χαρακτηριστικά των πάγιων ανθελληνικών αντιλήψεων των Αλβανών κυβερνητικών παραγόντων: Επέτρεψαν την οργάνωση συναυλίας μέσα σε ελληνική ορθόδοξη εκκλησία (παλιότερα είχαν δώσει άδεια για καλλιστεία (!) σε άλλο ναό), ενώ Αλβανός αξιωματούχος δήλωσε ότι «θα ταίριαζε στο Κάστρο των Ιωαννίνων να κυματίζει Οθωμανικό μπαϊράκι», επικαλούμενος και τον Αλή πασά!
Με τέτοιου είδους συμπεριφορές βέβαια, δεν μπορεί να θεμελιωθεί ποτέ ειλικρινές κλίμα φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. Και τα γεγονότα δεν έχουν να κάνουν με ακραίους εθνικιστικούς κύκλους, αλλά με το επίσημο Αλβανικό κράτος και την κυβέρνησή του! 
«Μυστικές» διαβουλεύσεις
Κι ενώ αυτά συμβαίνουν δίπλα μας και με όλα τα άλλα εθνικά θέματα να «λιμνάζουν», η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αντί να προσπαθεί να τα αντιμετωπίσει μέσα στα πλαίσια των Κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, διαβουλεύεται… μυστικά με τους γείτονες, αφήνοντας στις… ορέξεις τους, κάθε ιερό και όσιο της Ορθοδοξίας και της Ιστορίας μας. Μάλιστα από χθες, με ανούσιες φιέστες και μεγάλα λόγια, ο Αλ. Τσίπρας επιχειρώντας να κρατηθεί στην εξουσία για άλλη μια φορά, προκάλεσε βάναυσα τον ελληνικό λαό, που δεν βλέπει ούτε αχτίδα ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον.
Μάστιγα τα ναρκωτικά!
Όσον αφορά τα καυτά ελληνοαλβανικά θέματα, αφημένα κι αυτά στην τύχη τους, οδηγούνται από τον Υπουργό Ν. Κοτζιά σε «άνευ όρων παράδοση» στους Αλβανούς, χωρίς καμία ουσιαστική διαπραγμάτευση ή κάποιους όρους για διασυνοριακή συνεργασία, τουλάχιστον στο θέμα των ναρκωτικών, τα οποία καθημερινά εισρέουν από παντού στην Ήπειρο και μέσω αυτής σε όλο τον κόσμο! 
Μάλιστα και η εθνική υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ, η περίφημη CIA, σε πρόσφατη έκθεσή της έκρουσε τον κώδωνα, επισημαίνοντας ότι η γειτονική μας Αλβανία αποτελεί σημαντική χώρα παραγωγής κάνναβης, αλλά και ενεργό σημείο μεταφόρτωσης για οπιούχα της Νοτιοδυτικής Ασίας και χασίς που διέρχονται από τη Βαλκανική διαδρομή και σε μικρότερο βαθμό, κοκαΐνη από τη Νότια Αμερική, που προορίζεται για τη Δυτική Ευρώπη.
Παράλληλα αναφέρεται και στη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αλλά και στις αλβανικές οργανώσεις εμπορίας ναρκωτικών που δραστηριοποιούνται και επεκτείνονται στην Ευρώπη.
Εξάλλου είναι γνωστό ότι η οικονομία της Αλβανίας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην «εκμετάλλευση» των ναρκωτικών, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις μεγάλες ποσότητες που κατάσχονται σε ετήσια βάση σε ελληνικό έδαφος, προερχόμενες βέβαια από την γειτονική χώρα. 
Η συναυλία στο Ναό!
Αλλά ας επανέλθουμε στα τελευταία ανθελληνικά γεγονότα, για τα οποία βέβαια δεν… ιδρώνει το αυτί κανενός στην Κυβέρνηση Τσίπρα.
Την Παρασκευή 18 Αυγούστου, με πρωτοβουλία Αλβανικών Μ.Κ.Ο της επιρροής της Υπουργού Πολιτισμού Μιρέλας Κουμπάρου, που από μέρες διαφήμιζε στο προσωπικό της προφίλ την εκδήλωση, και με οργανωτή τον Γιουσούφ Μπεσίρι, το αυστριακό συγκρότημα «Akademie Der Alten Music» έδωσε συναυλία «Vox Baroque» μέσα στο ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Βουνό της Χιμάρας, απ' όπου κατάγεται η μητέρα του πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Ένας ναός, ο οποίος καλύπτει, λειτουργώντας κανονικά, τις ανάγκες των μελών της εκεί Ορθόδοξης κοινότητας. Χωρίς βέβαια να ρωτηθεί και να δώσει την έγκρισή της η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας. Απ’ ότι μαθαίνουμε δεν υπήρξε καμιά επικοινωνία και σχετική άδεια από τη Μητρόπολη Αργυροκάστρου.
«Οθωμανικό μπαϊράκι στα Γιάννενα»
Ο Αρτάν Λιάμε, επικεφαλής της Υπηρεσίας Ένταξης των Αυθαιρέτων, Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας και Χωροταξίας, δηλαδή αυτής που έχει ενεργό ανάμειξη στην υφαρπαγή των ελληνικών υπηρεσιών στη Βόρειο Ήπειρο, με ανάρτησή του στο facebook δείχνει «έκπληκτος» που στο Κάστρο των Ιωαννίνων κυματίζει η Ελληνική σημαία, θεωρώντας ότι αυτό αποτελεί βεβήλωση του Αλή πασά! Κατά τη γνώμη του, θα ταίριαζε το Οθωμανικό μπαϊράκι, αφού οι Αλβανοί δεν πήραν την πόλη, όταν… έπρεπε! Και μετά από αυτά περιμένουν οι Έλληνες της Αλβανίας αντικειμενική μεταχείριση στα περιουσιακά τους θέματα... 
Έγραψε συγκεκριμένα: «…Το μπαϊράκι του Γιουνάν πάνω στον πύργο του Κάστρου των Ιωαννίνων. Ίσως εκεί περισσότερο να ταίριαζε το μπαϊράκι του Μπαμπά Ντοβλέτ, που τουλάχιστον κράτησε την πόλη για πλέον των 500 χρόνων, του προσέδωσε την οθωμανική όψη που έχει σήμερα και στο τέλος την παρέδωσε με πόλεμο. Φυσικά οι πατριώτες του facebook θα μου ξεχυθούν και θα πουν ότι εκεί πηγαίνει η σημαία με αετό, αλλά για να πούμε το δίκιο, εμείς τα Αλβανά λίγο ή σχεδόν τίποτε δεν κάναμε να κρατήσουμε αυτή την πόλη προς τα δω των συνόρων εκείνα τα χρόνια που μοιράζονταν τα σύνορα των κρατών. Ο Αλή της Χάνκο, που σήμερα χρησιμεύει στους Έλληνες να προσελκύσουν τους τουρίστες, ίσως γυρίσει ανάποδα στον τάφο του όταν βλέπει τις σημαίες με γαλάζιους σταυρούς να κυμματίζουν γύρω απ’ τους πύργους των σαραγιών του, αλλά αυτό αξίζει. Η ιστορία καταδικάζει όχι τους άδικους, αλλά τους ανίκανους. Και του Αλή, το λιοντάρι της Ηπείρου, του την έριξαν όλοι. Του την έριξαν οι Τούρκοι, που εκείνος τους είχε πάντα εκμεταλλευτεί, του την έριξαν οι Έλληνες που εκείνος τους υποβάθμιζε διαρκώς, μάλιστα και οι Αλβανοί, που όπως έχουν τη συνήθεια, σ’ αφήνουν στη λάσπη όταν αχεί το ντουφέκι…». 

Η. Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: