Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Σκακιστική Ένωση ΝΙΚΟΠΟΛΗ Πρέβεζας. 10 χρόνια καλοκαιρινές σκακιστικές εκδηλώσεις, 10 χρόνια επιτυχιών!



Το τριήμερο 17-19 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Ανδρούτσου οι δέκατες καλοκαιρινές σκακιστικές εκδηλώσεις με τον τίτλο «Ελάτε να παίξουμε σκάκι!» με συνδιοργάνωση της Σκακιστικής Ένωσης ΝΙΚΟΠΟΛΗ Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας.
Η μαζική συμμετοχή αποδεικνύει ότι οι εκδηλώσεις που ξεκίνησαν το 2009 είναι πλέον θεσμός και πόλο έλξης και προβολής όχι μόνο του αθλήματος άλλα και της πόλης μας.


Την Παρασκευή 17 Αυγούστου στήθηκαν οι σκακιέρες και άντρες, γυναίκες και παιδιά κάθισαν να παίξουν ελεύθερα και να διασκεδάσουν. Ευχάριστη έκπληξη για όλους κι όλες που παραβρέθηκαν ήταν η παράσταση του ταχυδακτυλουργού Θεόδωρου Μπιστιόλα ο οποίος κατάφερε να γοητεύσει το κοινό του. Η μέρα έκλεισε πολύ μετά τις 12 με τη ροή των φίλων του αθλήματος να είναι συνεχής.
Το Σάββατο 18 Αυγούστου ο επίσημος καλεσμένος του σωματείου μας, Ηλίας Κουρκουνάκης, διεξήγαγε έναν αγώνα επίδειξης. Στο σιμουλτανέ που διάρκεσε από τις 8 έως τις 10, συμμετείχαν 33 αθλητές και αθλήτριες. Παρ’ όλες τις προσπάθειές τους ο κος Κουρκουνάκης κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες και νίκησε σε όλες τις παρτίδες.
Αποκορύφωση των εκδηλώσεων ήταν οι αγώνες γρήγορου χρόνου με κάθε παίκτη να έχει στη διάθεσή του δέκα λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Δημιουργήθηκαν τρεις κατηγορίες ανά ηλικία, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δευτεροβάθμιας και ενηλίκων. Παίχτηκαν πέντε γύροι σε κάθε κατηγορία.



Στην κατηγορία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης συμμετείχαν 25 αθλητές και αθλήτριες! Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Τσουρέκας Κυριάκος με τέλειο σκορ (5/5). Στη δεύτερη θέση κατατάχτηκε ο Γκόβας Αρίσταρχος με μισό πόντο διαφορά (4,5/5). Στην τρίτη θέση αναδείχτηκε η Τσεκούρα Βάια που διεκδικούσε την πρώτη θέση ως το τέλος, αλλά ηττήθηκε από τον Τσουρέκα Κυριάκο (4/5). Πρώτη κοπέλα αναδείχτηκε η Τσεκούρα Σταυρούλα με 4/5 πόντους. Την απονομή των μεταλλίων έκανε ως εκπρόσωπος του Δήμου ο Γιαννουλάτος Ευάγγελος.


Σημαντικός ήταν και ο αριθμός συμμετοχών στην κατηγορία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου συναγωνίστηκαν 14 αθλητές. Στην πρώτη θέση ισοβάθμησαν με 4/5 οι Αποστολάτος Θαλής, Αποστολάτος Ορέστης και Σιδηρόπουλος Βασίλης. Ο Θεοδώρου Χρήστος κατέκτησε τη δεύτερη θέση με 3,5/5, ενώ ισοβαθμία είχαμε και στην τρίτη θέση μεταξύ των Βασιλά Κωνσταντίνου και Μπεζιργιαννίδη Χρήστου που είναι 3/5. Οι πολλές ισοβαθμίες υποδηλώνουν ότι συγκρούστηκαν πολλοί ισοδύναμοι παίκτες και γενικά κράτησαν οι παρτίδες έντονο το ενδιαφέρον. Η απονομή πραγματοποιήθηκε από τον κύριο καλεσμένο των εκδηλώσεων μας, Ηλία Κουρκουνάκη.



Έντονος ήταν ο συναγωνισμός και στην κατηγορία των ενηλίκων στην οποία συμμετείχαν 12 αθλητές και αθλήτριες. Τρεις παίκτες ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση με 4/5. Κυριάρχησε όμως στα κριτήρια ισοβαθμίας για μία ακόμη φορά ο φίλος από τη Δράμα, Δερμιτζόγλου Χρήστος, ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο όσες φορές έχει συμμετάσχει στους αγώνες. Στη δεύτερη θέση αναδείχτηκε ο ταμίας του ΔΣ μας, Γεωργάκης Σπύρος, και στην τρίτη το μέλος της σκακιστικής μας ομάδας Μπέλλος Ευάγγελος. Την απονομή πραγματοποίησε η Μαριέτα Μουρούτη, η πρώτη διεθνής διαιτητής της Ελλάδας σε σκακιστικούς.
Το ΔΣ της ΣΕ ΝΙΚΟΠΟΛΗ Πρέβεζας ευχαριστεί όλους και όλες που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της και ανανεώνει το ραντεβού μαζί τους για το 2019!
Ευχαριστούμε επίσης:
  • τον Δήμο Πρέβεζας για την οικονομική και υλική υποστήριξη,
  • το Λιμενικό Ταμείο που μας επέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε τον χώρο της Πλατείας Ανδρούτσου,
  • και τους υποστηρικτές μας.
για το Δ.Σ
Σαμωνάς Κωνσταντίνος,
Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: