Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Καθαρός Καλαμάς. Δελτίο Τύπου: Αποφάσεις Γ.Σ. 12/8/18 – Νέο Δ.Σ. της Κίνησης


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Κίνησης Καθαρός Καλαμάς. Η Γ.Σ. έκανε ομόφωνα δεκτό τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό, πήρε απόφάσεις, έκανε ομόφωνα δεκτή την παραίτηση του Δ.Σ. και έγιναν εκλογές για το νέο Δ.Σ. 
  • Επιβεβαιώθηκε ομόφωνα από τη Γ.Σ΄η απόφαση για την εμπλοκή της Κίνησης στον αγώνα ενάντια στην έρευνα – εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο. Ο Καλαμάς απειλείται με το τελειωτικό χτύπημα, τό ίδιο τα νερά , το περιβάλλον, ο πρωτογενής και δευτερογενής τομέας, ο τουρισμός, η υγεία, ο πολιτισμός, η παράδοση, το μέλλον του τόπου. Η Ήπειρος χρειάζεται μια άλλη ανάπτυξη βασισμένη στο φυσικό της περιβάλλον μέσα από τη διατήρησή του και την ήπια ανάπτυξη, ώστε να αποτελέσει υπόδειγμα. Η χώρα μας οφείλει να προγραμματίσει την ενεργειακή της πολιτική σύμφωνα με τη συμφωνία του Παρισιού κι οι εξορύξεις υδρογονανθράκων είναι κάτι ασύμβατο με αυτήν.
  • Πολλά μέλη τόνισαν την ανάγκη μαζικότερης συμμετοχής των κατοίκων για την αντιμετώπιση της κατάστασης τόσο του Καλαμά όσο και της έρευνας -εξόρυξης υδρογονανθράκων. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από κανέναν άλλον, μόνο η δική μας στάση σαν ενεργών πολιτών και η συμμετοχή μας στον αγώνα απομένει η επιλογή μας. Αλλιώς θα αναγκαστούμε να υπομείνουμε τις συνέπειες της αδιαφορίας μας, όταν αποφασίζουν άλλοι για μας και χωρίς να μας ρωτούν καν.
  • Πάρθηκαν αποφάσεις που υποχρεούται να υλοποιήσει το νέο Δ.Σ. Συγκεκριμένα ψηφίστηκαν ομόφωνα:
-Αλλαγή του καταστατικού από την επόμενη συνέλευση ώστε να μειωθούν τα μέλη του Δ.Σ. από 9 σε 7 . Ομάδες εργασίας από φίλους και μέλη οργανωμένες κατά θέμα θα υποβοηθούν το Δ.Σ.
-Εμπλουτισμός με τα νέα στοιχεία του 2018 και αποστολής της, ήδη έτοιμης από πέρσι, καταγγελίας μας στην ΕυρωπαΪκή Επιτροπή Περιβάλλοντος, το Συνήγορο του Πολίτη και λοιπές αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες σχετικά με τη ρύπανση – μόλυνση του Καλαμά παρά τα όσα -ανεφάρμοστα – μέτρα προτείνονται στο  νέο αναθεωρημένο σχέδιο διαχείρισης της λεκάνης απορροής του Καλαμά.
-Προσφυγή στον Εισαγγελέα κλπ. αρμόδιες υπηρεσίες για τη μη κοινοποίηση από το Δήμο Ζίτσας των αποτελεσμάτων των μετρήσεων στην Τάφρο Λαψίστας και τον Καλαμά, που πραγματοποίησε το Τμήμα Επιδημιολογίας της Ιατρικής του Π.Ι. κατόπιν σχετικής σύμβασης, στην Κίνηση παρά τα αιτήματά μας.
-Επισκέψεις στον Εισαγγελέα, την Αποκεντρωμένη, την Περιφέρεια, τη ΔΕΥΑΙ, το Βιολογικό για την ενημέρωσή μας σχετικά με τις μηνύσεις που έχουμε καταθέσει και τις καταγγελίες μας για την υπερχείλιση του αντλιοστασίου στη ΒΙΠΕ, τη λυματολάσπη, το Θεογέφυρο, τη μη τήρηση του νόμου για την αυτοδιοίκηση όσον αφορά τις υποχρεωτικές ετήσιες Γ.Σ. των Τ.Κ. που δεν έχουν πραγματοποιηθεί από το 2014 στους Δήμους Ζίτσας και Πωγωνίου.
  • Τέλος έγινε η ψηφοφορία για το νέο Δ.Σ. στη θέση του παραιτηθέντος – καθώς οι παραιτήσεις και απουσίες μελών από τις συνεδριάσεις του καθιστούσαν αδύνατη τη λειτουργία του όπως εξηγήθηκαν από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του παραιτηθέντος Δ.Σ. Το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
Πρόεδρος: Μίτσης Παναγιώτης
Αντιπρόεδρος: Ευθυμίου Ηλίας
Γενικός Γραμματέας: Χελιδώνη Σταματία
Ταμίας: Στεργίου Κων/νος
Οργανωτικός Γραμματέας: Τσίντζου Ευφροσύνη
Ειδικός Γραμματέας: Τσαγκαροπούλου Κατερίνα
Μέλη: Τσεκούρας Αθανάσιος, Διαμάντης Χρήστος, Καλογερίδης Χαράλαμπος
Αναπληρωματικά μέλη: Μήτσης Κων/νος, Περέντης Χρήστος
Εξελεγκτική Επιτροπή: Μπουραντζής Παναγιώτης, Δούσκου Σταυρούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: