Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ρημάχτηκαν τα Aσφαλιστικά Tαμεία!



Τα χονδροειδή ψέμματα περί κουρέματος που οφέλησαν την οικονομία δεν αρκούν για να δώσουν στα ασφαλιστικά μας ταμεία ανάσα. Το κούρεμα έγινε σε όλο τον κοινωνικό ιστό ταυτόχρονα με τα χρήματα των εργαζομένων να κατευθύνονται σε δανειστές και αγορές. Η αλήθεια κρύβεται σκόπιμα με τις ιδιωτικές εταιρείς να παίρνουν μεγαλύτερο κομμάτι στην περίθαλψη και τη σύνταξη παρά τα δική τους μικρή χασούρα. Τα χρήματα από τον κόπο ενός λαού που εργάζεται περισσότερο από όλους τους λαούς της Ευρώπης (στοιχεία Eioyrostat) γίνονται τώρα βορά στα νύχια των άπληστων δανειστών του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Από το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ) κλάπηκαν 361,2 εκατομμύρια ευρώ, τα αποθεματικά του Ταμείου Βενζινοπωλών (Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων - ΤΕΑΠΥΚ - του ΟΑΕΕ) από 126,81 εκατ. ευρώ πήγαν στα 38,77 εκατ. ευρώ, τα αποθεματικά του Μετοχικού Ταμείου Στρατού από 84 εκατ. ευρώ πριν το «κούρεμα» έμειναν 25,9 εκατ. ευρώ, στο Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού από 110,175 εκατ. ευρώ έμειναν 33,685 εκατ. ευρώ, στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας από 72,9 εκατ. ευρώ έμειναν 21,8 εκατ. ευρώ, τα ομόλογα ύψους 1,44 δισεκατομμυρίων ευρώ που διέθετε το ΙΚΑ «κουρεύτηκαν» κατά 57%, το 1,5 δισ. ευρώ του ΤΕΑΔΥ, παρομοίως.


Στο κοινό κεφάλαιο που διαχειριζόταν η Τράπεζα της Ελλάδας προ «κουρέματος» τα αποθεματικά ανέρχονταν στο ποσό των 2,347 δισ. ευρώ, ενώ μετά το «κούρεμα» η τρέχουσα αξία των νέων ομολόγων πήγε στα 717,8 εκατ. ευρώ.

Τα παραπάνω στοιχεία αυτά μαζί με άλλα που θα βγαίνουν στην επικαιρότητα στις επόμενες μέρες παραδόθηκαν από την κυβέρνηση Παπαδήμου σε κλειστό φάκελο προς την υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμένου (σ.σ.: θυμίζουμε ότι τον κ. Παπαδήμο τον ήθελαν ακόμα και για υπηρεσιακό πρωθυπουργού οι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με τη συμφωνία και του ΣΥΡΙΖΑ...).


Οι ασφαλιστικές είναι αυτές που σήμερα επιβάλουν στους δικούς τους εργαζόμενους δραματικές μειώσεις μισθών, που ξεκινούν από το 35% (ξεπερνώντας δηλαδή και τις προβλέψεις του Μνημονίου) και φθάνουν μέχρι και το 50%. Η επίθεση της Ένωσης Ασφαλιστών είναι πρωτοφανής και ουσιαστικά οι εργαζόμενοι καλούνται να αποδεχθούν μια διαδικασία αυθαίρετων μειώσεων μέσω ατομικών συμβάσεων. Τέλος, η επίθεση των εργοδοτών (πολυεθνικοί κολοσσοί, τραπεζικές θυγατρικές) αποδεικνύεται ότι είναι απόλυτα συντονισμένη και με στόχο να γκρεμιστούν όλα τα μισθολογικά και θεσμικά δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς: μειώσεις μισθών 20% - 30% πρότεινε η διοίκηση της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας (Εθνική Ασφαλιστική) στον Σύλλογο Εργαζομένων, ενώ έχουν ήδη με νόμο εφαρμοστεί μειώσεις 35% στους εργαζόμενους στην Αγροτική Ασφαλιστική.


Περιμένουμε από κόμματα που δηλώνουν αντιμνημονιακά έστω και την τελευταία στιγμή να τοποθετηθούν συγκεκριμένα και απτά. Πως δηλαδή σκέφτονται ότι θα επέλθει η τόνωση των Ταμείων και θα εξασφαλιστεί η επανάκαμψη συντάξεων και παροχών σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο. Επίσης για τον τρόπο που θα τιμωρήσουν αυτούς που τα έκλεψαν στο όνομα της σωτηρίας της χώρας.


Του Τάσου Μενεμενόγλου
www.press-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: