Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

400 δις δολλάρια σε μόλις 10 (δέκα) ανθρώπους.Κι ενώ εμείς ασχολούμαστε με το χρέος της Ελλάδας και τις τερατώδεις θυσίες που απαιτούνται για την αποπληρωμή του, (ή μάλλον πώς στο όνομα ενός τοκογλυφικού χρέους που αυξάνεται από μόνο του απαιτείται η κοινωνική εξαθλίωση ενός ολόκληρου λαού.) μόλις κυκλοφόρησε η νέα ετήσια λίστα του forbes για τους 10 πιο πλούσιους καπιταλιστές του κόσμου.


Εκεί βλέπουμε ότι μόλις δέκα άνθρωποι έχουν μαζί πλούτο που ξεπερνά το Ελληνικό χρέος κι όμως καμιά οικονομική αρχή ή κανένας επίσημος θεσμός δικαιοσύνης δεν θεωρούν αυτή την πραγματικότητα σκανδαλώδη και άξια για διόρθωση.

Δέκα άτομα που ο καθένας τους έχει κατα μέσο όρο 40 δις δολλάρια περιουσία αποκτημένη από την απλήρωτη εργασία των υπαλλήλων τους και φουσκωμένη από έναν εκτός ελέγχου χρηματιστηριακό μηχανισμό που δίνει τα πάντα στους πιο πλούσιους και άπληστους.

Στην μικρή αυτή λίστα θα βρούμε ανθρώπους από την τεχνολογία, τα πετρέλαια αλλά και τα ρούχα. (Ναι είναι εκεί και ο βαρώνος των φθηνών ρούχων zara).

Οι περισσότεροι εκ των δέκα είναι Αμερικάνοι αλλά υπάρχουν ανάμεσα τους και Ευρωπαίοι και ένας Κινέζος ενώ ο πρώτος στην λίστα είναι Μεξικάνος.(Μια χώρα που έχει τις πιο κραυγαλέες κοινωνικές ανισότητες.)

Η λίστα των δέκα συμπληρώνεται από μια πολύ μεγαλύτερη των χιλίων που κατέχουν περιουσίες μεγαλύτερες του 1 δις δολλαρίων έκαστος.

Και για αυτούς που έχουν αγωνία για το ποιοι είναι αυτοί οι δέκα πλουσιότεροι καπιταλιστές του κόσμου ιδού:
Carlos Slim: $69 billion, telecommunications
Bill Gates: $61 billion, Microsoft Corp.
Warren Buffett: $44 billion, Berkshire Hathaway Inc.
Bernard Arnault: $41 billion, LVMH Moet Hennessy
Armancio Ortega $37.5 billion, Zara International
Larry Ellison $36 billion, Oracle Corp.
Eike Batista $30 billion, mining and oil industries
Stefan Persson $26 billion, clothing chain H&M
Li Ka-shing $25.5 billion, diversified industries
Karl Albrecht $25.4 billion, discount supermarket chain Aldi Group


Κατά τα άλλα ζητούν από τον κόσμο σε όλες τις χώρες να κάνει θυσίες, να αποδεχτεί λιτότητες και περιστολή των εργασιακών του δικαιωμάτων.

Όμορφος κόσμος καπιταλιστικά φτιαγμένος.www.wp.me/pPn6Y-dal

Δεν υπάρχουν σχόλια: