Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ: Την Κυριακή καθαρίζουν το νησί "Κέφαλο".Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος οι Ενεργοί Πολίτες Αμβρακικού και η Ομοσπονδία Αλιέων Ηπείρου σε συνεργασία με το δίκτυο Μεσόγειος SOS και τον Φορέα Υγροτόπων Αμβρακικού θα καθαρίσουν το νησί ΚΕΦΑΛΟΣ του Αμβρακικού.

Σε σχετική ανακοίνωση - πρόσκληση που απευθύνουν οι «Ενεργοί Πολίτες Αμβρακικού» και η Ομοσπονδία Αλιευτικών Συλλόγων Ηπείρου αναφέρεται: «Ο Αμβρακικός Κόλπος ο οποίος ανήκει στις προστατευόμενες περιοχές Natura και προστατεύεται από την συνθήκη Ramsar έχει αφεθεί στο έλεος της τύχης από την Πολιτεία και δέχεται καθημερινά πολλά οργανικά φορτία τα οποία δεν μπορεί να αφομοιώσει (μεγάλο μερίδιο στα φορτία αυτά έχουν οι θαλάσσιες ιχθυοκαλλιέργειες) με αποτέλεσμα να καταντήσει ενας ανοξικός κόλπος, με κάθετη μείωση των ελευθέρων ιχθυοαποθεμάτων και υπερπληθυσμό μεδουσών και μάκας. 


Οι αυτόματοι σταθμοί μέτρησης παρά τις εξαγγελίες από την Περιφέρεια δεν έχουν τεθεί ακόμη σε λειτουργία, ο καθένας κάνει ότι θέλει και έτσι σε λίγα χρόνια όλοι μαζί θα χορέψουμε τον χορό του «Ζαλόγγου».

Παρόλα αυτά εμείς επιμένουμε και αυτή την ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 9.00 ΤΟ ΠΡΩΪ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΣΑΛΑΩΡΑΣ και από εκεί με βάρκες θα σαλπάρουμε για το νησί ΚΕΦΑΛΟΣ. Όλοι όσοι αγαπούν τον Αμβρακικό, ας το κάνουν πράξη!».

www.aetostz.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: