Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Θεσπρωτία: Η ριζική ανανέωση στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και οι προσδοκίες.Ίσως στην μεγαλύτερη ανανέωση ψηφοδελτίου που έχει κάνει ποτέ πολιτικό κόμμα στην Θεσπρωτία, προχώρησε το ΠΑΣΟΚ, βάζοντας στο παιχνίδι 3 νεότατους επιστήμονες, άφθαρτους, με αρκετά ένσημα εργασίας για την ηλικία τους και με συνεισφορά στoν προοδευτικό πολιτικό χώρο. 

Από μόνος του ο μέσος όρος ηλικίας των 33 ετών και κάτι μηνών του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, είναι κάτι που λέει πολλά.

Το στοίχημα της κεντρικής πολιτικής σκηνής μπορούν να το κερδίσουν κυρίως οι νέοι ανεξάρτητα τον πολιτικό χώρο και την εκλογική περιφέρεια που ανήκουν και απαιτείται πολύ δουλειά για να κερδηθεί. 

Το στοίχημα που μιλά για απαγκίστρωση από το παρελθόν, από τους επαγγελματίες πολιτικούς που διέλυσαν την Ελλάδα και από το σύστημα που ξέχασε στην πορεία την προτεραιότητα του απλού λαού. 
Στοίχημα για εθνική και κομματική ανασυγκρότηση με δημιουργία νέας κουλτούρας από το μηδέν. 
Μια κουλτούρα που στο επίκεντρο θα έχει την διάλυση του κατεστημένου πολιτικού και κομματικού ιστού στην δημιουργία του οποίου εχει βάλει το χέρι του και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.  
Μονο με αυτό τον τροπο θα μπορέσουν να επαναφέρουν το κράτος δικαίου και την λαϊκή συμμετοχή ενός λαού που βρίσκεται στο μέγιστο βαθμό απαξίωσης της κεντρικής πολιτικής σκηνής.
Οι ψηφοφόροι της Θεσπρωτίας δεν ζητούν ζιβάγκο που μετατρέπονται σε χρυσά μανικετόκουμπα μετά από λίγα χρόνια πολιτικής ζωής. 
Επιζητούν εργάτες που θα έχουν στο επίκεντρο την Θεσπρωτία με συνεχείς παρεμβάσεις και μόνιμη παρουσία σε κάθε πρόβλημα που προκύπτει.
Αυτό μπορούν να το καταφέρουν μόνο νέοι που έχουν δουλέψει στην ζωή τους και που προέρχονται από συνετούς οίκους με αρχές, στόχους και με σαφείς προοδευτικές πολιτικές αρχές.
Και οι 3 συγκεκριμένες περιπτώσεις του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ έχουν αυτές τις προϋποθέσεις οπότε οι προσδοκίες είναι μεγάλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: