Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΠΑΡΓΑ:Θετικό και αισιόδοξο κλίμα στη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ.


Ιδιαίτερα θετικό και αισιόδοξο ήταν το κλίμα στη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ που πραγματοποιήθηκε στην Πάργα.Στη συγκέντρωση που οργανώθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Πάργας συμμετείχαν δεκάδες μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ από την Πάργα, την Αγιά, την Ανθούσα, την Αγία Κυριακή αλλά και από το Λιβαδάρι και είχε ως στόχο την καλύτερη προετοιμασία και οργάνωση για τις επικείμενες εκλογές τις 17 Ιουνίου. Παρόντες στελέχη της Αυτοδιοίκησης και του Επιμελητηρίου αλλά και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βασίλης Ιωάννου, ο οποίος στην εισήγησή του αναφέρθηκε στη σημασία των εκλογών, στο δίλλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πολίτες αλλά και στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ τόσο για την αναθεώρηση της Δανειακής Σύμβασης, όσο και για σχηματισμό Κυβέρνησης συνεργασίας.Ο κ. Ιωάννου τόνισε χαρακτηριστικά:

1. Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι εάν η χώρα βαδίζει στη γραμμή της μονομερούς καταγγελίας της δανειακής σύμβασης ή αν βαδίζει στη γραμμή της οργανωμένης αναθεώρησης των δυσμενών όρων της σύμβασης, όπως προτείνει το ΠΑΣΟΚ, κρατώντας όλα τα θετικά, όλες τις κατακτήσεις, με σεβασμό στις θυσίες του ελληνικού λαού και αλλάζοντας όλα τα αρνητικά, όλα αυτά που τροφοδοτούν την ύφεση και την ανεργία».

2. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του σχετικά με την αναθεώρηση του Μνημονίου ο Βασίλης Ιωάννου τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Γραμμή της αναθεώρησης της σύμβασης, που έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη θετική, συγκροτημένη και υπεύθυνη πρόταση. Θεμελιώνεται στην ανάγκη να παραταθεί ο χρόνος δημοσιονομικής προσαρμογής. Και έχουμε πει τα έξι συγκεκριμένα σημεία πάνω στα οποία μπορεί να οικοδομηθεί αυτή η αναθεώρηση».

3. Απαντώντας στο ερώτημα που θέτουν οι πολίτες γιατί πρέπει στις 17 Μάη να ψηφιστεί το ΠΑΣΟΚ ο κ. Ιωάννου τόνισε: «Στις 6 Μαΐου ψηφίστηκε το κάθε κόμμα, με βάση τις παραστάσεις εκείνης της περιόδου, κυριάρχησε η οργή, ο θυμός, η απόρριψη. Τώρα ήρθε η ώρα μιας θετικής, πιο ψύχραιμης ψήφου. Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει ισχυρή εντολή αναθεώρησης των δυσμενών όρων της σύμβασης και διεκδίκησης, για την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, με τη στήριξη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει ισχυρή εντολή για την αναγέννηση και ανασύσταση της Δημοκρατικής Παράταξης και της Κεντροαριστεράς. Και αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία, γιατί τώρα προωθούμε ταυτόχρονα δυο στόχους: τον εκλογικό και την ανασύσταση της Παράταξης».

4. Τέλος απατώντας στο ερώτημα ποια Κυβέρνηση θα πρέπει να προκύψει μετά τις εκλογές απάντησε: «Εμείς θέλουμε να προκύψει μια Κυβέρνηση, με κορμό την υπεύθυνη Κεντροαριστερά, με προοδευτικό πρόσημο, με ισχυρή νομιμοποίηση. Υπάρχουν κι άλλες δυνάμεις που τις αντιμετωπίζουμε ισότιμα, τις θεωρούμε όμορες. Δυνάμεις που είχαν την ευκαιρία να παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου αλλά δεν σήκωσαν το βάρος αυτής της ευθύνης. Εμείς λοιπόν θέλουμε τώρα να επιτευχθεί αυτή η Κυβέρνηση»

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Ιωάννου κάλεσε τα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να προσεγγίσουν τους πολίτες, να ανοίξουν διάλογο και να προσπαθήσουν να πείσουν για την ορθότητα των προτάσεων.Ακολούθησε διάλογος, κατεγράφησαν συγκεκριμένες προτάσεις για την καλύτερη εκλογική προετοιμασία ενώ συγκροτήθηκε και εκλογική επιτροπή η οποία και θα συντονίζει τον αγώνα μέχρι και την ημέρα των εκλογών.

www.epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: