Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Κατατέθηκε με μιά αλλαγή το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ στην Πρέβεζα.Μία αλλαγή, αναφορικά με τη σύνθεσή του στις 6 Μαϊου, θα έχει το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Νομό Πρέβεζας στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Τη θέση του Άγγελου Στεργίου θα πάρει ο Γιώργος Σιαφάκας (Ιδιωτικός Υπάλληλος).
Αναλυτικά η σύνθεση του ψηφοδελτίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ως εξής:
ΗΛΙΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ (φιλόλογος-συνταξιούχος)
ΝΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Γεωπόνος-Ιδιωτικός Υπάλληλος)
ΣΙΑΦΑΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Ιδιωτικός Υπάλληλος)
ΤΖΙΜΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (Γεωπόνος-Ιδιωτική Υπάλληλος).

Στο μεταξύ, η τοπική επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μας κοινοποίησε ανακοίνωση της οργάνωσης, η οποία αναφέρει:
«Αναδίπλωση από τη λαϊκή απαίτηση για ακύρωση του Μνημονίου η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για «πολιτική καταγγελία» του.
Οι εργαζόμενοι και η νεολαία στις απεργίες, τις καταλήψεις, τις διαδηλώσεις, στις πλατείες απαίτησαν την κατάργηση του Μνημονίου που οδήγησαν στις άγριες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, την παιδεία, την υγεία και κάθε κοινωνικό αγαθό. Στις εκλογές της 6ης Μάη μαύρισαν τα κόμματά του.
Η Αριστερά δεν μπορεί να τοποθετείται πίσω από αυτούς τους στόχους. Οι δηλώσεις Δραγασάκη και άλλων ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για επαναδιαπραγμάτευση και όχι ακύρωση του Μνημονίου, αποτελούν αναδίπλωση. Δίνουν επιχειρήματα στην ΕΕ και στους αντιπάλους του λαϊκού κινήματος που απαιτούν προσαρμογή «στις ανάγκες των αγορών και των επιχειρήσεων», ανοίγοντας το δρόμο σε εκβιασμούς στο όνομα του ευρώ.
Αυτές οι αναδιπλώσεις απειλούν τη δυναμική του κόσμου που γύρισε τη πλάτη σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ. Ο λαός δεν πάλεψε δυο χρόνια για να δει το Μνημόνιο να παραμένει και την επιτροπεία να συνεχίζεται.
Είναι ώρα να στηρίξουμε τις ανταρσίες που οδήγησαν στις ελπίδες ανατροπής και ακύρωσης του Μνημονίου και της ληστείας του μέσω του χρέους, ώστε η ήττα του μαύρου μετώπου στις 6 Μάη να γίνει άτακτη φυγή, με την κλιμάκωση των αγώνων πριν και μετά τις 17 Ιούνη. Αυτή είναι η απάντηση στους εκβιασμούς, όχι οι τεχνοκρατικές μεθοδεύσεις που παραπέμπουν την ανατροπή στην. καλή θέληση της Τρόικας, της ΕΕ και των βιομηχάνων.
Να χαράξουμε έναν άλλο δρόμο, έξω από το χρέος, το ευρώ και την ΕΕ, τα συμφέροντα τραπεζιτών και κεφαλαίου, για τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας».


www.atpreveza.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: