Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Στον αέρα η φαρμακευτική κάλυψη των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ



Στον αέρα παραμένει η φαρμακευτική κάλυψη των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφασίσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εάν θα συνταχθεί με τους φαρμακοποιούς της Αττικής που συνεχίζουν επ' αόριστον την άρση της επί πιστώσει χορήγησης σκευασμάτων.

Όπως αποφασίστηκε, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής θα συνεχίσει την κινητοποίηση έως ότου καταβληθούν τα χρήματα που οφείλει ο ΕΟΠΥΥ για το τρέχον έτος αλλά και για το 2011.

Για το τρέχον έτος ζήτησαν την άμεση εξόφλησή τους με μετρητά, ενώ για όσα τους οφείλονται από πέρυσι είπαν ότι θα πρέπει και αυτά να εξοφληθούν άμεσα ή να συμψηφιστούν με οφειλές τους προς την Εφορία.

Επίσης οι φαρμακοποιοί του Πειραιά έχουν παγώσει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων μέχρι και τις 6 Ιουνίου, οπότε και αναμένεται να πληρωθούν μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται από τα ταμεία.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα Νέα, τα μέτρα λιτότητας στο ΕΣΥ έχουν αδειάσει τα ράφια των νοσοκομειακών φαρμακείων, με αποτέλεσμα ασθενείς να μεταφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να εντοπίσουν τα απαραίτητα σκευάσματα, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες δεκάδες είναι αυτοί που αναγκάζονται εν τέλει να πληρώνουν χιλιάδες ευρώ από την τσέπη τους.

Σε δηλώσεις του στον Σκάι, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης επισήμανε ότι με μεγάλη δυσκολία θα καταφέρει ο Οργανισμός να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται για φέτος, σημειώνοντας ότι από τα 4,5 δισ. ευρώ έχουν συγκεντρωθεί μόλις 500 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τις ελλείψεις στα νοσοκομειακά φαρμακεία, ο κ. Βουδούρης υποστήριξε ότι υπάρχει συμφωνία με τα νοσοκομεία, η οποία προβλέπει να καταρτίζουν προϋπολογιστική κατάσταση των αιτημάτων τους και δύο ημέρες πριν χρειαστεί το φάρμακο να ζητηθεί από τον ΕΟΠΥΥ για να μπορεί να το προμηθεύεται ο ενδιαφερόμενος ή συγγενής του.

Τέλος, ζήτησε από την επόμενη κυβέρνηση να δώσει δικαίωμα στον ΕΟΠΥΥ να πάρει δάνειο ενός δισ. ευρώ, με το οποίο θα πληρώνει τις υποχρεώσεις του και το οποίο θα παίρνει σταδιακά ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν.

www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: