Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Περί κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού!...



Η κουβέντα γύρω από τη λειτουργία και το ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος είναι χρόνια, διαρκής και πολύπλευρη, κυρίως σ΄ ό,τι αφορά τη σχέση του με την εκάστοτε κυβερνητική εξουσία.

Κατά καιρούς και ανάλογα με τις εναλλαγές των πολιτικών κομμάτων στην κυβέρνηση, τη «ρετσινιά» του κυβερνητικού συνδικαλισμού, είχαν προσελκύσει, τόσο η ΠΑΣΚΕ, όσο και η ΔΑΚΕ, ενώ η κατηγορία του κομματικού συνδικαλισμού απευθύνονταν - εκτός από τις δυο αυτές παρατάξεις - μονίμως και κατά της ΕΣΑΚ, (μετέπειτα ΠΑΜΕ), λόγω της σύνδεσής τους με το ΚΚΕ.

Οι κριτικές αυτές προέρχονταν, πάντα, από τα γκρουπούσκουλα, που η λεγόμενη ανανεωτική Αριστερά, συγκέριαζε, κατά καιρούς και έπαιζαν ρόλους κομπάρσου στις συνδικαλιστικές εξελίξεις.

Στη σημερινή υπηρεσιακή κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ «έβαλε» τον υπουργό Εργασίας Α. Ρουπακιώτη, παλιό στέλεχος της ανανεωτικής Αριστεράς, ο οποίος, σε πλήρη σύμπλευση και συνεννόηση με την Κουμουνδούρου, έδραξε την ευκαιρία να συμβάλει κι αυτός στην προεκλογική καμπάνια του κόμματός του, κάνοντας «παιχνίδι» με τα εργασιακά, ένα πεδίο, άλλωστε, ευρύτατο και ευαίσθητο.

Ο κ. Ρουπακιώτης ενέσκηψε κάνοντας τη .βαθυστόχαστη πρόταση, να παγώσουν οι ρυθμίσεις για τις μειώσεις των μισθών, μέχρι τις εκλογές, δηλαδή για 20 ημέρες ! Την πρόταση αυτή την πήρε ο ΣΕΒ και ο (ξανά) υποψήφιος για Πρόεδρος, Δασκαλόπουλος, άρχισε και αυτός το παιχνίδι του, εμφανιζόμενος μεγαλόκαρδος και συναινετικός !

Την πρόταση του Δασκαλόπουλου - με έντονα προεκλογικά χαρακτηριστικά κι αυτή - που δεν πείραζε τα υπάρχοντα νομοθετήματα για τους μισθούς και τις συμβάσεις και πέρναγε μειώσεις από την πίσω πόρτα, την απέρριψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ζητώντας - και σωστά - την αλλαγή των σφαγιαστικών νόμων, στη Βουλή.
.
Και μέσα σ΄ όλη τη φασαρία, να και οι .ανεξάρτητοι και ..ακομμάτιστοι συνδικαλιστές, της ανανεωτικής Αριστεράς, η λεγόμενη Αυτόνομη Παρέμβαση, να βγαίνει στο «κλαρί» σε μια πρωτοφανή επίδειξη φιλοκυβερνητικής πρακτικής, στηρίζοντας τον ομοϊδεάτη υπουργό Εργασίας, κόντρα στην ΓΣΕΕ !

Η πρόταση του «υπουργού» Ρουπακιώτη και το μπιζάρισμά του από τον Τσίπρα, οδήγησε τους παρουσιαζόμενους ως ανεξάρτητους και ακομμάτιστους να πετάξουν τις μάσκες και ν΄αποκαλυφθούν ως κυβερνητικοί και κομματικοί συνδικαλιστές, «του κερατά», πριν καν το κόμμα τους γίνει κανονική κυβέρνηση !

Με τι δίκιο του, λοιπόν, θα διερωτηθεί κάποιος, για το που θα το πάνε το πράγμα, όλι ετούτοι οι .Αυτόνομοι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετάσχει κανονικά στην κυβερνητική εξουσία !...


www.logoplokies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: