Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Λύση από την Ελλάδα, εμπλοκή από την Αλβανία… Δεν ανοίγουν τα σύνορα! BINTEO

Παρότι από το μεσημέρι οι Ελληνικές Αρχές στην Κακαβιά –Τελωνείο και Αστυνομία- διεκπεραίωσαν την διαδικασία και φάνηκε ότι οι 54 υπήκοοι Αλβανίας θα ταξιδέψουν προς τις πατρίδες τους κάτι τέτοιο τελικά δεν έχει γίνει. Έτσι όλοι μένουν εγκλωβισμένοι στα όρια της ουδέτερης ζώνης καθώς νωρίτερα οι Αλβανικές αρχές κατέβασαν τις μεταλλικές μπάρες απαγορεύοντάς τους την είσοδο ενώ στο Αλβανικό τελωνείο μεταφέρθηκαν και ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας από το Αργυρόκαστρο.
Έτσι καταγράφεται το μοναδικό συμβάν για τα ευρωπαικά δεδομένα! Μία χώρα δεν ανοίγει τα σύνορά της για δικούς της πολίτες!
Οι 54 Αλβανοί έφτασαν το απόγευμα της Τετάρτης στα Γιάννινα με απώτερο σκοπό να μεταβούν στην πατρίδα τους. Και οι 54 κατείχαν προσωρινή άδεια διαμονής στην Ελλάδα, τρίμηνης διάρκειας, η οποία λήγει και εκ των πραγμάτων έπρεπε να επιστρέψουν στην Αλβανία.
Πέντε που δεν κατείχαν άδεια έχουν συλληφθεί από την Αστυνομία!
Οι ίδιοι όταν διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει λεωφορείο για να φτάσουν στην Κακαβιά επιχείρησαν να κινηθούν με τα πόδια.
Ωστόσο η αστυνομία τους εμπόδισε και τους οδήγησε στο Αστυνομικό Μέγαρο.
Σήμερα το πρωί και ύστερα από επικοινωνίες των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Αλβανίας φάνηκε ότι το θέμα λύνεται και έτσι οδηγήθηκαν στην Κακαβιά.
Το μεσημέρι η ελληνική πλευρά ολοκλήρωσε την διαδικασία και άνοιξε τα σύνορα ώστε να εισέλθουν στην Αλβανία.
Παρόλα αυτά η Αλβανική Κυβέρνηση φαίνεται άκαμπτη αρνούμενη μέχρι και τώρα να ανοίξει τα σύνορά της ώστε οι άνθρωποι αυτοί να φτάσουν στα σπίτια τους. Σημειώνεται ότι η Αλβανική Κυβέρνηση, πριν από δύο μέρες έλαβε νέα απόφαση απαγορεύοντας την είσοδο στην χώρα για όλους τους πολίτες και δέχεται μόνο εκείνους που φέρουν βεβαίωση από την Πρεσβεία ή το Προξενείο.
Έτσι έχουν δημιουργηθεί αρκετά προβλήματα με τις μετακινήσεις Αλβανών πολιτών από την Ελλάδα προς την χώρα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: