Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Η Φιλιππιάδα την ....εποχή του κορονοϊού.



Τα καλά πρέπει να λέγονται και να γράφονται. Καλησπέρα κύριε δήμαρχε Δήμου Ζηρού. Θερμά συγχαρητήρια γιατί πληροφορήθηκα ότι πλύνατε και απολυμάνατε δρόμους , κοινόχρηστους χώρους και δημόσιους χώρους υγείας στη Φιλιππιάδα.
Δεν γνωρίζω τι έχει γίνει στις κοινότητες  και στα άλλα δημοτικά διαμερίσματα.  Για τον αντιδήμαρχο Απόστολο Τάση και τον φιλότιμο υπάλληλο του Δήμου που φαίνονται στις φωτογραφίες RESPECT. ( έτσι μιλάμε στη Ρωμιά).
Είχα τηλεφωνικές επαφές με φίλους από την Φιλιππιάδα και μου επιβεβαίωσαν ότι την όλη υπόθεση του καθαρισμού την "πάλεψαν"  μόνον αυτοί οι δύο.


Συνδημότες μου πέστε με γκρινιάρη, πέστε με ξεροπαράξενο αλλά μου βγαίνει αβίαστα το ερώτημα και θα το θέσω . Δεν υπάρχουν άλλοι υπάλληλοι για να βοηθήσουν στον καθαρισμό και την απολύμανση; Μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας δεν υπάρχει φόρτος εργασίας και νομίζω ότι θα μπορούσαν να διατεθούν και άλλοι από το υπαλληλικό προσωπικό για αυτή την εργασία. Δεν θέλω να πιστέψω ότι  όλοι έχουν πάρει άδειες ειδικού σκοπού ή υπάγονται στις ευπαθείς ομάδες.!!! Εκτός και αν ασχολούνται με την αισθητική ανάπλαση της πόλης δοθείσης της ευκαιρίας  που οι  δρόμοι και οι κοινόχρηστοι χώροι  της Φιλιππιάδας είναι άδειοι. Συγκριτικά αναφέρω ότι από τους 63 υπαλλήλους του γραφείου που υπηρετώ, 2 κάνουν χρήση άδειας ειδικού σκοπού και δύο αιτήσεις από τις 5 που  υπεβλήθησαν εγκρίθηκαν σαν άτομα ανήκοντα στις ευπαθείς ομάδες. Οι υπόλοιποι στο δρόμο για διανομή





Αν κρίνω από τις παραπάνω φωτογραφίες  η νοοτροπία των νέων αιρετών της αυτοδιοίκησης φαίνεται να αλλάζει . Ο Μπακογιάννης στην Αθήνα  παρακολουθεί τον εργάτη που καθαρίζει την πλατεία Συντάγματος και ο Τάσης πήρε μόνος του την μάνικα. ( αντιδήμαρχος γαρ). Κάνει πράξη το σύνθημα : Στην υπηρεσία (υπηρέτης) του λαού και του τόπου.
Που είναι η ατομική ευθύνη, ο εθελοντισμός, η προσφορά, η ανθρωπιά  και το φιλότιμο που είναι γνωρίσματα των Ηπειρωτών;
Δεν γνωρίζω, από το Τοπικό Συμβούλιο εμφανίστηκε κανείς για βοήθεια ή ήταν απασχολημένοι με την στελέχωση των Υπηρεσιών του Δήμου;
Για να εξηγούμαστε και να τα λέμε όλα, δεν είμαι καλός στις αγιογραφίες. Τον Αποστόλη Τάτση δεν τον έχω συγγενή , ούτε τον γνωρίζω προσωπικά. Με τον Κώστα Μπακογιάννη καμία επαφή γιατί ήμουν υποστηρικτής του Παύλου Γερουλάνου.


ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ  ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΦΙΛΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ. 

Ευθυμίου Χριστόφορος

Δεν υπάρχουν σχόλια: