Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Σύμβουλοι Δήμου Ζηρού καταγγέλουν τον δήμαρχο για καθυστερημένη ευαισθητοποίηση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό


ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΗΡΟΥ

Με αφορμή την πρόσφατη επιστολή του Δημάρχου Ζηρού κ. Καλαντζή σχετικά με τον κορωνοϊό και τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών Φιλιππιάδας, θέλουμε να κάνουμε τις παρακάτω παρατηρήσεις:

‘Όπως είναι γνωστό πριν από λίγους μήνες Δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα ξεσηκώθηκαν και αντέδρασαν στη δημιουργία δομών φιλοξενίας στα όρια του Δήμου τους. Επίσης ανακοινώθηκε ότι προβλέπεται η δημιουργία Δομών Φιλοξενίας πλησίον της Φιλιππιάδας, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες που διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες στην πεδιάδα της Άρτας.

Μόνο ο δήμαρχος Ζηρού απασχολημένος προφανώς με την τιμολογιακή πολιτική τού ΦΟΔΣΑ δεν διαπίστωνε κανένα πρόβλημα με το προσφυγικό-μεταναστευτικό και διαβεβαίωνε προς πάσα κατεύθυνση ότι όλα βαίνουν καλώς.

Γι’ αυτό και αναγκάστηκε η αντιπολίτευση του Δήμου να πάρει την πρωτοβουλία και να απαιτήσει την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνεδρίαση αυτή που έγινε σε προ-κορωνοϊού ημερομηνία διαπιστώθηκε ότι ήταν απολύτως δικαιολογημένες οι ανησυχίες μας, γιατί οι κόκκινες γραμμές που είχε θέσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ζηρού για τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία της Δομής Φιλοξενίας δεν εφαρμόζονται !!!

Μας βρίσκουν σύμφωνους οι προτάσεις που αναγράφει στην επιστολή του ο κ.Καλαντζής για τη λήψη πρόσθετων μέτρων με σκοπό τον έλεγχο και την προστασία από τον κορωνοϊό των εργαζόμενων και των φιλοξενούμενων στη Δομή, καθώς και των κατοίκων της περιοχής.

Εμμέσως παραδέχεται ότι στη Δομή δεν λήφθηκε κανένα μέτρο από το κράτος και από το δήμο, ενώ στο από 12-3-2020 μήνυμά του διαβεβαιώνει ότι «ο Δήμος μέσω των υπηρεσιών του εφαρμόζει από την πρώτη στιγμή όλα τα απαραίτητα μέτρα για να περιορίσει την εξάπλωση μετάδοσης του κορωνοϊού».
τοπική κοινωνία όμως έχει την απαίτηση από ένα Δήμαρχο που ενδιαφέρεται πραγματικά για τον τόπο του, να αντιδράσει ΑΜΕΣΑ μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων κορωνοϊού στην πατρίδα μας.
Τόσες ανακοινώσεις που δημοσίευσε για τα προβλήματα που δημιουργεί η καραντίνα, αλλά κανένα σχόλιο για τη Δομή Φιλοξενίας Φιλιππιάδας που αποτελεί σύμφωνα με τις δηλώσεις ειδικών όπως όλες εν δυνάμει Υγειονομική Βόμβα. Όλα τα κρούσματα στις Δομές ανακαλύφθηκαν τυχαία και όχι κατόπιν προληπτικού ελέγχου.
Ευαισθητοποιήθηκε αργοπορημένα και μάλιστα μετά από το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και στη Δομή Κρανιδίου, με προφανή σκοπό να καλύψει τις δικές του ευθύνες.

Διαφωνούμε με τις τύπου διαγγέλματος επιστολές σκοπιμότητας του κ.Δημάρχου, γιατί δυστυχώς θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με όλες τις επιστολές διαμαρτυρίας που έστειλε για διάφορα ζητήματα.

Απαιτούμε την προσωπική και σθεναρή του παρέμβαση στους «αρμόδιους» της Κυβέρνησης και όχι να παρακολουθεί «αφ’ υψηλού» τα τεκταινόμενα. Έχει πλέον αποδειχθεί ότι η Δομή στη Φιλιππιάδα είναι έργο δικό του και πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις αποκλειστικές του ευθύνες.

Να επισημάνουμε τέλος πως τα προβλήματα με τη λειτουργία της Δομής Φιλοξενίας δεν προβλέπεται να τελειώσουν με τη λήξη της καραντίνας για τον κορωνοϊό, ενώ η διαμάχη των αιρετών για τη χωροθέτηση νέων Hot Spot στην περιοχή μας σταμάτησε μόνο προσωρινά με την έλευση της πανδημίας.

Και μετά την άρση απαγόρευσης της κυκλοφορίας τι « μέλλει γενέσθαι» κύριε δήμαρχε?

Φιλιππιάδα 26/4/20
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

ΒΕΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: