Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Δύο περιπτώσεις λαθροθηρίας στην Ήπειρο παρά την καραντίνα!

Σε δύο ακόμη περιπτώσεις λαθροθηρίας η επέμβαση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου υπήρξε άμεση και καθοριστική.
Στη μεν πρώτη περίπτωση, πριν από λίγες ημέρες, μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών για παράνομη άσκηση θήρας στην ευρύτερη περιοχή, κλιμάκιο της Θηροφυλακής, εντόπισε και έθεσε σε διακριτική παρακολούθηση ένα Ι.Χ να κινείται εντός δασικής έκτασης της ΤΚ Μπαλντούμας του Δ. Μετσόβου.
Σε σήμα στάσης που δόθηκε στον οδηγό του οχήματος, αυτός προσπάθησε να διαφύγει, πλην όμως οι Θηροφύλακες απέτρεψαν τη διαφυγή του. Ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ που έσπευσε στο σημείο μετά από λίγη ώρα.
Στον έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα, εντοπίστηκε στο κάθισμα του συνοδηγού ένα κυνηγετικό όπλο, εκτός θήκης. Το όπλο ήταν παραποιημένο και μάλιστα στη θαλάμη του είχε εννέα (9) συνολικά φυσίγγια, έτοιμα προς χρήση, για την θήρα τριχωτού θηράματος, ενώ στην κάνη του όπλου είχε προσαρμοστεί και ένας φακός μεγάλης εμβέλειας.
Το όπλο και τα φυσίγγια κατασχέθηκαν και σε βάρος του ατόμου ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο συγκεκριμένος δράστης έχει απασχολήσει πολλές φορές και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, και μάλιστα όχι μόνο στην περιοχή ευθύνης και αρμοδιότητας της Ε’ ΚΟΗ, αλλά και σε όμορες περιοχές.
Επίσης, στον οδηγό του οχήματος επιβλήθηκε και το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο, από την ΕΛ.ΑΣ για άσκοπη μετακίνηση.
Στη δεύτερη περίπτωση, μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής βρέθηκε σε αγροτική περιοχή της ΤΚ Δωδωνούπολης, του Δ. Δωδώνης, όπου ακολουθώντας ίχνη αίματος που εντοπίστηκαν στο οδόστρωμα, έφτασε σε παρακείμενη καλύβα, όπου και εντοπίστηκε ένας θηρευμένος αγριόχοιρος. Ο χώρος τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση, και έπειτα από λίγη ώρα εισήλθε σε αυτό 1 άτομο, το οποίο και ομολόγησε για την πράξη του.
Το ζώο κατασχέθηκε και μεταφέρθηκε στην Κτηνιατρική Υπηρεσία, που επιβεβαίωσε, ότι φέρει τραύμα από κυνηγετικό όπλο.
Σε βάρος του ατόμου ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία, ενώ κατασχέθηκε ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του.



Δεν υπάρχουν σχόλια: