Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΚΕΙΚ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ με εσπεριδοειδή Άρτας


ΥΛΙΚΑ

2/3 φλιτζ. τσ. βούτυρο
1 φλιτζ. τσ. ζάχαρη
3 αυγά χτυπημένα
2¾ φλιτζ. τσ. κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. Baking Powder
1 φλιτζ. τσ. γάλα
λίγη βανίλια
½ φλιτζ.τσ
1 1/3 φλιτζ. τσ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ψιλοκ.
ελάχιστο αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ εσπεριδοειδών

2 φλιτζ. τσ. ζάχαρη
1½ φλιτζ. Τα.( Χυμό από Πορτοκάλι-μανταρινί-γκρειπ-λεμόνι)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ συνταγής

Χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και ρίχνετε τη ζάχαρη σιγά-σιγά.
Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
Προσθέτετε τα αυγά.
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το μετράτε με φλιτζάνι τσαγιού και το ξανακοκκινίζετε μαζί με το μπέικιν και το αλάτι.
Το ρίχνετε στο μείγμα του βουτύρου μαζί με το γάλα.
Στο τέλος προσθέτετε τη βανίλια και τα αμύγδαλα και το ξύσμα εσπεριδοειδών .
Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με αλεύρι ένα ταψάκι 23 εκ.
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο 180οC για 35΄-40΄.
Το αφήνετε να κρυώσει. Βράζετε μαζί επί 5΄τη ζάχαρη το χυμό από τα εσπεριδοειδή .
Ρίχνετε το σιρόπι ζεστό στο κρύο γλύκισμα.
Το κόβετε όταν απορροφηθεί το σιρόπι και κρυώσει τελείως.
Για φόρμα κέικ κανονική θέλει διπλή δόση για στενόμακρη μονή δόση .










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος












romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: