Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Ελληνική Πρεσβεία... Συνήθεις οι αρνήσεις εισόδου στην Κακαβιά

Η αυστηροποίηση των ελέγχων στις μεθοριακές διαβάσεις, ειδικά στην Κακαβιά, έχει ενοχλήσει σφόδρα τις Αλβανικές αρχές... Η Κυβέρνηση αποφεύγει οποιαδήποτε δημόσια τοποθέτηση, γνωρίζοντας προφανώς πως πρόκειται για πρόκειται για εφαρμογή όσων ορίζει η συνθήκη Σένγκεν, τα μέσα ενημέρωσης όμως της γείτονος, φιλοξενούν εκτενή δημοσιεύματα καταλογίζοντας μάλιστα ευθύνες στο Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας τους, επειδή δεν.... διαμαρτύρεται στην Ελλάδα!
Η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, με ανακοίνωσή της, συνδέει την αύξηση των απαγορεύσεων εισόδου με την αύξηση του αριθμού των Αλβανών που επιχειρούν να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα για εποχική απασχόληση στο μάζεμα της ελιάς!
Στην ανακοίνωση σημειώνει πως δεν υπάρχει καμιά αλλαγή σχετικά με τις προυποθέσεις διέλευσης στα ελληνοαλβανικά σύνορα όπου τηρούνται οι προβλέψεις της Συνθήκης Schengen για πολίτες τρίτων χωρών που επιθυμούν να εισέλθουν στον χώρο Schengen.
"Οι όποιες καθυστερήσεις ή αρνήσεις εισόδου που παρατηρούνται τις ημέρες αυτές είναι συνήθεις κάθε χρόνο κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Αυτήν την περίοδο λόγω κυρίως της συγκομιδής της ελιάς αυξάνεται ο αριθμός των Αλβανών υπηκόων που αναζητούν εποχική εργασία στην Ελλάδα, χωρίς να έχουν ειδική για το σκοπό αυτό θεώρηση, με αποτέλεσμα να μη ανταποκρίνονται στις προβλέψεις της Συνθήκης Schengen, τις οποίες οι ελληνικές Αρχές σέβονται και εφαρμόζουν απαρέγκλιτα", σημειώνεται στην ανακοίνωση της Πρεσβείας.
Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή και στον τρόπο εξυπηρέτησης των Αλβανών πολιτών από τις ελληνικές προξενικές αρχές, οι οποίες έχουν συντμήσει τον χρόνο εξυπηρέτησης από δέκα σε τρεις εργάσιμες ημέρες.
"Εξυπακούεται ότι οι ελληνικές Αρχές δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν καθυστερήσεις στην αποστολή της αλληλογραφίας από τα αλβανικά ταχυδρομεία", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Πρεσβείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: