Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Με τους ήχους της κομπανίας του Νίκου Φιλιππίδη, γλέντησαν μέχρι τις πρωινές ώρες οι Ηπειρώτες της Αγίας Παρασκευής Αττικής και οι φίλοι της Ηπείρου, στη κεντρική πλατεία του Δήμου



Οι Ηπειρώτες  Αγίας Παρασκευής Αττικής  και οι φίλοι της Ηπείρου, γλέντησαν Ηπειρώτικα και παραδοσιακά, μέχρι το πρωί, στη κεντρική πλατεία του  Δήμου,  μπροστά από την εκκλησία, το Σάββατο 23 Μαϊου του 2014.

Στην πράξη τελικά αποδεικνύεται το έργο και η προσφορά κάθε Συλλόγου και η αποδοχή που έχει από το κοινωνικό σύνολο, για αυτό. Και την αποδοχή αυτή την αισθάνθηκαν δυνατά, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, του Συλλόγου Ηπειρωτών  Αγίας Παρασκευής  ''Ο Πύρρος'', με την μαζική συμμετοχή των Ηπειρωτών και των φίλων της Ηπείρου της περιοχής, στο Ηπειρώτικο καλοκαιρινό γλέντι που συνδιοργάνωσαν με το Δήμο Αγίας Παρασκευής , στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων του Δήμου.

Πάνω από 1.500 Ηπειρώτες και Ηπειρώτισσες της περιοχής, αλλά και φίλοι της Ηπείρου, γλέντησαν με την ''ψυχή'' τους, μέχρι τις πρωινές ώρες, σε ένα γνήσιο παραδοσιακό αντάμωμα που είχε σαν κύριο χαρακτηριστικό την ρήση της ακατάβλητης, διαχρονικής,ηπειρομάχας και χαλκέντερης Πρόεδρου του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίας Παρασκευής της μίας και μοναδικής Βασίλως Ιωάνννου, της Βασιλαρχόντισας, όπως την αποκαλούν πολλοί Ηπειρώτες, που την γνωρίζουν, για το τεράστιο έργο στην ηπειρώτικη παράδοση και χορό, ''ότι ηπειρώτικα γλεντάμε και διασκεδάζουμε και ξεπερνάμε την οικονομική κρίση''.

 Στο θετικό κλίμα, συνέδραμε και η ηπειρώτικη μουσική κομπανία του εξαίρετου κλαρινίστα Νίκου Φιλιππίδη,  με τον αδελφό του Κώστα και την νέα Ηπειρώτικη δυναμική φωνή, την  Λευκοθέα Φιλιππίδη στο τραγούδι, που έπαιζε ακατάπαυστα και ικανοποίησε τις επιθυμίες όλων των παρευρισκομένων που έσυραν τον χορό.

Αλλά και η άρτια οργάνωση της εκδήλωσης, την ευθύνη της οποίας είχε σύσσωμο το Δ.Σ. του Συλλόγου, συνεπικορούμενο και από εθελοντές, μέλη του. 





 Στο Ηπειρώτικο αυτό αντάμωμα παρευρέθησαν, ο συνδιοργανωτής της εκδήλωσης Δήμαρχος  Αγίας Παρασκευής Αττικής Γιάννης Σταθόπουλος, που συνοδευόταν από τους Αντιδημάρχους του και μέλη του Δημοτικού του Συμβουλίου, απ' όλες τις παρατάξεις, ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Κώστας Κωνής, εκπροσωπώντας την κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΠΣΕ, που απαρτιζόταν και από τη Γενική Γραμματέα Ελευθερία Σιαμέτη, τον Έφορο Δημοσίων Σχέσων Κώστα Ζηκόπουλο και το μέλος του Δ.Σ. Χριστόφορο Ευθυμίου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αποδήμων Λάκκας Σουλίου Βαγγέλης Παππάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Αποδήμων Τζουμέρκων Αντώνης Κοντός, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας Γεωργία Κίσκου, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ηπειρωτών Χαλανδρίου Θύμιος Ρέντζιος, αντιπροσωπείες από τους Συλλόγους Ηπειρωτών Αρτέμιδος και Παιανίας, οι Πρόεδροι και τα Δ.Σ. των Συλλόγων Κρητών, Επτανησίων, Θεσσαλών και Ποντίων Αγίας Παρασκευής,  ο Ηπειρώτης καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Παπακώστας, αλλά και πολλά μέλη Δ.Σ. Ηπειρώτικων Αδελφοτήτων της Αττικής, ως και εκπρόσωποι άλλων πολιτιστικών Συλλόγων που δραστηροποιούνται στο Δήμο.

Η εκδήλωση άρχισε με παραδοσιακούς χορούς που απέδωσαν  τα πολυμελή χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, παιδικό και ενηλίκων, που χόρεψαν  αποκλειστικά Ηπειρώτικους σκοπούς, αποσπώντας τα θερμά χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

Στην συνέχεια έλαβε το λόγο η Πρόεδρος της Συλλόγου Βασίλω Ιωάννου, που αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και δράσεις  που έγιναν και προγραμματίζονται να γίνουν, μέχρι τέλος του χρόνου και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την συνδρομή του στο έργο του Συλλόγου


Την διαδέχθηκε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Αττικής, που τόνισε την σημασία που δίνει ο Δήμος στις πολιτιστικές δράσεις των αποδημικών Συλλόγων  και ότι έχει συνδράμει και θα συνδράμει τις πρωτοβουλίες του τοπικού Συλλόγου Ηπειρωτών, καθόσον εκτιμάται από όλους, το πλούσιο πολιτιστικό έργο



Ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής, στη συνέχεια, αφού συνεχάρει  τον Δήμαρχο  Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλο, για την στήριξη που παρέχει στον Ηπειρώτικο Σύλλογο της περιοχής του, αναφέρθηκε για το πόσο σημαντικό είναι αυτή η συνδρομή  στην διατήρησης της παράδοσης. Στη συνέχεια συνεχάρη όλους τους συντελεστές του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίας Παρασκευής, για το πλούσιο και αποτελεσματικό έργο της, τόνισε την αξία της προσφοράς τους στην δύσκολη αυτή περίοδο της κρίσης, που όπως είπε αυτή η προσφορά είναι οι Θερμοπύλες, ενάντια στην πολιτισμική παγκοσμιοποίηση, που προσπαθεί να ομοιομορφίνει τα πάντα σε ένα αγγλοσαξωνικό πρότυπο.. Τους κάλεσε, σε συνεργασία με την ΠΣΕ να προωθήσουν παραπέρα τις δράσεις τους, δηλώνοντας ότι η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών θα είναι δίπλα τους. Τέλος κάλεσε τους παρευρισκόμενους να παραστούν, την Τετάρτη 27 Μαϊου 2015, το βράδυ, στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου, στην εκδήλωση για τα ''Μαρτυρικά Χωριά'' της Ηπείρου  και  στην μεγάλη καλοκαιρινή εκδήλωση της ΠΣΕ, , το καλοκαιρινό παμηγύρι της, '''Ενα τραγούδι για την Ήπειρο...'', το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015, στις 21.00' , στο Θέατρο Πέτρας, της Πετρούπολης, με την συμμετοχή ηπειρωτών μουσικών,, αλλά και χορευτικών από τις Ενώσεις Ηπειρωτών της Δυτικής Αθήνας.
















































































































Και βέβαια, μετά την ολοκλήρωσε των ομιλιών, ακολούθησε χορός για όλους, που άνοιξε, όπως παλιά, ο  Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της ΠΣΕ Κώστας Κωνής , και τα μέλη του Δ.Σ της ΠΣΕ Ελευθερία Σιαμέτη και Κώστας Ζηκόπυλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλω Ιωάννου, συνοδευόμενη από τα  μέλη του Δ.Σ.του Συλλόγου, Ένωσης,  που διήρκησε μέχρι τις πρωινές ώρες, της επόμενης μέρας.

Και του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: