Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Ντροπή! Ο υπουργός Υγείας Μ.Βορίδης πήγε στο Καναλάκι για την ορκωμοσία Νάστα και αγνόησε τα μεγάλα προβλήματα του τομέα υγείας στην Πρέβεζα

P8230211


NASTAS_ORKOMOSIA

Λίγες μέρες μετά το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν πολίτες και φορείς της Πρέβεζας για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, ο Υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, εμφανίστηκε το Σάββατο το βράδυ στο Καναλάκι συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη για να παραστεί στην ορκωμοσία του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Πάργας Αντώνη Νάστα.


Ο υπουργός δεν καταδέχθηκε να ασχοληθεί με τα μεγάλα προβλήματα στο τομέα της Υγείας που αντιμετωπίζει η Πρέβεζα, ούτε καν με τα προβλήματα των Κέντρων Υγείας Πάργας και Καναλακίου.

Στην ορκωμοσία του Αντώνη Νάστα παραβρέθηκε επίσης ο Υφυπουργός Εργασίας Αντώνης Μπέζας.

Δεν είναι τυχαίο που ο μηχανισμός της «Δεξιάς» κινητοποιήθηκε κατ΄αυτό τον τρόπο για μια απλή διαδικασία ορκωμοσίας ενός Δημάρχου περιφερειακού Δήμου, καθώς είναι γνωστό ότι ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος έχει σοβαρά προβλήματα με την δικαιοσύνη, με αδίκημα που αφορά παράβαση καθήκοντος σε βάρος Δήμου.

Οι Υπουργοί της κυβέρνησης με την παρουσία τους δημιουργούν μία ασπίδα προστασίας που όμως κατά την γνώμη μας δεν θα επηρεάσουν ούτε τις δικαστικές εξελίξεις, ούτε την απόφαση της Δικαιοσύνης, ούτε την επερχόμενη έκπτωση του Αντώνη Νάστα από το αξίωμα του Δημάρχου αμέσως μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης.

Πέραν τούτου είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να επανέρθει στη Βουλή οποιαδήποτε απόπειρα τροπολογίας που αλλάζει το Νόμο για την έκπτωση Δημάρχων μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για σοβαρά αδικήματα.

Το σενάριο αυτό κάηκε μετά την τροπολογία που συνυπέγραψε ο τοπικός Βουλευτής Δημήτρης Τσουμάνης και που τελικά δεν πέρασε από τη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: