Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

''Επενδύστε στην 'Ηπειρο'' λένε οι ''παγκόσμιοι'' Ηπειρώτες... Ας κάνει την αρχή η πανΗπειρωτική Αμερικής με το 1 εκατομμύριο δολάρια που έπαιζε στο Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης
























Νόμισαν ότι κι εφέτος θα πήγαιναν στην Ελλάδα και εκεί θα τους καλοδέχονταν στην 'Ηπειρο ως ''σωτήρες'' απόδημους Ηπειρώτες.
 Νόμισαν ότι οι αποκαλύψεις της ''Πρωϊνής'' της Νέας Υόρκης στις 5 και 12 Μαρτίου περί ατασθαλιών (''επένδυσή'' τους στο Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης κλπ) με τα χρήματα χορηγιών από Ελλάδα βασικά προς την πανΗπειρωτική Αμερικής, ήταν ''ασήμαντες'' που δεν θα ''είχαν γίνει γνωστές'' στην 'Ηπειρο.
 'Ετσι, αν εξαιρέσει κανείς δύο ασοβάρευτους και άσχετους με Ομογένεια τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές (Μπέζας, Καλογιάννης), οι του ''Παγκόσμιου Συμβούλιου Ηπειρωτών'' διαπίστωσαν ότι οι Ηπειρώτες ''τους πήραν χαμπάρι'' και εφέτος δεν ''έφαγαν'' αυτά που τους σέρβιραν περί ''επενδύσεων στην 'Ηπειρο'', διάφορα ''προγράμματα'' και άλλα συναφή, χωρίς ουσία και αποτέλεσμα.




Μετά την Ομογένεια, τελικά και στην 'Ηπειρο κατάλαβαν ότι οι απόδημοι ''οργανωμένοι'' Ηπειρώτες, είναι ασοβάρευτοι ''παπατζήδες-πατριδοκάπηλοι'', που τόσα χρόνια ''ρήμαζαν'' την Ελλάδα ζητώντας και παίρνοντας χορηγίες από διεφθαρμένα υπουργεία, που τις...''έπαιζαν'' στο Χρηματιστήριο Ν. Υόρκης και όλα αυτά στο όνομα των...''αδελφών βορειοηπειρωτών''. Φυσικά οι βορειοΗπειρώτες δεν γνώριζαν πόσο ''προνομιούχοι'' ήταν αφού ουδέποτε είδαν χρήμα.

Συχνά οι Ηπειρώτες, ειδικά Αμερικής, έκαναν συνέδρια στην 'Ηπειρο. Πάντα υπόσχονταν ''μεγαλεία'' και ''βοήθειες'' γιά την ανόρθωση της υποβαθμισμένης Ηπείρου, βοήθεια γιά εξαγωγές τοπικών προϊόντων κλπ. Από κοντά και άσχετοι τοπικοί ''παράγοντες'' που τους ''χειροκροτούσαν''. Μετά τις τελετές, τις φωτογραφίες και τις εξαγγελίες, οι υποσχέσεις ξεχνιούνταν και τίποτα δεν γινόταν. Η ιστορία επαναλαμβανόταν και ''λογαριασμός πεπραγμένων'' ή ''τήρησης υποσχέσεων'' ποτέ δεν δινόταν.

Τώρα, με τον λαό στην Ελλάδα να υποφέρει εξαιτίας μνημονίου, η κοροϊδία δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Ευτυχώς αυτήν την φορά δεν τους ''πήραν με τις πέτρες''. Αλλά τα τοπικά ΜΜΕ τους είπαν ευγενικά ''μην μας δουλεύετε άλλο''. Και οι ''οργανωμένοι απόδημοι Ηπειρώτες'', σα να μην συμβαίνει τίποτα, ως διαχρονικά ασοβάρευτοι ''παπατζήδες'', που στήριξαν την ύπαρξή τους στην κοροϊδία και στο ανύπαρκτο έργο τους, θα εξακολουθήσουν να εξαπατούν. 'Ετσι συνήθισαν, έτσι έμαθαν.



Από το συνέδριο των ''Παγκόσμιων Ηπειρωτών'' (βασικά από Αμερική) ας σταθούμε σε μία φράση του μόνιμου και επανεκλεγέντα πρόεδρου κ. Δήμου: «Θα είναι σημαντικό αν γίνει από πλευράς των αποδήμων Ηπειρωτών έστω και μία μικρή επένδυση στην ιδιαίτερη πατρίδα τους».Σωστή φράση, ''κερδίζει'' τις εντυπώσεις. Εμείς προτείνουμε να κάνει την αρχή η πανΗπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής, γιά να δώσει το καλό παράδειγμα. Σε ''θυγατρική'' της, αλλά ''πονηρή'' εταιρία (Northern Epirus Benefit Fund) είχε κοντά 1 εκατομ. δολάρια που τα έπαιζε στο Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης. Χρήματα της Ομογένειας και χορηγιών -φανερών και μυστικών- από την Ελλάδα. 

Τώρα που η Ελλάδα, ειδικά η υποβαθμισμένη 'Ηπειρος έχει μεγάλη ανάγκη και επιβάλεται να βοηθήσουν οι ''απόδημοι Ηπειρώτες'' με ''επενδύσεις'', ας κάνουν την αρχή με το 1 εκατομ. δολάρια που κρατούν στο Tαμείο. Τολμούν ή θα αποδείξουν πάλι ότι είναι ακριβώς αυτό που πιστεύει η Ομογένεια γι' αυτούς -και τελευταία το κατάλαβαν, το πιστεύουν και στην 'Ηπειρο- δηλ. ότι είναι φτηνοί ''παπατζήδες-πατριδοκάπηλοι'' και ''επιτήδειοι'', που έμαθαν ΜΟΝΟ να παίρνουν και ποτέ να δίνουν; 

Εμείς στοιχηματίζουμε ότι δεν θα το πράξουν. Δεν είχαν ποτέ, ούτε έχουν σκοπό να βοηθήσουν την 'Ηπειρο. Τόσα χρόνια κορόϊδευαν γιά λίγη δημοσιότητα. Δεν θα το πράξουν, γιατί εκτός από ''παπατζήδες της αρπαχτής'' είναι και ασοβάρευτοι ''πατριδοκάπηλοι'' ψεύτες, που αδιαφορούν γιά το γεγονός ότι έχουν εξευτελιστεί ήδη σε Ομογένεια και Ελλάδα.




'Οταν αυτοί οι ''πατριώτες'' που θελουν να ''σώσουν'' και την 'Ηπειρο, φτάνουν στο σημείο να ζητούν την προηγούμενη χρονιά (2013) και να παίρνουν ''χορηγία'' 3.000 ευρώ γιά το ανύπαρκτο ''έργο'' τους από την ''μνημονιακή'' Ελλάδα και συγκεκριμένα από το υφυπουργείο Εξωτερικών (Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού), τι να περιμένει κανείς; 
Αυτοί θα...''βοηθήσουν'' στην ''ανάπτυξη της Ηπείρου'', στις...''εξαγωγές προϊόντων της'' και στις...''επενδύσεις στην 'Ηπειρο''; 

Αυτά έλεγαν και στο συνέδριο (24-26 Ιουλίου) στα Γιάννενα και οι ''τοπικοί άρχοντες'', διαπλεκόμενοι και μη, τους...χειροκροτούσαν.

Στην καλύτερη περίπτωση μπορεί οι ''οργανωμένοι απόδημοι Ηπειρώτες'' να ζητήσουν...χορηγίες γιά να...βοηθήσουν. Φυσικά η ανυπαρξία τους δεν μπορεί να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια στην 'Ηπειρο. Απόδειξαν ότι είναι ανίκανοι, είναι μόνο της ''αρπαχτής''. Και ως Οργάνωση στις ΗΠΑ, ειδικά η πανΗπειρωτική, δεν έχουν να επιδείξουν έργο. Η προσφορά τους στην Ομογένεια και στα μέλη τους ήταν και είναι ΜΗΔΕΝΙΚΗ. 'Ιδια και η προσφορά τους στην 'Ηπειρο.
Οι ''οργανωμένοι Ηπειρώτες'' ΗΠΑ, απόδειξαν ότι δεν είχαν ούτε έχουν καλές προθέσεις που να συνοδεύονταν από πράξεις, γιά την Ομογένεια και τον τόπο τους. Και καλά θα κάνει η Ομογένεια, μαζί με τους Ηπειρώτες στην Ελλάδα, να τους απομονώσουν, ως αποτυχημένους και ζημιογόνους, συμφεροντολόγους ''παπατζήδες''.

Σημ.: Γιατί θα πρέπει το ελληνικό κράτος να πληρώνει τα έξοδα μετάβασης παιδιών απόδημων Ηπειρωτών στα Γιάννενα; Γιατί να μην πληρώνει και τα έξοδα μετάβασης στην Ελλάδα γιά παιδιά Ομογένειας που οι γονείς κατάγονται από Κρήτη ή Θράκη ή Θεσσαλία ή νησιά Αιγαίου κλπ.
















Το ''ξεγύμνωμα'' των απόδημων οργανωμένων Ηπειρωτών.
Στις 5 και 12 Μαρτίου '14, η ''Πρωϊνή'' ασχολήθηκε αναλυτικά με τις ατασθαλίες της νομικά και τυπικά ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ πανΗπειρωτικής Αμερικής. Η Οργάνωση ούτε τόλμησε να ''απαντήσει'' στις καταιγιστικές καταγγελίες μας, έστω γιά την ''τιμή των όπλων'', αποδεχόμενη έτσι την εγκυρότητα των αποδεικτικών στοιχείων, που ΔΕΝ επιδέχονταν αμφισβήτηση.
 Τότε, ως εισαγωγή, γράφαμε:
Παρακολουθώντας κανείς τις δημόσιες ομιλίες όλων -χωρίς εξαίρεση- των ηγετών της ΠανΗπειρωτικής Αμερικής (προέδρων κλπ) τις τελευταίες δεκαετίες, να ομιλούν ''γιά τα αδέλφια μας Βορειοηπειρώτες'', γιά την ''σκλαβωμένη Βόρεια 'Ηπειρο'' και άλλα σχετικά, θα έπρεπε να είναι πολύ αφελής γιά να μην καταλάβει το αυτονόητο: ''Κάνουν μπαμ'' από μακριά ότι είναι ''πατριδοκάπηλοι-παπατζήδες''.Μάλιστα, στα μέσα δεκαετίας '90 όταν ο τώρα πρόεδρος Δημοκρατίας και τότε υπουργός Εξωτερικών κατάργησε το εμπόλεμο με την Αλβανία, τον έβριζαν: ''Προδότης'', ''Πήλιος Γούσης'' κ.ά.
Τόσα χρόνια οι ''ηγέτες'' της ΠανΗπειρωτικής κοροϊδεύουν και τους Βορειοηπειρώτες και την Ομογένεια. 
Μεγάλα λόγια, εθνικιστικές κορώνες και ζητιανιά στην Ελλάδα γιά χορηγίες, γιά τον -ανύπαρκτο- ''αγώνα'' τους. 
Και οι ''πρόθυμοι'' υπουργοί ανταποκρίνονταν από φανερά και μυστικά κονδύλια, ειδικά η οικογένεια Μητσοτάκη, γιά χάρη του σημερινού πρόεδρου της Οργάνωσης και συγγραφέα της ''Ελένης''.
Η ΠανΗπειρωτική Αμερικής, ενώ μάζευε χρήμα, από Ομογένεια και Ελλάδα, ΔΕΝ έχει να παρουσιάσει ΕΡΓΟ. Δεν δημιούργησε ΤΙΠΟΤΑ, δεν βοήθησε έστω Βορειοηπειρώτες. Μόνο πανηγύρια, ''συνέδρια'', εξαγγελίες.
 Κατάφερε μάλιστα να διασπάσει και τους Βορειοηπειρώτες με την δημιουργία 2ου κόμματος εκεί.
Τα χρόνια πέρασαν και η Ομογένεια αναρωτιέται: Οι της Οργάνωσης, ΠΟΙΑ και ΠΟΙΩΝ συμφέροντα εξυπηρετούν; 
Των Βορειοηπειρωτών και της Ελλάδας, σίγουρα, όχι.




Αν το κράτος της Ελλάδας ήταν λίγο σοβαρό και η Δικαιοσύνη ανεξάρτητη, τότε ειδικά οι δύο διατελέσαντες υπουργοί Εξωτερικών, Γ. Παπανδρέου και Ντ. Μπακογιάννη θα έπρεπε να είχαν λογοδοτήσει γιά τις μεγάλες χορηγίες στην πανΗπειρωτική Αμερικής, από φανερά και μυστικά κονδύλια.Και στο ταμείο της Οργάνωσης υπάρχουν κοντά 1 εκατομ. δολάρια. Μάλιστα ένα ποσό  το επένδυε στο Χρηματιστήριο. 'Ενα άλλο με την ονομασία ''Northern Epirus benefit Fund''  και αυτό ''παίζεται'' στο Χρηματιστήριο.
 Τα του Χρηματιστήριου τα χειρίζεται αποκλειστικά ο πρόεδρος και σήμερα της Οργάνωσης κ. Νίκος Γκατζογιάννης. Χωρίς προηγούμενα συμβούλια να γνωρίζουν τι γίνεται με αυτά τα Χρήματα.
 Λογαριασμοί δεν δίνονται και πρώην πρόεδροι δηλώνουν άγνοια.
Παράνομο δεν είναι να ''επενδύουν'' στο Χρηματιστήριο.
 Αλλά το ''δούλεμα'' της Ομογένειας και της Ελλάδας από τους διαχρονικούς ''πατριδοκάπηλους-παπατζήδες'', σε τι χρειάζεται;
Τι έργο ''επιτελεί'' το... ''Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών'';
 Η απάντηση γνωστή και απλή: 
ΤΙΠΟΤΑ, κανένα (με εξαίρεση... μικροσυνέδρια ''περί ηπειρώτικων ανέμων και υδάτων'' και κλαρινάτα γλέντια). 'Εχει πάρει και άλλες κρατικές χορηγίες από Αθήνα;
 Ρωτήστε στο υπουργείο (Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού) να σας πουν τα... ποσά προηγούμενων χρόνων.







Δεν υπάρχουν σχόλια: