Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Δήλωση του υποψήφιου Δημάρχου Δήμου Πάργας, με τη Λαϊκή Συσπείρωση(ΚΚΕ) Σωτήρη Γάκη


Στις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται είναι αναγκαίο να εκφραστεί η αντίθεση του λαού στην πολιτική που τον καταδικάζει να ζει μόνιμα στην ανεργία και τη φτώχεια.
 
Ιδιαίτερα σήμερα, σε συνθήκες βαθιάς κρίσης, πρέπει να ενισχυθεί η δύναμη εκείνη που μάχεται αταλάντευτα για τα δικαιώματά του και τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο.
 
Αρκετά πλήρωσε ο λαός τα ψέματα και τις υποσχέσεις των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου.
Αρκετά τον μάτωσαν για την κρίση, τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, την ένταξη και την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Η μάχη των Ευρωεκλογών, των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών, είναι μια σημαντική μάχη που δίνουμε ενιαία συγκεντρώνοντας τα πυρά μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και τους συνδυασμούς τους, στους δήμους και στην περιφέρεια, στην αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετούν. Καλούμε τους δημοτες να στηριξουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και στην περιφέρεια και τον δήμο, για να έχουν εκλεγμένους αγωνιστές που θα αντιπαλεύουν και θα αντιπολιτεύονται την αντιλαϊκή πολιτική και τα μέτρα των κυβερνήσεων και της ΕΕ και όχι να τη στηρίζουν και να την υλοποιούν και ύστερα να παριστάνουν ότι νοιάζονται για το λαό.
 
Που θα αγωνίζονται για την προστασία των ανέργων και των φτωχών οικογενειών, για τα δικαιώματα των νέων και τις ανάγκες των νέων ζευγαριών.
 
Θα πρωτοστατούν, για να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και αγρότες από φόρους και δάνεια που τους πνίγουν.
 
Θα στηρίζουν την πάλη για σταθερή εργασία για όλους και όχι την επέκταση της προσωρινής ελαστικής δουλειάς με μισθούς πείνας, τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις.
 
Θα διεκδικούν έργα και υποδομές για αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρικά και πυροπροστασίας. Θα παλεύουν για την κατάργηση όλων των διοδίων.
 
Δεν θα παραδίδουν το νερό, τα δάση, τις παραλίες στην εκμετάλλευση και την καταστροφική δράση του κεφαλαίου. Θα διεκδικούν δημόσιες φτηνές συγκοινωνίες.
 
Θα αγωνίζονται για δημόσια δωρεάν παιδεία που θα μορφώνει τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, για δωρεάν σύγχρονες παροχές υγείας, για δωρεάν και ασφαλές φάρμακο.
 
Για να έχουν όλα τα παιδιά θέση σε συγχρόνους παιδικούς σταθμούς με μόνιμους παιδαγωγούς και χωρίς τροφεία.
Καμιά εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς τους υποψήφιους που εμφανίζονται «ως ανεξάρτητοι», «υπερκομματικοί» ή «ως ενωτικοί και εκφραστές όλης της αριστεράς».
 
Κοροϊδεύουν, για να πάρουν την ψήφο σου. Πίσω τους είναι κρυμμένα
κομματικά και επιχειρηματικά συμφέροντα ή προσωπικοί υπολογισμοί και φιλοδοξίες.
 
Τη λογική του "μικρότερου κακού", "να φύγουν αυτοί για να 'ρθουν οι επόμενοι κι ας μην κάνουν τίποτα, φτάνει να μην πάμε παρακάτω" την πλήρωσε πολλές φορές ο λαός, στο παρελθόν και σε όσους καλοπροαίρετα μας λένε, μα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δοκιμαστεί, τα στελέχη του δεν έχουν κυβερνήσει. απαντούν τα ίδια τα "έργα και οι ημέρες τους". "Τα έργα κι οι ημέρες" του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο ως αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και ως διοίκηση εκεί όπου ήδη έχει αναλάβει ρόλο διαχειριστή. 
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι διοίκηση σε μια σειρά δήμους, είναι διοίκηση δηλαδή στα κρατικά όργανα που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο, είναι όμως διοίκηση και σε εργατικά σωματεία. Στους δήμους υλοποίησε και ανέχτηκε την κυβερνητική πολιτική, την πολιτική της υποχρηματοδότησης, της ανταποδοτικότητας για τις κοινωνικές υπηρεσίες, υλοποιεί δηλαδή το μνημόνιο.
  

Το ΚΚΕ το γνωρίζετε. Ποτέ δεν μάσησε τα λόγια του, πότε δεν χάιδεψε αυτιά, δεν κολάκεψε το λαό, απεναντίας του μίλησε με ειλικρίνεια για την ευθύνη του, για την ανάγκη να πάρει ο ίδιος την υπόθεση στα χέρια του, να γίνει ο ίδιος ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων.
Το ίδιο του λέει και τώρα. Μην το βάζεις κάτω, αγωνίσου, πάλεψε ενίσχυσε τη συμμαχία σου, άνοιξε δρόμο για τη ζωή σου για τη ζωή των παιδιών σου.
 
Σήμερα δεν σου λείπει μια αστική κυβέρνηση με ένα άλλο μείγμα διαχείρισης. Αυτή θα βρεθεί, θα φτιαχτεί είτε με κορμό τη ΝΔ είτε με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, με πρόθυμους να τρέξουν τους 58 που φτιάχνονται, αλλά και τα άλλα αστικά κόμματα. Αυτή η κυβέρνηση θα διαχειριστεί τον "πάτο" της κρίσης, την όποια αναιμική ανάκαμψη προς όφελος του κεφαλαίου γι αυτό θα ναι από χέρι αντιλαϊκή.
 
Αυτό που λείπει σήμερα και πρέπει να δημιουργηθεί, να ενισχυθεί, είναι μια πραγματική ισχυρή λαϊκή συμμαχία, μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρό ΚΚΕ.
 
Σήμερα, άμεσα, η προοπτική με ελπίδα για το λαό βρίσκεται στην αναγέννηση μιας μεγάλης λαϊκής συμμαχίας που θα παλέψει για να αδρανοποιηθούν οι αντιλαϊκοί νόμοι, θα συμβάλλει στον αγώνα για να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή επίθεση, τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα, για να ανοίξει ο μόνος δρόμος που μπορεί να διασφαλίσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
 
Μπορούμε να τα καταφέρουμε σήμερα. Μπορεί να βγει νικητής ο λαός. Βασική προϋπόθεση ένα ΚΚΕ όσο γίνεται πιο δυνατό. Και στο δήμο Πάργας, και στην Περιφέρεια Ηπείρου, και στην ευρωβουλή, και στη βουλή και στα σωματεία, στους συλλόγους, στο κίνημα, παντού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: