Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Κάνουν μάθημα στους εφοριακούς πώς να... αποφύγουν το ξύλο από φορολογούμενους









Τ' ακούσαμε κι αυτό από τον Χ. Θεοχάρη. Εξέδωσε εγκύκλιο που απευθύνεται στους εφοριακούς με την οποία υποχρεούνται να κάνουν σεμινάρια αντιμετώπισης των φορολογούμενων. Μέχρι τις 14 Μαρτίου θα παίρνουν οδηγίες «εκμάθησης καλής συμπεριφοράς». Οι οικονομικοί επιθεωρητές που εποπτεύουν τις αντίστοιχες ΔΟΥ, θα συμβουλεύουν τους υπαλλήλους να είναι ευγενικοί, μειλίχιοι, υπομονετικοί και αρκούντως επεξηγηματικοί όταν συνομιλούν με τους φορολογουμένους. 


Επίσης, θα πρέπει να ενημερώνουν με κάθε λεπτομέρεια για την υπόθεση που χειρίζονται και να δείχνουν κατανόηση, να αντιλαμβάνονται ότι έχουν να κάνουν με απελπισμένους ανθρώπους που συχνά βρίσκονται στα όριά τους και να φροντίζουν να εξαντλούν τα περιθώρια επιείκειας που έχει κάθε υπάλληλος της ΔΟΥ ανάλογα με τη θέση και τις αρμοδιότητές του, αλλά και να εκτιμούν γρήγορα πού μπορεί να οδηγήσει μια ανεξέλεγκτη κατάσταση και να λαμβάνουν τα μέτρα τους απευθυνόμενοι είτε σε συναδέλφους και προϊσταμένους, είτε ακόμη και στην Αστυνομία.



Τα συμπεράσματα δικά σας για την μεγάλη αυτή πρωτοβουλία του ηγέτη Θεοχάρη αλλά να μη ρωτήσουμε κι εμείς τα εξής: 
1.Ο κόσμος έχει παλαβώσει από τους φόρους, πώς περιμένουν να αντιδράσει; Να πηγαίνει στις ΔΟΥ και να λέει «γεια σας, σας παρακαλώ πολύ ήρθα να πληρώσω το χαράτσι;»
2.Καλά, οι φόροι είναι όλο και περισσότεροι και λογικό να προκαλούν οργή. Με όλες αυτές τις εγκυκλίους και τα μέτρα που ανακοινώνει κάθε λίγο και λιγάκι ο Θεοχάρης, τι πιστεύει ότι δεν θα εξοργιστεί ο κόσμος; Φορολογική τρέλα που δεν έχει προηγούμενο έχουν δημιουργήσει στη Γραμματεία Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών με ακαταλαβίστικες και πολλές φορές αλληλοσυγκρουόμενες ρυθμίσεις. Και θέλουν ο κόσμος να είναι ήρεμος; 
3.Έπρεπε να βγάλουν εγκύκλιο και να κάνουν σεμινάρια για τα αυτονόητα; Το δηλαδή θα πρέπει να κάνουν οι υπάλληλοι των εφοριών; Να παίζουν ξύλο με τον κόσμο; Ή μήπως φοβήθηκε ο Θεοχάρης ότι έρχονται επεισόδια στις εφορίες κι έσπευσε να τα προλάβει; Αραγε ο ίδιος μαθήματα αποφυγής ξυλοδαρμού από αγανακτισμένους και τρελαμένους φορολογούμενους έχει κάνει; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: