Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Αποχώρησαν από τα μπλόκα και οι αγρότες της Πρέβεζας.

Αποχώρησαν από τα μπλόκα και οι αγρότες της Πρέβεζας

Ύστερα από 30 περίπου ημέρες συνεχόμενων κινητοποιήσεων, οι αγρότες, έχοντας εξασφαλίσει δεσμεύσεις για ορισμένα ζητήματα, όπως το αγροτικό πετρέλαιο, αποχώρησαν από τα μπλόκα που είχαν «στηθεί» σε Καναλάκι και κόμβο του Ωρωπού.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας κ. Σπύρο Κλινάκη οι αγρότες «δεν καταθέτουν τα όπλα» και θα συνεχίσουν τον αγώνα για τη δικαίωση των αιτημάτων τους, ενώ έδωσαν «ραντεβού» για τις 5 Μαρτίου, στο παναγροτικό συλλαλητήριο, στην Αθήνα.
Ο ίδιος θύμισε ότι οι αγρότες της Πρέβεζας θα συναντηθούν στις 13 Μαρτίου στα δικαστήρια της Πρέβεζας, ημέρα της δίκης των περίπου 25 αγροτών, (ανάμεσά τους και πολλά μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας), για τα αγροτικά μπλόκα στην είσοδο του Λούρου, το 2009 και το 2010.
Συγκεκριμένα, οι αγρότες στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, είχαν αποκλείσει από τις 24 έως τις 31 Ιανουαρίου του 2009 την είσοδο του Λούρου, επί της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Γέφυρας Καλογήρων και από τις 18 Ιανουαρίου έως 11 Φεβρουαρίου του 2010 το ίδιο ακριβώς σημείο.
Το τμήμα τροχαίας Πρέβεζας στα έγγραφα που απέστειλε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, αναφέρει πως η διεξαγωγή της κυκλοφορίας ήταν αδύνατη, ενώ ζήτησε, πήρε και έστειλε στον Εισαγγελέα τις πινακίδες από τα οχήματα και τους ιδιοκτήτες τους για τα... περαιτέρω. Ως οργανωτής των κινητοποιήσεων αναφέρεται ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας και μέλος της ΠΑΣΥ, Σπύρος Κλινάκης, ο οποίος είναι ανάμεσα στους κατηγορουμένους.
Σύμφωνα με τον κ. Κλινάκη ενώ η τότε κυβέρνηση αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων και ικανοποίησε αρκετά σημαντικά αιτήματα που είχαν οδηγήσει τους αγρότες σε κινητοποιήσεις, εντούτοις διώκει τους αγρότες που συμμετείχαν και στις 13 Μαρτίου στήνεται Αγροτοδικείο στην Πρέβεζα για τους αγρότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: