Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Οι δύο «όψεις» του... νομίσματος για την ΕΑΣ Πρέβεζας

Οι δύο «όψεις» του... νομίσματος για την ΕΑΣ Πρέβεζας

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους εμπλεκόμενους, αλλά και για τους πολίτες της Πρέβεζας, αναμένεται η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πρέβεζας, για την επικύρωση ή την απόρριψη του Σχεδίου Αναδιοργάνωσης της τοπικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (η εκδίκαση έγινε στις 13 Μαρτίου).
Θυμίζουμε πως 42 εργαζόμενοι στην ΕΑΣ Πρέβεζας, μέσω των δικηγόρων τους, έκαναν παρέμβαση προς ακύρωση του Σχεδίου, το οποίο είχε στις 18/2/2013 εγκρίνει η συνέλευση των πιστωτών.
Το www.atpreveza.gr, θέλοντας να δώσει την ευκαιρία στους αναγνώστες του να εξάγουν τα δικά τους συμπεράσματα, παραθέτει τα κύρια μέρη, τόσο του Σχεδίου Αναδιοργάνωσης, όσο και της παρέμβασης των άνωθεν εργαζομένων.

Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΑΣ

IMG 9626

Από το κείμενο του Σχεδίου, παραθέτουμε ορισμένα κύρια σημεία του:
1.Η αντικειμενική αξία των ακινήτων της ΕΑΣ Πρέβεζας, ανέρχεται στο ποσό των 11.535.920 ευρώ
2.Ικανοποίηση των πιστωτών με βάση την πρόταση του σχεδίου αναδιοργάνωσης της ΕΑΣ Πρέβεζας:
-Αναμόρφωση των οικονομικών της στοιχείων
(Με βάση τα στοιχεία του ισολογισμού του 2010, τα ιδία κεφάλαια της ΕΑΣ Πρέβεζας είναι αρνητικά και ανέρχονται στο ποσό των -7.701.863,14 ευρώ).
-Μείωση του λειτουργικού κόστους
(Η μείωση του λειτουργικού κόστους, θα προκύψει: Από τη διακοπή κάθε ζημιογόνου δραστηριότητας. Από τη μείωση της μισθοδοσίας, κατά το ποσό των 350.000 ευρώ ετησίως, σαν αποτέλεσμα της καταγγελίας, της κλαδικής σύμβασης εργασίας, αλλά και της συνειδητής υποστήριξης των εργαζομένων στο έργο της διάσωσης της Ένωσης.
Στον συνεχή έλεγχο για την καταστολή κάθε περιττής δαπάνης)
-Ορθολογικότερη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Ένωσης.
(Προκειμένου να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία της Ένωσης:
Στην ανάδειξη των αφανών αποθεματικών προκειμένου με τον τρόπο αυτό να αποκατασταθούν εν μέρει τα ιδία κεφάλαια της Ένωσης, μέσω:
  1. Της συνεισφοράς μέρους των ακινήτων, στους αποσχιζόμενους κλάδους, με τις αντίστοιχες-θετικές- συνέπειες
  2. Της πώλησης μέρους των μη ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων για άντληση ρευστότητας και δημιουργίας υπεραξιών).
-Θετικές συνέπειες της εφαρμογής του νέου νόμου για τις συνεταιριστικές ενώσεις (Ν. 4015/2011)
ωστόσο: «Το ακριβές ποσό που θα εισπραχθεί μέσω των συνεταιριστικών μερίδων που θα κληθούν να καταβάλλουν τα νέα μέλη της πρωτοβάθμιας Ένωσης και ο ακριβής χρόνος είσπραξής του, δεν μπορεί να προσδιορισθεί και για το λόγο αυτό δεν αποτυπώνεται ποσοτικά στο σχέδιο αναδιοργάνωσης. Πάντως, προβλέπεται να καλυφθούν από το ποσό αυτό, δαπάνες που θα αφορούν θέματα αναδιοργάνωσης και αποτελεσματικότερης λειτουργίας της Ένωσης».
-Επιβαλλόμενη καλύτερη διαχείρηση της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας της Ένωσης, μετά την αναδιοργάνωση.
(Επιβάλλεται να τεθούν επικεφαλής των κλάδων που θα αποσχιστούν σοβαροί και αναγνωρισμένοι επαγγελματίες της αγοράς, οι οποίοι θα εξασφαλίσουν:
Την ανάκτηση της αξιοπιστίας της αγοράς (κυρίως των προμηθευτών)
Την περαιτέρω αποτελεσματικότερη και κερδοφόρα λειτουργία των κλάδων και κατά συνέπεια της Ένωσης)
-Επίβλεψη της υλοποίησης του σχεδίου αναδιοργάνωσης
(...επιβάλλεται η ανάθεση της παρακολούθησης και της παροχής συμβουλών στην Ένωση, στη βάση μιας μόνιμης συμφωνίας-συνεργασίας, σε καταξιωμένη συμβουλευτική εταιρία. Η εταιρία αυτή θα γίνει δεκτή και από τους πιστωτές)
-Διαγραφές μέρους του ανεξασφάλιστου τμήματος των σε βάρος της ΕΑΣ Πρεβέζης, απαιτήσεων των πιστωτών της

Υποχρεώσεις της Ένωσης:
-Από την ΑΤΕ, για τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες οφειλές της εταιρίας προς αυτήν, συνολικού ύψους 7.785.556,62, θα ζητηθεί διαγραφή της τάξεως του 48,62% και εξόφληση των υπολοίπων οφειλών ποσού 4.000.000 ευρώ.
Το ποσό αυτό, θα εξοφληθεί εντόκως σε δέκα χρόνια, με ετήσιο επιτόκιο Euribor Εξαμήνου +6%+0,60, της πρώτης δόσης καταβλητέας, εντός του 3ου έτους από την επικύρωση της συμφωνίας, δηλαδή η κάθε ετήσια δόση θα ανέρχεται στο ποσό των 4.000.000/8=500.000 ευρώ, Οι τόκοι θα καταβάλλονται κανονικά από το πρώτο έτος της επικύρωσης της συμφωνίας πιστωτών.
Η αποπληρωμή του ποσού θα γίνει σε διάρκεια 10 ετών, με 2 έτη περίοδο χάρητος, κατά την οποία θα καταβάλλονται οι τόκοι κάθε εξάμηνο και το ποσό των 4.000.000 ευρώ θα εξοφληθεί εντόκως σε 8 έτη (16 εξαμηνιαίες τοκοχρεολυτικές δόσεις).
-Μέχρι την ολική εξόφληση του δανείου, θα παραμείνουν σε ισχύ οι εγγραφείσες υποθήκες επί των ακινήτων (Φόρος, Λεωφ. Ειρήνης, 3 ακίνητα στο Βαθύ Πρέβεζας, συσκευαστήριο με ψυγεία, τυποποιητήριο ελαιολάδου, αποθήκες στη ΒΙΠΕ Πρέβεζας).
Η ΑΤΕ υπό ειδική εκκαθάριση θα συναινεί στην εκποίηση των λοιπών ενυπόθηκων ακινήτων, με εξάλειψη, των επ' αυτών υποθηκών, σταδιακά και σε τιμή που θα κρίνεται συμφέρουσα για την ΑΤΕ
-Το ποσό της απαίτησης που προέρχεται από δάνειο ρύθμισης για αγορά δημητριακών ύψους 1.300.000 ευρώ, με την εγγύση του Ελληνικού Δημοσίου, δυνάμει της σύμβασης Νο 5/2009 και έχει σταλθεί προς βεβαίωση στην αρμόδια ΔΟΥ, αλλά μέχρ σήμερα δεν έχει εισπραχθεί από το Ε.Δ., δεν συμπεριλαμβάνεται στον ανωτέρω διακανονισμό και μέχρι την οριστική εξόφλησή του, παραμένει απαιτητό στο σύνολό του.
-Από το Ελληνικό Δημόσιο για τις οφειλές της εταιρίας προς αυτό, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την κατάπτωση της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου, σε συνολικό λυψος ποσού 2.206.443 ευρώ, θα ζητηθεί διαγραφή της τάξεως του 11,33%. Θα ζητηθεί δηλαδή διαγραφή ποσού 250.000 ευρώ και το υπόλοιπο 1.956.443 θα εξοφληθεί άτοκα σε 10 έτη, της πρώτης δόσης καταβλητέας εντός του τρίτου έτους από το έτος επικύρωσης της συμφωνίας των πιστωτών.
Από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, για τις οφειλές της εταιρίας προς αυτούς, συνολικού ύψους ποσού 5.104.599 ευρώ, δε θα ζητηθεί διαγραφή και θα εξοφληθεί άτοκα σε 10 έτη, της πρώτης δόσης καταβλητέας εντός του τρίτου έτους από το έτος επικύρωσης της συμφωνίας των πιστωτών.
Από τους εργαζόμενους για τις οφειλές της εταιρίας προς αυτούς, συνολικού ύψους ποσού 2.543.123 ευρώ, θα ζητηθεί διαγραφή της τάξεως του 20%, δηλαδή θα ζητηθεί διαγραφή ποσού 508.624,61 ευρώ και το υπόλοιπο 2.034.498, 42 θα ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΤΕΙ άτοκα σε 10 έτη, της πρώτης δόσης καταβλητέας εντός του τρίτου έτους από το έτος επικύρωσης της συμφωνίας των πιστωτών.
Από τους υπόλοιπους, κάτω από διάφορες αιτιολογίες πιστωτές, για τις οφειλές της εταιρίας προς αυτούς, συνολικού ύψους 4.287.740,14 ευρώ, θα ζητηθεί διαγραφή της τάξεως του 50%, δηλαδή από το ποσό των 4.287.740,14, θα ζητήσουμε διαγραφήμ ποσού 2.143.870,07 και θα διακανονισθεί το υπόλοιπο ποσό των 2.143.870,07 ευρώ.
-Για την ομαλή υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης και της λειτουργίας της Ένωσης, προβλέπεται επιπρόσθετα η χρηματοδότηση της Ένωσης με νέο κεφάλαιο κίνησης 1.000.000 ευρώ, καθώς και εκποίηση ακινήτων συνολικού ποσού 3.000.000 ευρώ.

Λόγοι προτίμησης των πιστωτών με βάση το σχέδιο αναδιοργάνωσης, σε σχέση με την αναγκαστική εκποίηση
-Οι πιστωτές, οι οποίοι είναι ανεξασφάλιστοι, εισπράττουν ένα σημαντικό τμήμα των απαιτήσεών τους, στην περίπτωση της αποδοχής του σχεδίου αναδιοργάνωσης
-Η ΑΤΕ, ικανοποιεί ένα μεγαλύτερο μέρος των απαιτήσεών της και αφετέρου αποφεύγει σοβαρές συγκρούσεις με την τοπική κοινωνία και με τους εν δυνάμει πελάτες της, χιλιάδες παραγωγούς
-Οι ασφαλιστικοί οργανισμοί, κερδίζουν πολλαπλάσια από τη συνέχιση της λειτουργίας της Ένωσης, εξακολουθώντας να εισπράττουν εισφορές, ενώ παράλληλα αποφεύγονται επιπτώσεις από την αύξηση της ανεργίας στην περιοχή.
-Το Ελληνικό Δημόσιο εισπράττει μεγαλύτερο μέρος της απαίτησής του.

Περιγραφή των μέτρων
«...Στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιοργάνωσης, προβλέπεται η δημιουργία κλάδων supermarket και αγροεφοδίων, με τη μέθοδο, της απόσχισης κλάδου. Από τους νεοαποσχισθέντες κλάδους:
α) θα αναληφθεί σημαντικό μέρος των υποχρεώσεων της Ένωσης, όπως αυτές θα διαμορφωθούν μετά την έγκριση του σχεδίου αναδιοργάνωσης
β) θα απορροφηθεί μεγάλο τμήμα του απασχολούμενου προσωπικού της ΕΑΣ Πρέβεζας και κατά συνέπεια θα μειωθεί δραματικά το ετήσιο εργατικό κόστος, καθώς και θα αναληφθεί η ευθύνη αποπληρωμής των προηγπύμενων οφειλών προς το απορροφόμενο προσωπικό
γ)Ειδικότερα οι κλάδοι θα αναλάβουν μέρος των υποχρεώσεων, προς τους προμηθευτές είτε εξοφλώντας τες είτε υποκαθιστώντας τες με άλλες πιστώσεις της αγοράς»

Η ΚΥΡΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ 42 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

eikonaaa

Η παρέμβαση των 42 εργαζομένων της ΕΑΣ, που διαφωνούν με το σχέδιο και ζητούν την απόρριψή του, έγινε επειδή:

-18 από τους 42, ψήφισαν ΟΧΙ στη συνέλευση των πιστωτών στις 18/2/2013 και ζητούν την καθολική απόρριψη του σχεδίου
-6 από τους 42, δεν κατέστη δυνατό να ψηφίσουν καθόλου στη συνέλευση, αλλά η συμπεριφορά τους τεκμαίρεται ως δήθεν θετική. Ήταν ακούσια η απουσία τους και η ψήφος τους θα ήταν αρνητική
-9 από τους 42, ψήφισαν ΝΑΙ, αλλά η ψήφος αποτέλεσε προϊόν πλανημένης εντύπωσης και εσφαλμένης προσέγγισης του περιεχομένου του σχεδίου, μιας και μην έχοντας εξειδικευμένες οικονομικές γνώσεις δεν κατάφεραν να κατανοήσουν το ακριβές περιεχόμενό του.
Οι καίριες και σημαντικές τροποποιήσεις-διορθώσεις του σχεδίου, έλαβαν χώρα αυθημερόν και ταυτόχρονα με τη διενέργεια της συνέλευσης, οπότε και ανακαλούν την θετική τους ψήφο.

Παραθέτουμε αποσπάσματα από την παρέμβαση των νομικών τους εκπροσώπων στο δικαστήριο:

Οι παραπάνω εργαζόμενοι ζητούν την καθ΄ ολοκληρία απόρριψη του σχεδιου, για τους κάτωθι νόμιμους, βάσιμους και αληθινούς λόγους:

-Άμεση βλάβη των συμφερόντων των πιστωτών, σύμφωνα με το άρθρο 124 περ. Δ' του ΠτΚ.
(Μεταξύ των λόγων μη επικύρωσης (απόρριψης) του σχεδίου περιλαμβάνεται και η «μη προστασία των διαφωνούντων πιστωτών, ιδιαίτερα εάν δεν εξασφαλίζεται ότι (οι πιστωτές αυτοί) θα λάβουν, με βάση το σχέδιο, τουλάχιστον ότι θα ελάμβαναν μέσω της διαδικασίας εκκαθάρισης» (ΠτΚ 124 περ. Δ'). Πρόκειται για κατ' ουσία για δικαστικό έλεγχο της απόφασης της πλειοψηφίας)
Επικαλέστηκαν οι δικηγόροι τους τον Γεώργιο Σωτηρόπουλο: «Ο νέος πτωχευτικός κώδικας: από την ''πτώχευση'' στην ''εξυγίανση'' του ελληνικού πτωχευτικού δικαίου», σελ. 299):
(Η προστασία των διαφωνούντων πιστωτών με την ως άνω μορφή σηματοδοτεί και τον προσανατολισμό του θεσμού του σχεδίου αναδιοργάνωσης, το οποιο δηλαδή δεν στοχεύει στην με οποιοδήποτε κόστος διάσωση της επιχείρησης του οφειλέτη, αλλά από διάσωση με ταυτόχρονη ασφάλιση των συμφερόντων των πιστωτών, σε σύγκριση με τη ρευστοποίηση της πτωχευτικής περιουσίας. Ο κανόνας δηλαδή είναι ότι τα συμφέροντα των πιστωτών δεν θυσιάζονται επ' ουδενί χωρίς τη βούλησή τους για τη διάσωση της επιχείρησης του οφειλέτη, όπως μπορούσε να συμβεί στα πλαίσια του καταργηθέντος αρθρ. 44 Ν. 1892/1990»).

Επίσης και σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει κατά την παρούσα διαδικασία επικύρωσης η μή του σχεδίου, να ελέγχεται από το Δικαστήριο και η τήρηση της αρχής της ισότιμης μεταχείρισης όλων των πιστωτών (ΠτΚ 113).

Σε περίπτωση εκκαθάρισης της ΕΑΣ με αναγκαστική ρευστοποίηση:

-Το ποσοστό διαγραφής των απαιτήσεων των εργαζομένων ανέρχεται σε 0%
-για το Ελληνικό Δημόσιο σε 72,33%
-Για το ΙΚΑ σε 0%
-για την ΑΤΕ σε 77,16%

Συνομολογούν οι ίδιοι οι συντάκτες του επίδικου σχεδίου, ότι σε πιθανή ρευστοποίηση της περιουσίας της ΕΑΣ Πρέβεζας και εκκαθάρισης του προϊόντος εκποίησης των ακινήτων της, είναι δεδομένο, βέβαιο και αναντίρρητο ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα λάβουν κατά απόλυτη προτεραιότητα, στο ακέραιο, όχι μόνο τις οφειλόμενες δεδουλευμένες αποδοχές τους, αλλά και το σύνολο των νόμιμων αποζημιώσεων απόλυσής τους.

Σε περίπτωση εκκαθάρισης και ρευστοποίησης της πτωχευτικής περιουσίας, οι απαιτήσεις των εργαζομένων όπως συνομολογούν οι συντάκτες του σχεδίου- θα προτάσσονταν στον πίνακα κατάταξης και θα ικανοποιούνταν στο σύνολό τους και σε κάθε περίπτωση, μόνο αν υπολείπονταν χρήματα θα πληρώνονταν το Ελληνικό Δημόσιο, η ΑΤΕ και το ΙΚΑ.

Το επίδικο σχέδιο, δεν προβλέπει το παραμικρό, σχετικά με τις αποζημιώσεις, σε περίπτωση απολύσεων, που ενδεχομένως να υπάρξουν αν και εφόσον το σχέδιο εγκριθεί και αρχίσει να εφαρμόζεται.

Το εάν θα συγκεντρώσει τα αναγκαία χρήματα η ΕΑΣ Πρέβεζας, μέσω της προβλεπόμενης στο σχέδιο εκποίησης ακινήτων της, για να πληρώνει τις ρυθμιζόμενες με το σχέδιο δόσεις των δεδουλευμένων, θα εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο, από την προαίρεση και τα συμφέροντα, ενός άλλου πιστωτή, της ΑΤΕ.

Είναι πιθανό το ενδεχόμενο να έχουν εκποιηθεί όλα ή τα σημαντικότερα ακίνητα της ΕΑΣΠ πριν από το 3ο έτος της εφαρμογής του σχεδίου, δηλαδή πριν ακόμη καταβληθεί η πρώτη δόση των δεδουλευμένων, η ΑΤΕ να έχει ικανοποιήσει πλήρως τις απαιτήσεις της και εν συνεχεία, η ΕΑΣ να μη μπορεί να λειτουργήσει, να κλείσει οριστικά, οι εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους και να μην υπάρχει πια ακίνητη περιουσία για να εισπράξουν οι εργαζόμενοι όσα τους οφείλονται.

Το σχέδιο είναι όχι μόνο μη νόμιμο, αλλά και καταχρηστικό

-Παραβίαση του άρθρου 124 περ. Α' του ΠτΚ και ειδικότερα μη τήρηση των διατάξεων ως προς το ελάχιστο νόμιμο περιεχόμενο του σχεδίου
(Η διάταξη του άρθρου 109 παρ/ α' ΠτΚ, ορίζει ότι στο ελάχιστο περιεχόμενο του σχεδίου, προκειμένου αυτό να θεωρηθεί στοιχειωδώς νόμιμο, θα πρέπει να περιλαμβάνεται και ακριβής πληροφόρηση για τα στοιχεία του ενεργητικού, ως και σύγκριση της προτεινόμενης ικανοποίησης των πιστωτών, με βάση το σχέδιο και εκείνης με βάση την εκκαθάριση.
Στην πτωχευτική περιουσία της ΕΑΣΠ, δεν περιλαμβάνονται μόνο τα ακίνητα, αλλά και ο σημαντικότατος κινητός εξοπλισμός και τα μηχανήματα ιδιοκτησίας της, οχήματα της κυριότητάς της, αλλά και το αποθεματικό προϊόντων εμπορίας της).

Παραβίαση για λόγους δημοσίου συμφέροντος κατ' άρθρο 124 περ. Γ' του ΠτΚ και ειδικότερα παραβίαση του άρθρου 22 και 25 του Συντάγματος.
(Η Ένωση προέβη στην υπαγωγή αιτήσεως πτωχεύσεως αν και φανερό ότι δεν τελούσε κατά το χρόνο υποβολής και εκδίκασης της αίτησης, ούτε τελεί σήμερα σε κατάσταση παύσης πληρωμών.
Κατά δικονομική καταχρηστικότητα, η Ένωση επέλεξε την διαδικασία του άρθρου 107 επ. του ΠτΚ και όχι του 99 επ. του ΠτΚ, διότι ήθελε να περιορίσει τις εργατικές απαιτήσεις.
Η ΕΑΣ δήλωσε ρητά ότι θα καταγγείλλει την κλαδική ΣΣΕ, καθιστώντας ακόμη πιο δυσχερή τη θέση των εργαζομένων. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την απόσχιση δύο σημαντικότατων κλάδων δραστηριότητας της Ένωσης, θα οδηγήσει πολλούς εργαζομένους στην ανέχεια).

-Αντισυνταγματικότητα διατάξεως για περιορισμό των εργατικών απαιτήσεων

(...οποιαδήποτε διάταξη περιορίζει το δικαίωμα στο νόμιμο μισθό, είναι παράνομη και αντισυνταγματική)

-Μη τήρηση της νομιμότητας, ευθεία παραβίαση του άρθρου 124α του ΠτΚ

(Το σχέδιο που επιβάλλει οφειλέτης, πρέπει να συνοδεύεται από έκθεση εμπειρογνώμονα.

... εσφαλμένα η σύνταξη των εκθέσεων ανατίθετο σε ιδιώτη).

-Ευθεία παράβαση του άρθρου 109 παρ 1 του ΠτΚ

(Πρέπει να καταγράφει το σχέδιο, τα αίτια που οδήγησαν στην οικονομική κρίση...)

Συμπληρωματικά, η πλευρά των 42 εργαζομένων μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε:

«Προκαλεί κατάπληξη ότι δεν προτίθεται στο ενεργητικό της πτωχευτικής περιουσίας, που θα διανεμηθεί στους πιστωτές, οι ανείσπρακτες απαιτήσεις της ΕΑΣΠ από τρίτους και οι οποίες φθάνουν συνολικά το ποσό των 3.035.168 ευρώ».
«Σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της ΕΑΣΠ, το οποίο αποσιωπάται, είναι οι μετοχές σε διάφορες εταιρίες (με προεξέχουσα τη ΔΩΔΩΝΗ), οι οποίες ανήκουν στην ΕΑΣΠ και η τιμή τους υπολογίζεται άνω των 800.000 ευρώ».
«Δεν υφίσταται καμία απολύτως αμφιβολία ότι η παρατιθέμενη στο σχέδιο σύγκριση, της τύχης των απαιτήσεων των πτωχευτικών πιστωτών, μεταξύ των περιπτώσεων αφενός εκκαθάρισης αφετέρου προτεινόμενης αναδιοργάνωσης, είναι τουλάχιστον άστοχη, έωλη, πλασματική και μεροληπτική».
«Η υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα, αποκτά υπερπρονόμιο στην ικανοποίηση και στην είσπραξη των απαιτήσεών της».
«Η υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα, αντί να ενδιαφέρεται μόνο για την είσπραξη των απαιτήσεών της, θα συμμετάσχει με ιδιόμορφο τρόπο στις αποφάσεις της διοίκησης και το τίμημα από τις πωλήσεις...».
Οι δικηγόροι των εργαζομένων σχολίασαν επίσης για τον μάρτυρα της πλευράς των εργαζομένων: «Κατέθεσε ότι ο μισθός είναι το μόνο μέρος βιοπορισμού τους και ότι έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση. Μέχρι την εκδίκαση της αίτησης, συνέχιζαν να εργάζονται χωρίς να αμείβονται», ενώ για τον μάρτυρα της άλλης πλευράς: «Ο μάρτυρας της πτωχής, ορκωτός λογιστής, αν και αρχικά κατέθεσε για τη βιωσιμότητα του σχεδίου, ακολούθως δήλωσε στο δικαστήριο, ότι δεν το συνέταξε αυτός και δεν γνώριζε πλήρως το το περιεχόμενό του... Δήλωσε πως συνεργάζεται με την Ένωση από το 2008, αν και υπογράφει τους ισολογισμούς της από το 2004. Αποδεικνύει αυτό την ανακρίβεια των όσων κατέθεσε και σε κάθε περίπτωση ελέγχεται για την αξιοπιστία του».

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: