Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Με καλούς οιωνούς ξεκίνησε η συγκομιδή κηπευτικών στην Πρέβεζα.


Καλή αρχή έκαναν οι παραγωγοί αγγουριού θερμοκηπίου στην Πρέβεζα με τις τιμές να κυμαίνονται στα 30 λεπτά το τεμάχιο ενώ για στις εξαγωγές φθάνουν το 1,10 ευρώ το κιλό.

Στη Πρέβεζα που ξεκίνησαν να συγκομίζονται και κάποιες μικρές ποσότητες τομάτας θερμοκηπίου, η τιμή εκκίνησης είναι στο 1 ευρώ το κιλό. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ και στις δύο περιοχές, η παραγωγή θα είναι μειωμένη, γεγονός που οφείλεται στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα, οι οποίες χαρακτηρίζονται από την έλλειψη ηλιοφάνειας.

Για την κατάσταση στην περιοχή της Πρέβεζας μιλάει στην σελίδα ΑγροΤύπος ο κ. Γιάννης Σολδάτος, παραγωγός κηπευτικών θερμοκηπίου από την περιοχή: «Έχουμε ξεκινήσει με τομάτες και αγγούρια. Οι τιμές στην τομάτα είναι καλές αφού δεν υπάρχουν ποσότητες με αποτέλεσμα να κυμαίνονται στο 1 ευρώ το κιλό. Στο αγγούρι η τιμή παραγωγού είναι στα 30 λεπτά/τεμμάχιο. 
Οι τιμές μπορεί να μην είναι άσχημές αλλά υπάρχουν πολλές ζημιές στις καλλιέργειες λόγω καιρού. 
Επίσης, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων καταναλωτών παρόλο που δεν υπάρχουν προϊόντα είναι πολύ πεσμένη».
Και καταλήγει: «Στην περιοχή σε περίπου ένα μήνα θα ξεκινήσουν όλα τα κηπευτικά όπως η μελιτζάνες, οι πιπεριές, τα κολοκυθάκια, τα φασόλια. Τώρα είναι ακόμα αρχή και οι τιμές που προαναφέραμε είναι αναμενόμενες γιατί οι ποσότητες είναι σχετικά μικρές. Ασφαλή συμπεράσματα για την χρονιά θα μπορούμε να έχουμε μετά το Πάσχα. Αν οι τιμές κρατηθούν και μετά τις 5 Μαΐου τότε θα μιλάμε για μια καλή χρονιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: