Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Βερελής κατά Παπανδρέου-Σημίτη για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ



Κεραυνοί του Χρίστου Βερελή για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ και αιχμηρές αναφορές για τις απουσίες Σημίτη - Παπανδρέου από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Δεν μάσησε τα λόγια του ο Χρίστος Βερελής μιλώντας χθες στην ενημερωτική εκπομπή επί του πιεστηρίου του τηλεοπτικού δικτύου kontra channel σχολίασε τις απουσίες Παπανδρέου Σημίτη από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
«Θα ήθελα και εγώ να πάω στην Κωνσταντινούπολη είναι ωραία πόλη» Με αυτά τα λόγια κατακεραύνωσε τον Γιώργο Παπανδρέου και την επιλογή του να μην παραστεί στις εργασίες του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε στον ίδιο τόνο: «Πρέπει κάποιοι επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο Κώστας Σημίτης έπρεπε να έρθει στο Συνέδριο και να μιλήσει ανοικτά για αυτά που πιστεύει δίχως υπεκφυγές και υπονοούμενα».

Για το πρόγραμμα στήριξης του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Α.Σαμαρά τόνισε « Είναι σημαντικό ότι στο ΠΑΣΟΚ έχουμε αποφασίσει ότι σταδιακά πρέπει να φύγουμε από την συμπόρευση με το ΔΝΤ» ενώ στηλίτευσε το γεγονός ότι η ανακοίνωση της προσφυγής τον στον μηχανισμό στήριξης ΔΝΤ τον Απρίλιο του 2010 στο Καστελόριζο έγινε χωρίς καμία Κυβερνητική απόφαση και πολιτική έγκριση από τα όργανα του ΠΑΣΟΚ .«Κάποιοι εκφράζανε τις διαφωνίες και τις επιφυλάξεις του μόνο στο καφενείο της Βουλής.» 

Ο ίδιος απέδωσε τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και τις ανεξέλεγκτες συνέπειες από αυτόν στην άρνηση του πολιτικού συστήματος να αποδεχθεί την έγκαιρη από το 2008 δική του προειδοποίηση αλλά και άλλων στελεχών ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση δημοσιονομικής ανισορροπίας και απαιτείται η συνεργασία των κομμάτων με ορισμό Υπουργό Οικονομίας κοινής αποδοχής .
«Οδηγήσαμε την χώρα σε τρομερή ύφεση. Αντί να κινητοποιήσουμε τις υγιείς δυνάμεις της χώρας» είπε ο κ. Βέρελης 

«Ο κ. Καραμανλης δυστυχώς εξάντλησε όλες τις δυνατότητες να δανεισμού από τις αγορές για τη χρηματοδότηση του τρέχοντος δημοσιονομικού ελλείμματος και την αναχρηματοδότηση.», πρόσθεσε.

Ο πρώην υπουργός επί των κυβερνήσεων Κώστα Σημίτη επισήμανε η αντιστροφή μέτρηση στο ΠΑΣΟΚ για την λειτουργία του κόμματος ξεκίνησε το 2003 όταν απομακρύνθηκε από την θέση του Γραμματέα του Κόμματος ο Κώστας Λαλιώτης δίχως αιτιολογία.

Κίνηση που είχε την συναίνεση του τότε Προέδρου Κώστα Σημίτη αλλά οργανώθηκε με την υποστήριξη ομάδας στελεχών υποστηρικτών του Γιώργου Παπανδρέου και συμπλήρωσε από εκείνη την εποχή και μετά σημειώθηκαν «απίθανες δυσλειτουργίες» στην λειτουργία του Κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: