Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

"Η Αποκάλυψη του Ιωάννη" κατά Ν.Παπακώστα σήμερα Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013, στις 18.30' από την ERT WORLD!!!


To ποιητικό - θεατρικό αριστούργημα του μεγάλου Ηπειρώτη σήμερα σε παγκόσμιο δίκτυο από την ERT WORLD. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου η "Αποκάλυψη του Ιωάννη", ένα πανανθρώπινο έργο, που κινείται ανάμεσα στην προφητεία και το όραμα, την αγωνία και την υπέρβαση, με την ποιητική απόδοση του Νίκου Παπακώστα, που χαρακτηρίστηκε αριστούργημα της σύγχρονης λογοτεχνίας, αλλά και την συμμετοχή κορυφαίων ηθοποιών του πρωτοποριακού Θεάτρου παρουσιάζεται σε παγκόσμιο δίκτυο από την ERT WORLD σήμερα στις 18:30, όπως παρουσιάστηκε στο θέατρο Saint Michel των Βρυξελλών στις αρχές Φεβρουαρίου.


Χωρίς να αλλοιώνεται το περιεχόμενό του μεγάλου έργου της Χριστιανοσύνης ή να προτείνονται αυθαίρετες ερμηνείες, έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στο θρησκευόμενο και μη ελληνικό, αλλά και παγκόσμιο κοινό, αναδεικνύοντας όλη την μοναδικότητά του. Όλη την ξεχωριστή του δύναμη, τους πολλαπλούς συμβολισμούς του και το θείο μεγαλείο, όπως αποκαλύπτεται από τα οράματα και το λόγο του Ιωάννη.

Ο Νίκος Παπακώστας επεδίωξε να κάνει πιο κατανοητό στον αναγνώστη και τον ακροατή ένα εξαιρετικά δύσκολο και μερικές φορές στριφνό και δυσνόητο κείμενο και αυτός ήταν ο λόγος που επέλεξε στη μετάφραση και την ποιητική του απόδοση μια απλή, κατανοητή και χωρίς ακρότητες γλώσσα. Χαρακτηριστικές αναφορές του ημερήσιου και περιοδικού τύπου σημειώνουν: «Η Αποκάλυψη του Ιωάννη, στην καινούργια έμμετρη απόδοση δια χειρός Νίκου Παπακώστα αποτελεί μία ευφάνταστη και συνάμα ακριβή ποιητική ματιά του σπάνιου και αρχετυπικού αυτού έργου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: