Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Όραμα το νέο Νοσοκομείο Πρέβεζας, ΑΝΑΓΚΗ το παλιό...

Όραμα το νέο Νοσοκομείο, ΑΝΑΓΚΗ το παλιό...

Στο δημοτικό συμβούλιο της Πρέβεζας έφτασε για μια ακόμη φορά το θέμα του Νοσοκομείου της Πρέβεζας καθώς στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης ήταν η τροποποίηση σχεδίου πόλης και η έγκριση όρων και περιορισμών δόμησης κατά παρέκκλιση των γενικών και ειδικών διατάξεων για την ανέγερση Νέου Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας. Ήταν αναμφίβολα μία οξύμωρη συζήτηση, από τη στιγμή που το Γ.Ν. Πρέβεζας υποβαθμίζεται μέρα με την ημέρα, να γίνεται συζήτηση για νέο Νοσοκομείο. Πολλοί θα περίμεναν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης να συζητούν και να δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για την αναβάθμιση του υπάρχοντος Νοσοκομείου το οποίο κυριολεκτικά... εξαφανίζεται, σε συνδυασμό βέβαια και με τη διεκδίκηση ενός νέου Νοσοκομείου, ωστόσο το όραμα για μια Νέα Μονάδα Υγείας στην πόλη και το Νομό μας, πρέπει να μείνει ζωντανό.


Ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας έχει παραχωρήσει έκταση στο Μύτικα για την ανέγερση νέου Νοσοκομείου και υπογράμμισε ότι στόχος είναι να γίνουν σωστά και σταθερά βήματα προκειμένου εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου να υπάρχει μια οριστική προμελέτη ή μελέτη, η οποία και θα αποτελέσει μοχλό πίεσης και διεκδίκησης προς τα αρμόδια Υπουργεία για την ανέγερση νέου Νοσοκομείου.
Παρών στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής ήταν και αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, ο οποίος επισήμανε της ενέργειες που έχει κάνει ο ίδιος προκειμένου η Πρέβεζα να αποκτήσει τις βάσεις για να διεκδικήσει ένα νέο Νοσοκομείο, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει την ανάγκη για την αναβάθμιση του υπάρχοντος Νοσοκομείου Πρέβεζας.

nosd

«Δεν είμαι εδώ για να υποσχεθώ ένα νέο Νοσοκομείο, αλλά για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί τις βάσεις εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωάννου, τη στιγμή που ο εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παύλος Σαραμπασίνας έκανε λόγο για ένα Νοσοκομείο το οποίο ουσιαστικά έχει πεθάνει, από τη στιγμή που η προηγούμενη δημοτική αρχή επέλεξε να μην επιτρέψει την ανέγερση νέου Νοσοκομείου με τη μέθοδο ΣΔΙΤ.
Ως ένα ζήτημα πολιτικής επιλογής και όχι σωστής διαχείρισης χαρακτήρισε την ανέγερση νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Τσοβίλης, υπογραμμίζοντας πως το νέο Νοσοκομείο δεν έγινε ποτέ όχι γιατί δεν υπήρχαν οι μελέτες, αλλά διότι δεν υπήρχε πολιτική βούληση. Ο κ. Τσοβίλης έκανε λόγο για εμπορευματοποίηση της υγείας και κάλεσε όλους τους Πρεβεζάνους να δώσουν δυναμικό αγώνα και να συγκρουστούν με τα συμφέροντα για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

«Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η προσπάθεια μπαίνει σε σωστές βάσεις και πρέπει ο δήμος να σταθεί στο πλευρό όλων αυτών που αγωνίζονται για το υπάρχον αλλά και το νέο Νοσοκομείο» τόνισε ο κ. Γιώργος Νίτσας, ενώ και ο κ. Ρέντζος πρόσθεσε πως η παράταξή του τίθεται στο πλευρό όλων όσων αγωνίζονται για το νέο Νοσοκομείο με τις προϋποθέσεις που τίθενται.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας κ. Στρατής Βουγέλης ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να στηρίξει με όσα μέσα μπορεί τον αγώνα που έχει ξεκινήσει κατά της υποβάθμισης του Νοσοκομείου της Πρέβεζας. Ο κ. Βουγέλης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο σήμερα υπογραμμίζοντας πως η κατάσταση πλέον είναι εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη!

Παρέμβαση έκανε και ο πρώην δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μιλτιάδης Κλάπας, ο οποίος υπεραμύνθηκε τον αγώνα που έκανε τότε η δημοτική αρχή για τη μη ανέγερση Νοσοκομείου στην Πρέβεζα με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, υπογραμμίζοντας πως αν δεν είχε κάνει αυτές τις ενέργειες το τότε δημοτικό συμβούλιο τότε το σημερινό συμβούλιο δεν θα μπορούσε να συζητάει για την ανέγερση ενός νέου δημόσιου νοσοκομείου που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της Πρέβεζας για δημόσια και δωρεάν Υγεία.
Το δημοτικό συμβούλιο εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα στήριξης στον αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου και ο δήμαρχος Πρέβεζας δεσμεύτηκε πως θα εργαστεί συστηματικά τόσο με τον αντιπεριφερειάρχη όσο και με κάθε αρμόδιο φορέα για την αναβάθμιση του παρόντος Νοσοκομείου και την ανέγερση νέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: