Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Η Ομιλία της Ηλέκτρας Κίκη, Προέδρου της Ομοσπονδίας Αποδήμων Άνω Δερόπολης Βορείου Ηπείρου, υποψήφιας με τον συνδυασμό ''ΕΝΟΤΗΤΑ για την ΗΠΕΙΡΟ'', με επικεφαλής τον Γιώργο Οικονόμου, στην σημερινή (31-03-2013) εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Πανηπειρω




Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,
Ονομάζομαι Ηλέκτρα Κίκη, είμαι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άνω Δρόπολης Βορείου Ηπείρου «Οι Σελλοί» και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Εθνικής Οργάνωσης «Ομόνοια».
Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να είμαι υποψήφια για το Διοικητικό Συμβούλιο της κορυφαίας οργάνωσης των αποδήμων Ηπειρωτών. Τα δύο τελευταία χρόνια με πρόεδρο τον κ. Γιώργο Οικονόμου και αντιπρόεδρο τον κ. Κωνσταντίνο Κωνή, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος άλλαξε πλεύση στηρίζοντας εμπράκτως εμάς τους Βορειοηπειρώτες. Έτσι χωρίς καμία επιφύλαξη αποδέχτηκα την πρόταση του κ. Οικονόμου να είμαι υποψήφια στην κίνηση «Ενότητα για την Ήπειρο», στην οποία ηγείται.
Θεωρώ ότι η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, ως η κορυφαία οργάνωση των Αποδήμων Ηπειρωτών, πρέπει να βρίσκεται στο πλευρό του χειμαζόμενου Βορειοηπειρωτικού λαού. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Βορειοηπειρώτες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ενιαίας Ηπείρου.
Με την τιμή που μου έκανε ο πρόεδρος κ. Γιώργος Οικονόμου να είμαι υποψήφια, αλλά και με τη δική σας θέληση αν βρεθώ μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, θα είμαι η φωνή του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Με τη δική σας στήριξη θα αγωνιζόμαστε από κοινού για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Βορειοηπειρώτες δώθε και κείθε των συνόρων.
Αναφέρω ενδεικτικά:
Την περικοπή των συντάξεων ΟΓΑ των υπερηλίκων ανασφάλιστων Βορειοηπειρωτών, άθλος του ελληνικού κράτους, ο οποίος βοηθά στην απερήμωση των ελληνικών μας περιοχών.
Την υφαρπαγή των περιουσιών των Βορειοηπειρωτών με τεχνάσματα του αλβανικού κράτους.
Την επίλυση του εκπαιδευτικού ζητήματος βάση των διεθνών συνθηκών. Π.χ. Την σωστή αποτύπωση της Γεωγραφικής και Ιστορικής πραγματικότητας, χωρίς την παραχάραξη αυτών.
Την αναγραφή στην ελληνική γλώσσα των τοπωνυμίων στις πινακίδες των περιοχών που διαβιεί αμιγής ελληνικός πληθυσμός.
Οι μέρες που διανύουμε βρίσκονται σε μια κρίσιμη συγκυρία όχι μόνο για τη Βόρειο Ήπειρο, αλλά γενικά για την Ήπειρο, αφού ο Αλβανός Πρωθυπουργός διακηρύττει αλυτρωτικές διεκδικήσεις.
Εν κατακλείδι, θα ήθελα να επισημάνω ότι οι Ηπειρώτες είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα, από τα χρόνια του Αλί Πασά μέχρι τις σημερινές δύσκολες οικονομικές και εθνικές συνθήκες.
Μόνο ενωμένοι θα καταφέρουμε πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: