Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

''Αθώο'' το Focus για το εξώφυλλο με την Αφροδίτη της Μήλου.



Αθώος κρίθηκε από το τριμελές πλημμελειοδικείο ο εκδότης του γερμανικού περιοδικού «Focus» που κατηγορείτο για προσβολή συμβόλου κράτους για το επίμαχο εξώφυλλο του Φεβρουαρίου του 2010 που απεικόνιζε την Αφροδίτη της Μήλου με άσεμνη χειρονομία.
Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα σε βάρος του εκδότη καθώς το ύφασμα με το οποίο ήταν τυλιγμένη η Αφροδίτη της Μήλου, δεν ήταν η ελληνική σημαία.
Νωρίτερα κήρυξε απαράδεκτη την ποινική δίωξη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης που είχε αποδοθεί σε πέντε δημοσιογράφους του περιοδικού, κρίνοντας ότι το αδίκημα δεν υφίσταται καθώς τα επίμαχα κείμενα αναφέρονταν σε πράξεις Ελλήνων πολιτικών και δεν είχαν πρόθεση να θίξουν τον ελληνικό λαό.
Επίσης, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο για το αδίκημα της εξύβρισης που επίσης βάραινε τους δημοσιογράφους καθώς με το νέο νόμο η εξύβριση έγινε πταίσμα και παραγράφεται υφ' όρων.

«Μετά από δύο χρόνια διαδικασίας, ενώ το δικαστήριο είχε δεχτεί όλους τους ισχυρισμούς της πολιτικής αγωγής, σήμερα, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι, δέχτηκε τις ενστάσεις των Γερμανών ότι δεν υπάρχει συκοφαντική δυσφήμιση, εξύβριση και προσβολή του εθνικού συμβόλου και τους αθώωσε», δήλωσε ο δικηγόρων των μηνυτών Θ. Φραγκάκης.
«Δεν ξέρουμε τι άλλαξε και παραδέχτηκε η ελληνική δικαιοσύνη με αυτή την απόφαση, ότι οι Έλληνες είναι απατεώνες, διεφθαρμένοι και δεν πληρώνουν φόρους. Η απόφαση αυτή είναι κατακριτέα», πρόσθεσε.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: