Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Συνέντευξη Χρήστου Παπουτσή, υποψήφιου βουλευτή ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Αθηνών, για τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά την οικονομία, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega με το δημοσιογράφο Ν. Στραβελάκη


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ – ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ

ΛΥΚΑΒΗΤΟΥ 5
10672 ΑΘΗΝΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                 TΗΛ. (210) 3387700
FAX: (210) 3387709
e-mail : papoutsi@otenet.gr 



Σάββατο, 28 Απριλίου 2012 
Συνέντευξη Χρήστου Παπουτσή, υποψήφιου βουλευτή ΠΑΣΟΚ  στην Α΄ Αθηνών, για τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά την οικονομία, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega με το δημοσιογράφο Ν. Στραβελάκη

·   Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Χρειάζεται κυβέρνηση η οποία να βασίζεται σε ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία που να εγγυάται στον ελληνικό λαό την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, την κοινωνική αλληλεγγύη και κυρίως ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης , όπως αυτό που πρότεινε σήμερα το ΠΑΣΟΚ.

·   Το δικό μας πρόγραμμα, είναι ένα πρόγραμμα ευθύνης. Ένα πρόγραμμα συνέπειας. Και ταυτόχρονα είναι μια ανοιχτή πρόσκληση σε όλες τις δυνάμεις που θεωρούν τον εαυτό τους υπεύθυνο απέναντι στην ελληνική κοινωνία, ενδιαφέρονται για το μέλλον του τόπου, ενδιαφέρονται για τη σταθερή δέσμευση  της Ελλάδας προς την ΕΕ και θέλουν επίσης ν αγωνιστούν για μια διαφορετική Ευρώπη.

·   Όπως τόνισε με πολύ μεγάλη σαφήνεια ο κ. Βενιζέλος είναι μετρημένες όλες οι λέξεις όχι μόνο τα μέτρα , όλες οι λέξεις που περιλαμβάνονται στην παρουσίαση των προγραμματικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ.  Επιπλέον, είναι κοστολογημένα τα οφέλη που θα υπάρχουν από τις διαρθρωτικές αλλαγές και τα μέτρα, τα οποία ευθύς αμέσως μετά τις εκλογές θα πρέπει να προχωρήσει η κυβέρνηση.

·   Αυτό που κρίνεται σήμερα και αυτό που είναι θέμα συζήτησης είναι πώς θα πετύχουμε τους στόχους μας με το λιγότερο επώδυνο τρόπο για την ελληνική κοινωνία. Και ταυτόχρονα να εξασφαλίσουμε μια σχετική ρευστότητα στην αγορά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα προκειμένου να αρχίσει να κινείται η οικονομία.   Παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένα θέμα με το ασφαλιστικό αναγνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή το μείζον είναι να κινηθεί η οικονομία. Για αυτό τι πρότεινε σήμερα ο κ. Βενιζέλος; Όχι ως μοναδικό μέτρο αλλά ως ένα στοιχείο του συνολικού πακέτου των μέτρων και των δεσμεύσεων μας που παρουσιάσαμε. 10% μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι δίνουμε τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να τα επενδύσουν σε κάποιο βαθμό περισσότερο απ όσο μπορούσαν μέχρι τώρα, να δώσουν κάποιες θέσεις εργασίας, ή να συγκρατήσουν κάποιες θέσεις των εργαζομένων που σήμερα δουλεύουν.

·   Σημασία έχει τα κοινωνικά ισοδύναμα να μην είναι σε βάθος χρόνου. Τα ισοδύναμα πρέπει να αναζητηθούν εδώ και τώρα. Την επόμενη μέρα των εκλογών .

·   Τα μέτρα όμως, που πρότεινε ο κ. Σαμαράς χρειάζονται μερικά χρόνια απόδοσης.  Και μέχρι τότε το έλλειμμα  θα αυξάνεται. Και ως εκ τούτου θα αυξάνεται η αναξιοπιστία της χώρας. Ενώ, εδώ ακριβώς είναι το ζητούμενο στη σημερινή συγκυρία. Σε αυτό κρινόμαστε. Η χώρα θα κερδίσει την αξιοπιστία της; Θα μπορέσουμε με τα μέτρα τα οποία παίρνουμε και θα πάρουμε, από τη μία πλευρά, να μη θίξουμε ξανά τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους , να δώσουμε ρευστότητα  στην αγορά , να δώσουμε ελπίδα στην ελληνική κοινωνία και ταυτόχρονα να κινηθεί και πάλι το τραπεζικό σύστημα έτσι ώστε να μπορέσει να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη; Εάν μπορέσουμε να τα πετύχουμε αυτά τότε πράγματι μέσα από διαρθρωτικές αλλαγές, όπως ένα σταθερό φορολογικό σύστημα , για δέκα τουλάχιστον χρόνια σταθερό, θα μπορέσουμε να βρούμε νέα ισοδύναμα και να δώσουμε ανάσα στην ελληνική κοινωνία και την αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: