Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ολάντ: "Θα ανακουφίσω το φορτίο των Ελλήνων"



Σε μια δήλωση-βόμβα υπέρ της Ελλάδας με μια δέσμευση ταυτόχρονα υπέρ της αλλαγής του οικονομικού προγράμματος που έχει επιβληθεί στη χώρα μας, προχώρησε σήμερα  ο  υποψήφιος στον  δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών Φρανσουά Ολάντ.

O Oλάντ δήλωσε :«σε περίπτωση που εκλεγώ θέλω να ανακουφίσω το φορτίο των Ελλήνων. Η Ελλάδα θα πρέπει να επανακτήσει ένα επίπεδο ανάπτυξης. ».

Παράλληλα προχώρησε σήμερα στη διατύπωση ενός «μνημονίου » υπέρ της ανάπτυξης της Ε.Ε. δηλώνοντας  σε συνέντευξη τύπου ότι εάν εκλεγεί θα αποστείλει, την επομένη κιόλας ημέρα, επιστολή στους  ευρωπαίους ηγέτες με τις τέσσερις ιδέες του για τη βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης στην ΕΕ.

Η επιστολή-«μνημόνιο» που θα στείλει, θα περιλαμβάνει τέσσερις προτάσεις: 

«Πρώτον, θα επικεντρώνει στο ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν ευρωομόλογα, όχι τόσο για να αμοιβαιοποιηθεί το ευρωπαϊκό χρέος, όσο για να χρηματοδοτηθούν, άμεσα, βιομηχανικά προγράμματα υποδομής, αλλά και επενδυτικά εν γένει προγράμματα.

Δεύτερον, θα τονίζει ότι θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η ΕΤΕ, να αποδεσμέυσει οπωσδήποτε περισσότερα κεφάλαιά της.

Τρίτον, θα επισημαίνει ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν αναπτυξιακά προγράμματα και

Τέταρτον, θα δηλώνεται εμφατικά ότι θα πρέπει να γίνει ευρεία χρήση 'δομικών' ευρωπαϊκών κεφαλαίων, αχρησιμοποίητων σήμερα, για να χρηματοδοτηθούν διάφορα οικονομικά προγράμματα».

Ο Ολάντ εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι «επισήμανε ο ίδιος ότι πρέπει να συμπληρωθεί με ένα Σύμφωνο για την ανάπτυξη το Δημοσιονομικό σύμφωνο» και διαβεβαίωσε  ότι «στο θέμα σεβασμού των δημοσιονομικών ισορροπιών, προτίθεται να επιδείξει σοβαρότητα».

 www.madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: