Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ο Τσίπρας επιστρέφει τα βέλη σε ΠαΣοΚ-Ν.Δ. για το «φλερτ» με Καμμένο.



Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε μετά τη δήλωσή του για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που ερμηνεύθηκε ως άνοιγμα στον Πάνο Καμμένο, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι το κόμμα του αγωνίζεται για κυβέρνηση συνεργασίας των δυνάμεων της Αριστεράς προκειμένου να ανατρέψει το Μνημόνιο. Για να συμβεί αυτό, σε περίπτωση που δεν έχει τη δεδηλωμένη, θα αξιοποιηθεί η δυνατότητα που δίνει το Σύνταγμα και θα ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας αφήνει να εννοηθεί ότι σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσει την αναφορά του ότι μία κυβέρνηση της Αριστεράς θα υποδεχόταν «πέντε ψήφους στήριξης του Καμμένου ως ανοχή ή ως στήριξη».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανταποδίδει τα βέλη στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που έσπευσαν να του επιτεθούν, λέγοντας: «Όσο πλησιάζει η κρίση του λαού, τόσο τα παπαγαλάκια της διαπλοκής και τα κόμματα του μνημονίου θα ξεδιπλώνουν τον πανικό τους. Γιατί οι μέρες της εξουσίας τους είναι πια μετρημένες. Φοβούνται τη μεγάλη ανατροπή και τη μαζική στήριξη του λαού μας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ».

Ξεκαθαρίζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε, προεκλογικά, εκλογικά και μετεκλογικά για προγραμματική σύγκλιση και κυβέρνηση συνεργασίας των δυνάμεων της αριστεράς που θα ανατρέψει το μνημόνιο. Δεν υπάρχει δυνατότητα προγραμματικής σύγκλισης προεκλογικά, εκλογικά και μετεκλογικά με δυνάμεις που έχουμε διαμετρικά αντίθετες απόψεις.

»Εντούτοις επαναλαμβάνω και ας τρέμουν ορισμένοι: Μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα απευθυνθεί στις δυνάμεις της αριστεράς και ακόμα και αν δεν συγκεντρώνουμε τη δεδηλωμένη, θα αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα που μας δίνει το Σύνταγμα και θα διεκδικήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, προκειμένου η κυβέρνηση της αριστεράς να λάβει την πλειοψηφία της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου, για να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και να ακυρώσει το μνημόνιο της καταστροφής.

»Αυτή είναι η θέση μας. Το γνωρίζουν και τρέμουν στην πιθανότητα αυτό το όνειρο για το λαό να γίνει δικός τους εφιάλτης. Η 6η του Μάη θα είναι ημέρα ορόσημο. Μέρα ανατροπής, μέρα ελπίδας για τον ελληνικό λαό ».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Παρασκευής: «Στόχος είναι να ηττηθεί η κοινοπραξία του Μνημονίου και να καταρτιστεί ένα εναλλακτικό πρόγραμμα φιλολαϊκό και αναπτυξιακό.

»Περίπτωση σύμπραξης με το κόμμα του Καμμένου σε επίπεδο κυβέρνησης δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο γιατί οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ανήκουν στη δεξιά πολιτικατοικία. Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα πρέπει να έχει την πλειοψηφία στη Βουλή. Αν άλλες δυνάμεις θέλουν να δώσουν ψήφο ανοχής, είναι δικό τους θέμα ».

www.sardellas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: