Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Συνέντευξη Χρήστου Παπουτσή για παράνομη μετανάστευση, κέντρο Αθήνας, ενδεχόμενο κυβερνητικών συνεργασιών και debate, στο Ράδιο 9 με τους δημοσιογράφους Ν. Καμακάρη και Μ. Νικόλτσιου


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ – ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ 

ΛΥΚΑΒΗΤΟΥ 5

10672 ΑΘΗΝΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                 TΗΛ. (210) 3387700
FAX: (210) 3387709

Σάββατο, 28 Απριλίου 2012
Συνέντευξη Χρήστου Παπουτσή,  υποψήφιου βουλευτή ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Αθηνών, για παράνομη μετανάστευση, κέντρο Αθήνας, ενδεχόμενο κυβερνητικών συνεργασιών και debate, στο Ράδιο 9 με τους δημοσιογράφους Ν. Καμακάρη και Μ. Νικόλτσιου
 ·         Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας γίνονται από τον Οκτώβριο του 2010 με βάση συγκεκριμένο πρόγραμμα και σχέδιο.  Και από τον Απρίλιο του 2011 γίνονται σε καθημερινή βάση,  με καθημερινά δελτία τύπου τα οποία ανακοινώνουν τ’ αποτελέσματα των επιχειρήσεων σε όλους τους τομείς. Ουδείς όμως από τους πολίτες ενημερώθηκε γι αυτό.
·         Όσον αφορά τις κοινές δράσεις με το Υπουργείο Υγείας στο κέντρο της Αθήνας.  Αυτές πραγματοποιούνται από τον Νοέμβριο του 2011. Το ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιεί υγειονομικούς ελέγχους στο κέντρο της πρωτεύουσας, ακριβώς γιατί είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε πάρα πολύ σοβαρά.
·         Κέντρα Κράτησης και Πρώτης Υποδοχής. Νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα δεν υπήρχε. Αυτό διαμορφώθηκε με δική μου πρωτοβουλία το Φεβρουάριο του 2011 και έκτοτε με μια υπεράνθρωπη προσπάθεια ξεκινήσαμε για την οργάνωση αυτών των χώρων, τη στελέχωση των υπηρεσιών όπως επίσης της Υπηρεσίας Ασύλου που αποτελεί και προϋπόθεση για τη λειτουργία όλου αυτού του σχεδιασμού.
·         Γύρω από το μεταναστευτικό θέμα, γύρω απ’ αυτό το πραγματικά πολύ μεγάλο πρόβλημα το οποίο επηρεάζει σημαντικότατα τη ζωή των Αθηναίων πολιτών, χτίζονται προσωπικές πολιτικές καριέρες, χτίζονται πολιτικές πορείες των κομμάτων. Το επεσήμανα στη Βουλή και δυστυχώς, βλέπω να δικαιώνομαι. Πολλά κόμματα διαγκωνίζονται γύρω από το θέμα της μετανάστευσης με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, είτε από τη μια πλευρά υποστηρίζοντας τους μετανάστες, είτε από την άλλη πλευρά δηλώνοντας την αντίθεσή τους.
·         Όταν πριν από δεκαεννιά μήνες ανέλαβα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κλήθηκα να διαχειριστώ θέματα τα οποία είχα αναδείξει ήδη το 2002 ως υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας. Από το 2002 μέχρι τώρα όμως, πέρασαν κυβερνήσεις, πέρασαν πολλοί υπεύθυνοι,  ουδείς όμως αντιμετώπισε την κριτική την οποία αντιμετώπισα εγώ, επειδή ακριβώς όπως έχω ήδη επισημάνει χτίστηκαν ή επιχειρήθηκαν να χτιστούν πολιτικές καριέρες κομμάτων και προσώπων γύρω απ’ αυτό το ζήτημα.
·         Το θέμα της παράνομης μετανάστευσης που αφορά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας μας και επηρεάζει τη ζωή των Αθηναίων πολιτών, επηρεάζει τη ζωή των Ελλήνων πολιτών, είναι ένα θέμα με πολύ μεγάλη και σοβαρή διεθνή διάσταση την οποία εμείς αναδείξαμε, την θέσαμε επί τάπητος στο τραπέζι του Συμβουλίου Υπουργών και πήραμε όλα τα απαραίτητα μέτρα.
·         Η 6η Μαΐου είναι η στιγμή της αλήθειας. Είναι η ώρα του λαού. Δεν είναι η ώρα των δημοσκοπήσεων. Τη στιγμή εκείνη τις αποφάσεις τις παίρνει ο πολίτης.
 ·         Από εκεί και πέρα η πατρίδα χρειάζεται κυβέρνηση. Χρειάζεται κυβέρνηση με πλήρη συναίσθηση της αποστολής της, να κυβερνήσει με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, την προοπτική της ελληνικής κοινωνίας και πάνω απ’ όλα την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

·         Είναι η πρώτη φορά στα εκλογικά χρονικά της μεταπολίτευσης που ένα κόμμα, ένας αρχηγός, ο οποίος μάλιστα διεκδικεί την εξουσία και την πρωθυπουργία με υπεκφυγές επιχειρεί να αποφύγει το διάλογο.
 ·         Υπονομεύει την ίδια την αντίληψη της κοινωνίας σχετικά με τη δημοκρατική διαδικασία, όπως διαμορφώθηκε όλες τις προηγούμενες δεκαετίες και δημιουργεί πάρα πολλά ερωτήματα στους πολίτες. Ιδιαίτερα μάλιστα αυτή τη στιγμή, που είναι ώρα ευθύνης για όλους. Την ώρα που η ελληνική κοινωνία βρίσκεται μπροστά σε ένα ιστορικό δίλημμα. Την ώρα που ο πολίτης έχει ανάγκη ν’ ακούσει προσεκτικά, να συγκρίνει, να σταθμίσει τις απόψεις του κάθε πολιτικού, προκειμένου να μπορέσει να κάνει την τελική επιλογή.
 ·         Υπάρχει μεγάλη πολιτική ρευστότητα, υπάρχει σύγχυση σε πολλά θέματα. Δυστυχώς δεν γίνεται η συζήτηση έτσι όπως θα έπρεπε να είναι στις λεπτομέρειες και επί της ουσίας. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα μπορούσαν κάλλιστα μέσα απ’ αυτή τη συζήτηση να αποσαφηνίσουν τις θέσεις τους. Αυτή είναι εξάλλου η πρόθεση του δικού μας Προέδρου του κ. Βενιζέλου. Βλέπουμε όμως, ότι ο κ. Σαμαράς επιδεικνύει μια φοβική συμπεριφορά που πραγματικά είναι μια άρνηση στο διάλογο και θα έλεγα ότι τελικά είναι μια υπονόμευση της ίδιας της δημοκρατικής διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: