Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

«Ανεξάρτητοι Έλληνες» εναντίον Ελεύθερου Τύπου για την υποψηφιότητα Χήτου.



Ψευδές χαρακτηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» για έμμισθη σχέση υποψηφίου του κόμματος με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ΕΥΠ. Εν τω μεταξύ, η ΕΥΠ, έσπευσε να διαψεύσει την απόδειξη χρηματικής αμοιβής που παρουσιάζει η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της. Σύμφωνα με την υπηρεσία η απόδειξη είναι πλαστή.


«Η χρηματική απόδειξη στην οποία αναφέρεται το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, με τίτλο "Έμμισθος της ΕΥΠ υποψήφιος Βουλευτής» και κατά την οποία η ΕΥΠ φέρεται να έχει δώσει 30.000 ευρώ στο δημοσιογράφο κ. Βασίλειο Χήτο, είναι καθ' ολοκληρία πλαστή και κατασκευασμένη. Συνακόλουθα δε, το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας διαψεύδεται στο σύνολό του με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση. 

«Ένα τόσο σοβαρό θέμα όφειλε να είχε διασταυρωθεί από την εφημερίδα, πριν από τη δημοσίευσή του» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΥΠ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής της υπηρεσίας, Κωνσταντίνος Μπίκας, θα προβεί στις απαιτούμενες νομικές κινήσεις. 

Η εφημερίδα παρουσίασε στο πρωτοσέλιδό της «ντοκουμέντο - βόμβα», όπως το χαρακτήρισε, για χρηματοδότηση από τα μυστικά κονδύλια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών δημοσιογράφου που κατέρχεται ως υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα του Π. Καμμένου.
Πρόκειται για το δημοσιογράφο και υποψήφιο στην Ήπειρο, Βασίλη Χήτο, ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον Ιανουάριο του 2012 έλαβε 30.000 ευρώ, ως αμοιβή, από τα μυστικά κονδύλια της ΕΥΠ. Ο ίδιος ο υποψήφιος χαρακτήρισε ψευδές και συκοφαντικό το δημοσίευμα, γνωστοποιώντας ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας.
Το δημοσίευμα είναι ψευδές, τόνισε μιλώντας στο Radio 9, και ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Κ. Μαρκόπουλος και προανήγγειλε σκληρή απάντηση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Για «πλαστογράφους που διαδέχθηκαν» το νυν εκπρόσωπο της ΝΔ, Γ.Μιχελάκη, στον Ελεύθερο Τύπο, έκανε λόγο νωρίτερα σε μήνυμά του στο facebook ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.


«Οι πλαστογράφοι που διαδέχτηκαν τον Μιχελάκη στόν Ελεύθερο Τύπο νομίζουν ότι εκτελώντας συμβόλαια των χαλκείων της τρόικας θα ανακόψουν το τσουνάμι των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ας αρκεστούν στίς πλαστογραφίες υποτίτλων και ας μην ξοδέψουν τίς μαύρες σακούλες τών αργυρίων λάσπης, θα τις αποδώσουν πίσω στον ελληνικό λαό αφού πληρώσουν στήν ποινική δικαιοσύνη», τονίζει στο μήνυμά του ο κ. Καμμένος και καταλήγει: «Τελειώσατε όλοι μαζί. Δεν σας φοβόμαστε. Ερχόμαστε».

Την ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική και σε βάθος διερεύνηση της καταγγελίας για έμμισθη σχέση δημοσιογράφου και υποψήφιου στις επόμενες εκλογές, με την ΕΥΠ που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος ζήτησε, από την πλευρά της, η ΝΔ. Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης τονίζει πως «το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ε.Τ. ότι ένας δημοσιογράφος, υποψήφιος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων έπαιρνε χρήματα από την ΕΥΠ είναι μια πολύ σοβαρή καταγγελία» και επισημαίνει πως «οι δηλώσεις των εμπλεκομένων δεν αρκούν και η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: