Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Αντ.Αρ.Συ.Α. Πρέβεζας

Το πλήρες ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελείται από αγωνιστές της Αριστεράς που πρωτοστάτησαν στους αγώνες των τελευταίων ετών αλλά και από ιστορικές μορφές του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος. Από καλλιτέχνες και πανεπιστημιακούς δασκάλους, από ανθρώπους που συμβάλλουν στην υπόθεση της ανατροπής από όλους τους δρόμους, με τη στάση τους στους χώρους δουλειάς ή σπουδών, με την προσφορά τους στη ριζοσπαστική, μαρξιστική θεωρία ή με το αξιόλογο πολιτιστικό τους έργο. Αγωνιστές που είναι μπροστά σε όλα τα κινήματα, στο «κίνημα των πλατειών», στις εργατικές και απεργιακές μάχες, στα κινήματα στην εκπαίδευση, την υγεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, στο αντιπολεμικό κίνημα, στα κινήματα για τους ελεύθερους χώρους, στους αγώνες κατοίκων, στην πάλη ενάντια στα χαράτσια και τα κινήματα «Δεν πληρώνουμε», στους αγώνες για τα δικαιώματα των μεταναστών, στο αντιρατσιστικό κίνημα, στη μάχη ενάντια στο σεξισμό και τις διακρίσεις, στην ηρωική πάλη των ατόμων με αναπηρία.

   

1.  Ρούσης Γεώργιος 
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα και είναι καθηγητής πολιτικής θεωρίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει εκδώσει 15 βιβλία πολιτικής θεωρίας με έμφαση στον μαρξισμό. Σε νεαρή ηλικία εντάχθηκε στους Λαμπράκηδες. Καταδικάστηκε ερήμην σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για αντιδικτατορική δράση. Την περίοδο 1968-’89 διατέλεσε μέλος του ΚΚΕ και του Δ.Σ. του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών. Διαγράφηκε διότι διαφώνησε με την ίδρυση του Συνασπισμού και την κυβέρνηση Τζανετάκη. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΝΑΡ και του ΠΡΙΝ. Τα τελευταία χρόνια είναι ανεξάρτητος αριστερός με έντονη κινηματική δράση.
2.   Βερναδάκης Αλέξανδρος 
Είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Κομμουνιστικής Ανανέωσης. Υπήρξε στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής στο ΚΚΕ εσ., στο ΚΚΕ εσ.-Α.Α., στην ΑΚΟΑ, στην Κομμουνιστική Ανανέωση και την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Από τα νεανικά του χρόνια συμμετέχει ενεργά στους αγώνες και το συνδικαλιστικό κίνημα. Έχει διατελέσει πρόεδρος σωματείου, πρόεδρος ομοσπονδίας, μέλος του Δ.Σ. της ΓΣΕΕ, ενώ σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. του ΣΑΣ/ΔΕΗ-ΕΗΕ.
3.  Ζορμπαλά Αλεξάνδρα
Είναι δικηγόρος και πτυχιούχος πολιτικών επιστημών με μεταπτυχιακά σεμινάρια στις αραβικές και ισλαμικές σπουδές. Πολιτικά ενταγμένη από τα φοιτητικά χρόνια στην ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ, στο ΚΚΕ εσ., στο ΚΚΕ εσ.-Α.Α., στην ΑΚΟΑ, και την Κομμουνιστική Ανανέωση. Από το 2005 είναι ανένταχτη στο χώρο της ριζοσπαστικής αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Πρώην δημοτική σύμβουλος δήμου Αθηναίων με τη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ για την ΑΘΗΝΑ με επικεφαλής τον Λέοντα Αυδή. Μέλος της Εναλλακτικής Παρέμβασης Δικηγόρων Αθήνας.
4.  Κοιλάκου Σταυρούλα (Σύλβια) 
Είναι μισθωτή μηχανικός και εργάζεται σε τεχνική εταιρεία. Από νεαρή ηλικία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων. Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο φοιτητικό κίνημα συνέβαλε στα πρώτα βήματα της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (ΕΑΑΚ). Ανέπτυξε σημαντική δράση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Είναι μέλος και στέλεχος του ΝΑΡ από το 1990.
5.  Μαρκέτος Σπυρίδων 
Ιστορικός και πανεπιστημιακός δάσκαλος στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ενεργός πάντοτε στους κοινωνικούς αγώνες, έχει πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο, με έμφαση στη μελέτη του σοσιαλισμού και του φασισμού. Με τη σκέψη και τη δράση του πρωταγωνιστεί στις επεξεργασίες για μια αριστερή εργατική απάντηση στην κρίση, όντας μέλος επιτροπών διαλόγου οικονομολόγων, ιστορικών και διανοουμένων ενάντια στο χρέος και το ευρώ.
6.   Νικολαΐδης Γεώργιος 
Είναι ψυχίατρος και από το 2005 διευθυντής της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού. Διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθηνών και του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ ως εκπρόσωπος των Αριστερών Συσπειρώσεων Φοιτητών, καθώς και μέλος του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Γ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, εκλεγμένος πάντα με την Α.Ρ.Σ.Ι. Υπήρξε μέλος της ΣΣΑΚ και του Μετώπου Εργαζομένων, αργότερα των Α.ΣΥΣ. και της ΑΡ.ΑΝ. από την ίδρυσή της έως σήμερα. 
 7.  Παπαδέδε Φλώρα 
Πολιτικός επιστήμονας και οικονομολόγος. Από νεαρή ηλικία βρίσκεται στις τάξεις της Αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις μάχες του εργατικού κινήματος. Εργάζεται 22 χρόνια στη ΔΕΗ και είναι γενική γραμματέας του συλλόγου επιστημονικού προσωπικού των εργαζομένων. Από αυτή τη θέση έχει συνεισφέρει και με πολύτιμες επεξεργασίες στα θέματα της ενέργειας και το ρόλο του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου ενάντια στα συμφέροντα της κοινωνίας.
 8.  Ρηγόπουλος Κίμων 
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και θέατρο στην Αθήνα. Από το 1982 εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις και θεατρικά έργα. Εδώ και χρόνια αναπτύσσει έντονη δράση στα κοινωνικά κινήματα και τους αγώνες των εργαζομένων.
 9.  Σακελλαρίου Ιωάννα
Ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος της εργασιακής επιτροπής στο ΔΟΛ, αναπληρωματικό μέλος στο Δ.Σ. της ΕΠΗΕΑ και από τα ιδρυτικά μέλη των Financial Crimes. Πρόσφατα έγινε στόχος τρομοκρατικής απόλυσης εκ μέρους της εργοδοσίας εξαιτίας της συνδικαλιστικής της δράσης. Η εργοδοσία αναγκάστηκε να ανακαλέσει την απόλυση μετά την απειλή κήρυξης επαναλαμβανόμενων απεργιών από όλα τα συνδικάτα του τύπου στο ΔΟΛ. Συμμετείχε στην Πρωτοβουλία Γένοβα και στο αντιπολεμικό κίνημα. Ήταν υποψήφια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις βουλευτικές εκλογές του 2009.
10.   Στύλλου Μαρία-Έρση 
Στέλεχος και ιδρυτικό μέλος του ΣΕΚ, υπεύθυνη του περιοδικού Σοσιαλισμός από τα κάτω. Το 1950 στρατεύτηκε στην ΕΔΑ και ως φοιτήτρια είχε δράση στη «Θέμιδα» της Νομικής κόντρα στους ΕΚΟΦίτες, καθώς και στο κίνημα Ειρήνης μαζί με τον αξέχαστο Μιχάλη Περιστεράκη και άλλους αγωνιστές της «γενιάς του 114». Κατά τη δικτατορία, φοιτήτρια στο LSE, συμμετείχε στο αντιπολεμικό κίνημα για το Βιετνάμ, την ιστορική κατάληψη του LSE και στην κατάληψη της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο. Εδώ και σαράντα χρόνια είναι ενταγμένη στην πάλη για την οικοδόμηση της επαναστατικής αριστεράς.
11.  Φελέκης Ιωάννης
Υπήρξε μέλος των ελεύθερων συνδικάτων επισιτισμού μέχρι και τα 19 του χρόνια, οπότε και μπάρκαρε. Με την κατηγορία της στάσης εκδιώχθηκε από τον κλάδο και του αφαιρέθηκε το δικαίωμα να ταξιδεύει. Έκτοτε εργάστηκε ως λιθογράφος μέχρι που το 1982, λόγω συνδικαλιστικής δράσης, αποκλείστηκε και από εκεί. Στη δικτατορία καταδικάστηκε με οχταετή ποινή, ενώ στο Πολυτεχνείο υπήρξε από τους πρωτεργάτες της εργατικής συνέλευσης που καθόρισε το πολιτικό στίγμα του ξεσηκωμού. Αποφυλακίστηκε από τη Γυάρο το ’74. Είναι στέλεχος της ΟΚΔΕ Σπάρτακος, ενώ από το ’64 αποτελεί μέλος της 4ης Διεθνούς.
12.  Χριστόπουλος Ιωάννης
Συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τη συγκρότησή της. Πήρε μέρος  στη αντιδικτατορική πάλη και στο κίνημα
των πρώτων μεταπολιτευτικών χρόνων μέσα από οργάνωση της επαναστατικής
αριστεράς. Ως εργαζόμενος σε βιομηχανικές μονάδες ανέπτυξε  έντονη
συνδικαλιστική δράση, συμμετέχοντας  ενεργά  στη συγκρότηση εργοστασιακών
σωματείων και στις πρώτες  μεταπολιτευτικές απεργίες.  Το 1975 εντάχθηκε
στο ΚΚΕ, από όπου αποχώρησε το 1985. Για τη συνδικαλιστική και πολιτική του
δράση αντιμετώπισε διώξεις και δεκάδες απολύσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: