Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Φώφη Γεννηματά για "αθρόες ελληνοποιήσεις" και εθνικιστές εναντίον Βορειοηπειρωτών


28/4/2012

"Οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν κλείσει από τις 29 Φεβρουαρίου. Η απόδοση της ιθαγένειας έχει γίνει τον Απρίλιο", σημειώνει η Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σχετικά με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας PRESS TIME, το οποίο προήλθε από δημοσιεύματα ανώνυμων blogs.

" Επιστρέφω όλους τους χαρακτηρισμούς, που έχω εισπράξει το τελευταίο διάστημα, κυρίως, μέσα από ανώνυμες ιστοσελίδες, εθνικιστικού χαρακτήρα. Δεν θα πω να κοιτάξουν την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών. Ψιλά γράμματα για αυτούς που σηκώνουν το χέρι μόνο για να ασκήσουν βία.
Τους καλώ, όμως, να κοιτάξουν στα μάτια τους Βορειοηπειρώτες και να τους εξηγήσουν, μέχρι πότε θα έπρεπε να περιμένουν για να αναγνωριστεί και τυπικά, αυτό που είναι, δηλαδή Έλληνες".

Θυμιζουμε οτι πριν απο λίγες ημέρες το Υπουργείο Εσωτερικών είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση, στην οποία τονιζόταν ότι:

1. Οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν κλείσει από τις 29 Φεβρουαρίου 2012 και δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι είχαν ήδη εγγραφεί. Επιπλέον η ιδιότητα του Ελληνα πολίτη με το παρεπόμενο αυτής δικαίωμα ψήφου αποκτάται μόνο μετά την ορκωμοσία των προσώπων αυτών και την εγγραφή τους σε δημοτολόγια ( και κατ΄ επέκταση στους εκλογικούς καταλόγους) και όχι απλώς με τη δημοσιοποίηση της απόφασης πολιτογράφησης.

2. Οι τρεις αλλαγές πολιτικής ηγεσίας στο Υπουργείο Εσωτερικών κατά το 2011 επηρέασαν τη ροή των αποφάσεων για τέτοια ζητήματα.

3. ΄Ολες οι αποφάσεις πολιτογράφησης που αναρτήθηκαν στο πρόγραμμα Διαύγεια εντάσσονται σε πάγια διαδικασία για νόμιμα διαμένοντες αλλοδαπούς και όχι για λαθρομετανάστες.

4. Οι πολιτογραφήσεις αυτές αφορούσαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία (γύρω στο 90%) Βορειοηπειρώτες, αιτήματα των οποίων εκκρεμούσαν επί μακρόν στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου. Η πολιτική αυτή αποτελεί συνέχεια της ίδιας πολιτικής που έχει ξεκινήσει και τηρείται την τελευταία εξαετία.

http://www.e-aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: