Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

«Κούρσα» για 4 η εξαγορά της «Δωδώνης».


Η πώληση του 67,77% των μετοχών της ΑΤΕ στη «Δωδώνη» μέσα από τον εν εξελίξει διεθνή διαγωνισμό, μπήκε στην κρίσιμη φάση των δεσμευτικών προσφορών, μετά την κατάθεση 15 προτάσεων κατά το πρώτο στάδιο της εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
 Οι Ενώσεις-μέτοχοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, αλλά χωρίς πολιτική λύση δεν έχουν τύχη στο διαγωνισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Agrenda που επικαλείται το Agronews, την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η πρώτη αξιολόγηση των 15 εταιρειών που εκδήλωσαν αρχικά ενδιαφέρον για τη γαλακτοβιομηχανία και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τέσσερις είναι οι εταιρείες που αποκτούν προβάδισμα.
Πρόκειται για τους ομίλους Ρέστη και Σαράντη από την Ελλάδα και τις Lactalis (Γαλλία) και Αrla (Σκανδιναβία) από το εξωτερικό οι οποίοι φαίνεται ότι είναι αυτοί θα δώσουν μέχρι τέλους τη μάχη για να αποκτήσουν τον έλεγχο της ηπειρώτικης εταιρείας.
Αξίζει να σημειωθεί το πολύ έντονο ενδιαφέρον της πλευράς Ρέστη που συνεχίζει την προσπάθεια να βρει άμεσο δίαυλο επικοινωνίας με την πλευρά των κτηνοτρόφων αλλά και την τοπική κοινωνία. Μάλιστα, ο επιχειρηματίας δε δίστασε να προχωρήσει και σε μια πρωτότυπη -αλλά και ενδεικτική του πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει την περίπτωση «Δωδώνη» -κίνηση παραγγέλνοντας δημοσκόπηση μεταξύ των παραγωγών και των πολιτών με στόχο να πληροφορηθεί από «πρώτο χέρι» τις διαθέσεις και τις σκέψεις τους γύρω από το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Αgrenda, τα πρώτα ευρήματα της έρευνας,είναι άκρως αποκαλυπτικά και ενδιαφέροντα: Σε ένα ποσοστό που «φλερτάρει» με το 70% οι κτηνοτρόφοι δηλώνουν ότι προτιμούν ο έλεγχος της Δωδώνης να παραμείνει σε ελληνικά χέρια ενώ σε ανάλογα επίπεδα κυμαίνεται και το ποσοστό εκείνων που επιθυμούν να έχουν λόγο και σχέση με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.
 Όσο για το πώς αυτό μπορεί να επιτευχθεί, πάντως, εμφανίζονται μοιρασμένοι: Ένα 30% δηλώνει μέσω της αυτοοργάνωσης των παραγωγών, ένα άλλο 30% σε συνεργασία με τις Ενώσεις ενώ φαίνεται ότι υπάρχει και ένα 30% που δεν εκφράζει συγκεκριμένη προτίμηση.


ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: