Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Συνέντευξη Περικλή Βασιλάκη στην πρωινή εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου «Σκαϊ Τώρα» (25/4)



Ο υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Πρέβεζας κ. Περικλής Βασιλάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου « Σκαϊ Τώρα» και απάντησε σε ερωτήσεις για τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Στην ερώτηση της κ. Τσαπανίδου σχετικά με την επιλογή του Πύρρου Δήμα ως επικεφαλής του ψηφοδέλτιου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βασιλάκης απάντησε: 
«Ο Πύρρος Δήμας είναι ένα πρόσωπο με συμβολικό περιεχόμενο και δηλώνει την Ελλάδα που εξακολουθεί να αγωνίζεται σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο. Θεωρώ πως η κίνηση του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι σωστή, γιατί στον πολιτικό στίβο χρειάζονται νέα πρόσωπα, που έχουν δουλέψει σκληρά στη ζωή τους και δε βλέπουν την πολιτική ως επάγγελμα. Άλλωστε, για μένα  η πολιτική είναι λειτούργημα και όχι μέσο εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων».

Στην ερώτηση της κ. Τσαπανίδου σχετικά με τους πολιτικούς του παρελθόντος, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας υπόσχονταν προσλήψεις  στο δημόσιο και γενικότερα «λαγούς με πετραχείλια», ο κ. Βασιλάκης τόνισε:
  «Πιστεύω στις αξίες της ανθρωπιάς, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της συμμετοχής. Για την καταπολέμηση της ανεργίας πρέπει να γίνουν επενδύσεις και να εφαρμόσουμε αναπτυξιακές πολιτικές. Με το ρουσφέτι δε λύνεται το πρόβλημα. Κάποιοι μάλιστα, ακόμη και σήμερα, δε διστάζουν να εμπορεύονται την ελπίδα των ανέργων στο Νομό Πρέβεζας και να ΄΄παίζουν΄΄  με το πόνο τους. Διαφωνώ κάθετα μ΄ αυτού του είδους τις πρακτικές».

Στην ερώτηση της κ. Τσαπανίδου αν ο κ. Βασιλάκης σκοπεύει μέσα από τα έδρανα της Βουλής να ψηφίσει και άλλα δυσάρεστα μέτρα για τους πολίτες, ο κ. Βασιλάκης επισήμανε:
  «Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Ευάγγελου Βενιζέλου στα Γιάννενα δε θα επιβληθούν νέα μέτρα στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Είναι αλήθεια ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δεν αντέχουν άλλο. Στις 6 του Μάη γυρίζουμε σελίδα».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης η κ. Τσαπανίδου  ρώτησε τον κ. Βασιλάκη σχετικά με το αν οι πολίτες θα ΄΄βγάλουν΄΄ κόκκινη κάρτα  σε κάποιες νοοτροπίες. Ο κ. Βασιλάκης τόνισε: 
« Με βάση τα μηνύματα που λαμβάνω οι πολίτες θα ΄΄βγάλουν΄΄ κόκκινη κάρτα στους πολιτικούς που μας οδήγησαν στη σημερινή τραγική κατάσταση. Επιτέλους, πρέπει να σταματήσει η φαρσοκωμωδία του παρελθόντος».

Στον επίλογό του ο κ. Βασιλάκης επισήμανε: «Στη πολιτική πρέπει να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια για να μας εμπιστευτεί και πάλι ο κόσμος. Γι’ αυτό πρότεινα να θεσμοθετηθεί η δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες όλων των υποψήφιων Βουλευτών και ειδικότερα όσων έχουν διαχειριστεί δημόσιο χρήμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: