Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Πρωτομαγιά στον Αγιο Βαρνάβα από την Δημοτική Ενότητα Λούρου και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής.



Πρωτομαγιά στο ειδυλλιακό δάσος του Αγίου Βαρνάβα μας καλούν να γιορτάσουμε η Δημοτική Ενότητα Λούρου και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής.

Οσοι επιλέξουν να περάσουν την ημέρα τους στο παραποτάμιο δάσος θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την φύση και συνάμα να χαρούν άφθονο κρασί και φαγητό με την συνοδεία ορχήστρας.

Όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Λούρου Λάζαρος Παπαχρήστος στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι αφενός να αναδειχθεί το μοναδικό τοπίο της περιοχής και αφετέρου οι οικογένειες -που δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική κρίση- να περάσουν μια όμορφη ημέρα μακριά από το άγχος και όλα τα δυσάρεστα που τους επιφυλάσσει η καθημερινότητα.

Ο Αγιος Βαρνάβας είναι ένα από τα ελάχιστα παραποτάμια δάση της Ευρώπης και οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια από την Δημοτική Αρχή έχουν δημιουργήσει έναν μοναδικό προορισμό για όσους επιθυμούν να χαρούν την φύση.Τα υπεραιωνόβια δέντρα, η παιδική χαρά, η βλάστηση , αλλά και η μοναδική στην Ελλάδα-και η δεύτερη σε όλη την Χριστιανωσύνη- ιστορική εκκλησία του Απόστολου Βαρνάβα είναι μερικά μόνο από τα όσα μπορεί να θαυμάσει ο επισκέπτης.Περπατώντας λίγα μέτρα από την εκκλησία θα φτάσει στην προβλήτα που υπάρχει εκεί και θα θαυμάσει τον ποταμό Λούρο.

Στόχος των διοργανωτών της εκδήλωσης είναι το αισθητικό δάσος να αποτελέσει προορισμό για τους κατοίκους όχι μόνο της Πρέβεζας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Την πρόσκληση για την γιορτή της Πρωτομαγιάς θ΄ ακολουθήσουν κι άλλες εκδηλώσεις ενώ στις 11 Ιουνίου ανήμερα της γιορτής του Αγίου Βαρνάβα ο Δήμος Πρέβεζας και η Δημοτική Ενότητα Λούρου θα υποδεχτούν τις εκατοντάδες πιστών που κάθε χρόνο επισκέπτονται την περιοχή.


www.epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: