Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΟΑΕΔ: 1.338 νέοι άνεργοι σε ένα μήνα στην Ήπειρο!



Μεγαλώνει καθημερινά ο «εφιάλτης» της ανεργίας για πολλούς Ηπειρώτες, τη στιγμή που η Πολιτεία αδιαφορεί και δεν λαμβάνει ούτε στην περιοχή μας κάποιο ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης της απασχόλησης.Σύμφωνα με τα στοιχεία για τους εγγεγραμμένους ανέργους, που ανακοίνωσε χθες ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), στην Ήπειρο μέσα σε ένα μόλις μήνα από το Δεκέμβριο έως τον Ιανουάριο, 1.338 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους ή αναζητούν εργασία! Αυτό σημαίνει, ότι κάθε ημέρα περίπου 44 άτομα γράφονταν στους καταλόγους των ανέργων του ΟΑΕΔ. Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στην Ήπειρο ήταν τον Ιανουάριο 25.293 άνθρωποι, ενώ κανείς δεν. τολμά να σκεφτεί πόσοι συνολικά είναι οι άνεργοι, αν συνυπολογίσει και αυτούς που δεν έχουν γραφτεί στον ΟΑΕΔ.



Η 3η μεγαλύτερη.
Μάλιστα, η ποσοστιαία μεταβολή των ανέργων από το Δεκέμβριο έως τον Ιανουάριο στην Ήπειρο ανέρχεται σε 5,59% και είναι η τρίτη μεγαλύτερη, πίσω από το Νότιο Αιγαίο και τα Ιόνια Νησιά! Όπως μαρτυρούν τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, 10.811 άνθρωποι στην Ήπειρο ψάχνουν δουλειά για ένα χρόνο, 14.482 βρίσκονται γραμμένοι στους καταλόγους του Οργανισμού για πάνω από ένα χρόνο, ενώ 2.886 άνθρωποι, αν και είναι γραμμένοι στους καταλόγους, έπαψαν πια να αναζητούν δουλειά!

Απογοήτευση. 
Θλίψη και βέβαια έντονη απογοήτευση προκαλεί ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ, που ανέρχεται σε 761.769 άτομα. Από αυτά 329.274 είναι άνδρες (43,22%) και 432.495 είναι γυναίκες (56,78%). Μάλιστα, ο συνολικός αριθμός των ανέργων είναι αυξημένος κατά 4,26% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2011. Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 63,16% των εγγεγραμμένων ανέργων και στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 27,11%.

Πτυχιούχοι. άνεργοι!
Τέλος, για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η διαπίστωση ότι όσα περισσότερα πτυχία έχει κάποιος, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχει και να μείνει άνεργος!Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, στο εκπαιδευτικό επίπεδο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναλογεί το 15,52% των ανέργων του Ιανουαρίου, ενώ στο εκπαιδευτικό επίπεδο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναλογεί το 46,90% των εγγεγραμμένων ανέργων. Στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως τη Γ' Γυμνασίου) αναλογεί το 36,41% και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση το 1,17%.

Λήγει. 
Τέλος, όπως ανακοίνωσε χθες ο ΟΑΕΔ, λήγει την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις για συμμετοχή στο Ειδικό τετραετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης, με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 40.000 ανέργων. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
www.epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: