Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Το ψέμα των "Τσάμηδων"...

Προεκλογική περίοδος στην Αλβανία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των "Τσάμηδων" έχουν πάρει ...φωτιά. 

Δεν κατεβαίνουν αυτόνομα, αλλά στις λίστες του Δημοκρατικού Κόμματος, οπότε θα εκπροσωπούνται στη νέα Αλβανική Βουλή.

Ωστόσο με κάθε τρόπο προσπαθούν να στηρίξουν ιστορικά το ανιστόρητο πολιτικό τους αφήγημα.

Κάνουν προκλητικές αναφορές του τύπου "2900 Αλβανοί στην "Τσαμερία" (!!!) έχασαν τη ζωή τους κατά τη βιβλική έξοδο του 1944, όταν οι ελληνικές συμμορίες του Ναπολέοντα Ζέρβα έκαναν μία από τις μεγαλύτερες γενοκτονίες των Βαλκανίων".

Και "καμαρώνουν" ότι μέσα σε 10 χρόνια έχτισαν (με χρήματα κυρίως των "Τσάμηδων" της Αμερικής, αλλά και του Αλβανικού κράτους) το "νεκροταφείο" της υποτιθέμενης γενοκτονίας, που το βαφτίζουν "ιστορικό".

Και χωρίς να το θέλουν, τους ξεφεύγει η αλήθεια: "Σε αυτή τη γη, κοντά στους Αγίους Σαράντα, για τρεις μήνες του 1944, άνδρες, γυναίκες, ηλικιωμένοι και παιδιά απεβίωσαν από την πείνα, τη δίψα και τις αρρώστιες. Δεν είχαν κανένα λάθος, μόνο και μόνο επειδή ήταν Αλβανοί".

Όντως, εκείνη την περίοδο λιμός στην περιοχή αφάνισε πλήθος ανθρώπων.

Οι Μουσουλμάνοι "Τσάμηδες" εγκλωβίστηκαν εκεί, διαμένοντες σε σκηνές ή και στην ύπαιθρο, αφού, λόγω των τρομακτικών εγκλημάτων τους στη Θεσπρωτία, αναγκάστηκαν μόνοι τους, να φύγουν προς την Αλβανία.

Αλλά ο Χότζα, που είχε έρθει στην εξουσία, επειδή δεν τους εμπιστευόταν, τους κράτησε εκεί και δεν τους άφηνε να προχωρήσουν στα ενδότερα της Αλβανίας, ενδεχομένως και με τη σκέψη να τους επαναπροωθήσει στην Ελλάδα.

Εκεί τους βρήκε η πανδημία και μαζί με τους υπόλοιπους κατοίκους είχαν σημαντικές απώλειες.

Γενοκτονία, λοιπόν, δεν υπάρχει.

 https://katoci.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: