Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Ακόμη ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο τελευταίας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας απέκτησε ο Δήμος Ζηρού

Ένα νέο σύγχρονο απορριμματοφόρο τελευταίας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, προστέθηκε στο στόλο οχημάτων του Δήμου Ζηρού.Tο νέο απορριμματοφόρο έρχεται να εκσυγχρονίσει ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες του Τομέα Καθαριότητας του Δήμου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εξοπλίζεται με νέα οχήματα (απορριμματοφόρα, φορτηγά, οχήματα τεχνικών έργων τύπου ελαστικοφόρου εκσκαφέα φορτωτή κ.ά.) που βοηθούν τους εργαζομένους να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες του Δήμου.

Τονίζεται ότι με την προσθήκη ενεργειακά νέων αποδοτικών οχημάτων ο Δήμος Ζηρού, εκτός από την προστασία του Περιβάλλοντος, προχωρά και σε μια σημαντική εξοικονόμηση πόρων, καθώς αρκετά από τα παλιά οχήματα καθίστανται συχνά μη λειτουργικά με την επισκευή τους είναι αρκετά δαπανηρή, ενώ και η κατανάλωση καυσίμων που έχουν είναι σημαντικά πιο αυξημένη.

Καλαντζής: “Απαρέγκλιτος στόχος η διαρκής αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου”

Σε σχετική δήλωση ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, σημείωσε: “Η ενίσχυση του στόλου οχημάτων του Δήμου μας με ένα νέο υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο έρχεται ως επιστέγασμα της πολιτικής της Δημοτικής αρχής για την αναβάθμιση των υπηρεσιών αποκομιδής των απορριμμάτων, της σημαντικής βελτίωσης των συνθηκών υγιεινής και βέβαια της ασφάλειας του προσωπικού του τομέα καθαριότητας την οποία θέτουμε πάντα σε πρώτη προτεραιότητα, τηρώντας πιστά τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Με την ευκαιρία της αγοράς του νέου απορριμματοφόρου με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”, θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους του Δήμου στην Καθαριότητα, οι οποίοι παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε με την πανδημία, βρίσκονται κοντά στους πολίτες και συμβάλλουν καθοριστικά στην προστασία της δημόσιας Υγείας.

Στόχος μας -και μάλιστα απαρέγκλιτος- ήταν και παραμένει να είναι ο Δήμος Ζηρού, μια περιοχή φιλική προς το περιβάλλον, ανθρώπινη και καθαρή για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: