Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου στο Μέγαρο Μουσικής σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνει το "ΔΙΑΖΩΜΑ"

Το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σας προσκαλούν στην τρίτη διαδικτυακή διάλεξη του κύκλου «Πολιτιστική Διαδρομή αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου» που έχει θέμα την παρουσίαση της πορείας των έργων αναστήλωσης των αρχαίων θεάτρων, τα οποία αποτελούν τους βασικούς πόλους της Πολιτιστικής Διαδρομής.

Η τρίτη διάλεξη, με τίτλο «Παραμερίζοντας το πέπλο του χρόνου: Aρχαίο Θέατρο Αμβρακίας» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2021 και ώρα 19:00 μ.μ.

Η μετάδοση της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ζωντανά από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Άρτας.  Μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο, κάνοντας απλά «κλικ» την ημέρα της εκδήλωσης και μόλις πέντε λεπτά πριν την έναρξή της:


https://www.megaron.gr/event/paramerizontas-to-peplo-tou-chronou-archaio-theatro-ambrakias/

Οι ομιλητές της διάλεξης θα είναι οι:

  1. κ. Βαρβάρα Ν. Παπαδοπούλου, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας: «Το “Μικρό” Θέατρο της Αμβρακίας–Τα νέα δεδομένα»

  2. κ. Θεοδώρα Κοντογιάννη, Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας: «“Ραβδίσματα και παιγνιδίσματα” στα θεμέλια του “Μικρού” Θεάτρου της Αμβρακίας»

Ο φετινός κύκλος διαλέξεων πραγματοποιείται με την πολύτιμη και διαχρονική συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, της εταιρείας COSMOTE και του Bodossaki Lectures on Demand – BLOD του Ιδρύματος Μποδοσάκη, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το site του Megaron Plus:

https://www.megaron.gr/event/paramerizontas-to-peplo-tou-chronou-archaio-theatro-ambrakias/

Δεν υπάρχουν σχόλια: