Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Άλλη απόφαση πάρθηκε στο Δ.Σ. Ζηρού για το έργο στον Α. Γεώργιο, άλλη αναγράφει το Δελτίου Τύπου..

Την Πέμπτη 22 Απριλίου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζηρού με κυρίαρχο θέμα στην ημερήσια διάταξη την πρόθεση κατασκευής υδροηλεκτρικού εργοστασίου από ιδιωτική εταιρεία στον Άγιο Γεώργιο Πρεβέζης.

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση, όπου ακούστηκαν οι απόψεις όλων των πλευρών, ακόμη και των εκπροσώπων της εταιρείας, ελήφθη τελικά ομόφωνη απόφαση κατά της κατασκευής του έργου.

Η τοποθέτηση του Δημάρχου κινήθηκε αποκλειστικά και μόνο προς την κατεύθυνση αξιολόγησης της μελέτης περιβαλλοντικών όρων και όχι προς την κατεύθυνση της ανάδειξης των κινδύνων από την κατασκευή του έργου.

Όλη η αντιπολίτευση, η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων και πολλοί συμμετέχοντες πολίτες, σύσσωμοι αναδείξαμε τις αρνητικές συνέπειες από την εκτέλεση του έργου και ιδιαίτερα τον τεράστιο κίνδυνο που θα υπάρξει για τις προστατευόμενες πηγές του Αγίου Γεωργίου από τις οποίες υδρεύονται η Άρτα, η Πρέβεζα και τα παράλιά της, η Λευκάδα και η Βόνιτσα.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, εμφανιστήκαμε όλοι με κοινή και τεκμηριωμένη θέση εναντίον της κατασκευής του έργου και στο τέλος πείσαμε και τους Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης για την αναγκαιότητα λήψης ξεκάθαρης και ομόφωνης αρνητικής απόφασης για την μη κατασκευή του υδροηλεκτρικού.

Εντύπωση προκάλεσε η εμμονή του Δημάρχου, ώστε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να αναφέρεται μόνο στο θέμα της μελέτης και όχι στην κατηγορηματική άρνηση για την εκτέλεση του έργου χωρίς καμία προϋπόθεση και συσχετισμό.

Μια εμμονή ανεξήγητη, την οποία δεν υιοθέτησαν ούτε οι σύμβουλοι της παράταξής του οι οποίοι τελικά διαφοροποιήθηκαν και τον άφησαν μόνο του.

Τους λόγους που επέμενε τόσο πολύ σε κάτι που ήταν προφανώς αντίθετο με την κοινή λογική και με την βούληση της τοπικής κοινωνίας, δεν τους γνωρίζω.

Τους γνωρίζει όμως αυτός και οφείλει, όταν συνέλθει από την οδυνηρή πολιτική ήττα που υπέστη, να δώσει εξηγήσεις στους Δημότες για αυτή την περίεργη στάση του.

Εξίσου περίεργο, αν όχι παραπλανητικό είναι και το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Δημοτική Αρχή Ζηρού, όπου διαστρεβλώνοντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναγράφει ότι το ΔΣ εξέφρασε αρνητική γνώμη για την μελέτη του έργου ενώ στην πραγματικότητα η απόφαση που ελήφθη είναι ομόφωνα αρνητική για την κατασκευή του εν λόγω έργου.

Τόσο οδυνηρή ήταν η ήττα, που πασχίζει με κάθε τρόπο να περιορίσει τις συνέπειές της, ακόμη και με την έκδοση παραπλανητικών δημοσιευμάτων αλλά δυστυχώς γιαυτόν, τη σκληρή πραγματικότητα δεν μπορεί να την αλλάξει αλλά ούτε και να την αποκρύψει από τους Δημότες.

Κώνστας    Βασίλειος
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ζηρού

https://www.prevezanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: