Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Πρωτοπορία της Π.Ε. Πρέβεζας. Σε Φιλιππιάδα και Πρέβεζα κοντέινερ έγιναν ιατρεία, αντί αντίσκηνων . ΦΩΤΟ.




Έτοιμο είναι το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας για την πρώτη υποδοχή ύποπτων κρουσμάτων κορωνοιού.
Τις τελευταίες ημέρες έγινε ένας αγώνας δρόμου στον οποίο έδωσαν το παρόν εθελοντές και χορηγοί.
Έτσι χάρη και σε αυτούς το κοντέινερ που τοποθετήθηκε έχει μετατραπεί σε υπερσύγχρονο ιατρείο.
Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας Ηλίας Κοσμάς απευθύνει τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι συνέβαλαν για το τελικό αποτέλεσμα.
Αναλυτικά αναφέρει:
«Μετά τη δυσκολία ανεύρεσης του κατάλληλου container για την πρώτη υποδοχή πιθανών κρουσμάτων COVID-19, η παρέμβαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη ήταν καταλυτική.
        Μέσα σε 7 ημέρες μετά την παραχώρηση από το Δήμο Ζηρού οργανώθηκε η μεταφορά , η τοποθέτηση και ο περιβάλλων χώρος για την εγκατάσταση του, ενώ έγινε η αναγκαία διαρρύθμιση με χώρο παραμονής , οργανωμένο εξεταστήριο και τουαλέτα. Οι συνεργάτες μου και εγώ ως Διευθυντής του Κ.Υ. Φιλιππιάδας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι εργάστηκαν από την Περιφέρεια και τους εθελοντές τεχνίτες της περιοχής μας για τη βοήθειά τους.
       Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε την οικογένεια ανώνυμου συμπολίτη μας για τη δωρεά καρδιογράφου , τροχήλατου αμαξιδίου , ambu ,stato κ.λ.π.
       Συγκινητική είναι η άμεση ανταπόκριση ανωνύμων και επωνύμων επαγγελματιών της περιοχής για τη βελτίωση των υποδομών του Κ.Υ. Φιλιππιάδας.
       Τέλος ευχαριστούμε τον Ιατρικό Σύλλογο Πρέβεζας και τον εκπρόσωπό του για την ανεύρεση του container και τη συνεχή παρουσία του ώστε να υλοποιηθεί το όλο εγχείρημα».



Σημείωση ROMIANEWS: Έγκυρη πηγή μας πληροφόρησε ότι πολλοί επαγγελματίες της περιοχής, αλλά και τεχνίτες πρόσφεραν  σε χρήμα και σε χρόνο ότι μπορούσαν, για να έχει το Κ.Υ. Φιλιππιάδας ένα υπερσύχρονο ιατρείο για να περιθάλψει τυχόν ύποπτα κρούσματα του κορονοϊού. Και μάλιστα επαγγελματίες που τα εργασιακά τους συμφέροντα έρχονται σε αντίθεση με το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, πρωτοστάτησαν στο στήσιμο του ιατρείου. 
Ξαφνικά και σιωπηλά μέσα μας, καταλαβαίνουμε την αξία της λέξης “αλληλεγγύη”.
Από τη μια στιγμή στην άλλη, συνειδητοποιούμε ότι είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα, πλούσιοι και φτωχοί, “ανώτεροι” και “κατώτεροι”, αφεντικά και υπάλληλοι, άσπροι και μαύροι, διευθυντές και υφιστάμενοι.







Δεν υπάρχουν σχόλια: